Cum să executați comenzile Fastboot Android ADB pe WIFI

⏱️ 7 min read

În acest articol, vă împărtășim tot ghidul Cum se execută comenzi ADB Fastboot Android prin WiFi. Wireless este noua tehnologie pe care mulți o preferă și de ce nu ar trebui! Dacă considerăm că un mouse simplu al unui sistem computerizat, un procesor de mouse fără fir este de 10 ori mai bun decât un mouse cu fir, pe care va trebui să-l reglați pentru jumătate din ori când îl utilizați!

În mod similar, utilizarea unui mod wireless de executare a comenzilor în ADB și Fastboot poate fi mult mai bună decât să te bazezi pe un cablu USB pe care va trebui să îl manevrezi din nou pentru a rămâne conectat în siguranță la computer, precum și la telefon.

Și să fim sinceri, dacă sunteți aici, probabil că sunteți un geek Android și, în plus, s-ar putea să știți deja că veți avea nevoie de comenzi ADB și Fastboot în aproape fiecare etapă a utilizării cu adevărat a unui Android. Comenzile sunt esențiale pentru a efectua majoritatea proceselor de personalizare.

Indiferent dacă este intermitent recuperarea personalizată, cum ar fi recuperarea OrangeFox sau TWRP Recovery, sau pornirea dispozitivului în Recovery, Fastboot sau Bootloader, toate aceste procese necesită executarea comenzilor ADB și Fastboot.

Deci, dacă doriți cu adevărat să fiți un utilizator avansat Avansat, atunci de ce să îl limitați doar la modificarea dispozitivelor Android? Puteți configura cu ușurință executarea fără fir a comenzilor ADB și Fastboot și apoi să executați comenzi adb și fastboot fără USB sau root!

Executați comenzile Fastboot Android ADB pe WIFI

Cum se execută comenzile Fastboot Android ADB pe WiFi fără Root sau USB

Pentru a executa comenzile Android adb și Fastboot fără fir, iată configurarea ușoară pe care va trebui să o faceți –

Condiții prealabile

 • Descărcați și instalați ADB și Fastboot pe Windows / Linux / Mac.

Instrumentele Android SDK Platform sau instrumentele ADB și Fastboot sunt esențiale pentru executarea comenzilor adb. Prin urmare, veți avea nevoie de cele mai recente versiuni ale acestor instrumente pe computerul dvs.

 • Activați depanarea USB pe dispozitivele Android.

Pentru aceasta, mergi la Setări> Despre telefon> Apăsați pe Build Number de 7 ori> Reveniți la Setări> Sistem> Avansat> Opțiuni dezvoltator> Activați depanarea USB.

Depanare USB Android

 • Verificați adresa IP a rețelei wireless la care a fost conectat dispozitivul. Pentru aceasta, mergi la WiFi și Internet> WiFi> Preferințe WiFi> Derulați în jos și consultați adresa IP. (Veți avea nevoie de asta mai târziu)
 • verificați adresa IP a dispozitivului Android

 • În cazul în care utilizați o versiune mai veche de Android, puteți găsi adresa IP prin – Setări> Despre telefon> Stare> Adresă IP.

Executați comenzile Android adb și Fastboot fără fir

Pasul 1. Pentru a începe cu procesul real, conectați dispozitivul la computer utilizând un cablu USB.

Pasul 2. Du-te la instrumente de platformă (ADB & Fastboot) folder și tastați – CMD în bara de adrese și apăsați introduce. Aceasta va deschide fișierul Prompt de comandă.

Pasul 3. Aici, introduceți comanda de mai jos pentru a vedea dacă a fost stabilită o conexiune sigură –

adb devices

dispozitive adb autorizate

Pasul 4. În cazul în care executați această comandă pentru prima dată prin intermediul acestui dispozitiv, atunci veți primi o fereastră pop-up care vă va oferi „Permiteți întotdeauna de la acest computer. Pur și simplu apăsați pe Bine.

Pasul 5. Acum, dacă conexiunea este stabilită, veți obține un ID de dispozitiv și un cuvânt cheie.

Pasul 6. În timp ce computerul și dispozitivul Android sunt conectate ambele la aceeași rețea fără fir, introduceți comanda de mai jos. Asigurați-vă că introduceți adresa IP a conexiunii dvs. așa cum este menționat în secțiunea de condiții prealabile.

adb tcpip:5555

Executați comenzi ADB pe WiFi fără USB sau Root

Pasul 7. Acum, introduceți comanda de mai jos cu adresa IP în locul IP: adresa.

adb connect <Device IP>:5555

configurați conexiunea fără fir Android adb fastboot

Pasul 8. Odată ce ați introdus adresa IP a conexiunii wireless în aceste comenzi de mai sus, veți primi un mesaj care va spune Conectat la IP (adresa dvs. IP).

Cum se elimină ID-ul dispozitivului WiFi?

Când vă conectați dispozitivul utilizând un cablu USB și tastați dispozitive adb, veți obține două ID-uri de dispozitiv.

Primul ID al dispozitivului va fi sub forma Adresei IP, cu sufixul: 7777 (Tcpip). În timp ce celălalt va fi codul alfanumeric. Al doilea ID al dispozitivului este pentru cablul USB, iar primul se datorează conexiunii WiFi.

În cazul în care doriți să eliminați ID-ul dispozitivului WiFi, va trebui să eliminați procesul adb. Pentru aceasta, puteți utiliza comanda de mai jos –

adb kill-server

Comenzi USB adb wireless ADB Fastboot

Comenzi ADB fără fir prin WiFi

Iată o listă cu unele dintre cele mai comune și utile comenzi ADB –

 • dispozitive adb

Această comandă vă va arăta lista dispozitivelor care au fost conectate la ADB pe computer.

adb devices
 • adb reboot

După cum spune numele, această comandă ADB fără fir poate reporni dispozitivul dvs. Android.

 • adb reboot bootloader

Această comandă adb fără USB sau root vă va ajuta să reporniți dispozitivul în modul Bootloader sau Fastboot.

adb reboot bootloader
 • recuperare adb reboot

Această comandă poate fi utilizată pentru a porni dispozitivul în stoc sau pentru recuperare personalizată.

 • instalare adb

Folosind această comandă adb, puteți instala Apk pe dispozitivul dvs. Android printr-un computer. Dar mai întâi, va trebui să mutați fișierul apk în dosarul platformă-instrumente. Dacă numele fișierului este smarttv.apk, atunci introduceți comanda de mai jos –

adb install smarttv.apk
 • dezinstalare adb

Dacă doriți să dezinstalați orice apk de pe telefonul dvs. Android, puteți introduce comanda de mai jos. Pentru aceasta, veți avea nevoie de ID-ul oricărei aplicații. Acest lucru îl veți obține de pe linkul din bara de adrese a desktopului Magazin Google Play. Pur și simplu copiați partea de lângă id = pentru a șterge acea aplicație.

adb uninstall com.instagram
 • adb trage

Utilizând comanda de mai jos puteți extrage un fișier de pe dispozitiv și îl puteți salva pe computer. Rețineți că un astfel de fișier va fi salvat în folderul Platform-tools.

adb pull /sdcard/video.mp4
 • adb push

Puteți utiliza comanda de mai jos pentru a împinge un fișier de pe PC pe dispozitiv utilizând comanda de mai jos. Asigurați-vă că păstrați fișierul în folderul Platform-tools.

adb push video.mp4 /sdcard

Concluzie

Acesta este cât de ușor a fost executarea comenzilor fără fir în Adb și Fastboot. Deși va trebui să utilizați o dată un cablu USB pentru configurare, mai târziu, veți putea executa comenzile fără fir.

O mulțime de lucruri vin în modul wireless în aceste zile și într-adevăr par a fi foarte ușor de utilizat și de gestionat. Atunci de ce ar trebui să rămâi în continuare la cablurile USB pentru executarea unor comenzi?

Comenzile ADB și Fastboot sunt cruciale și premise pentru multe procese de personalizare Android. Dar mulți oameni le găsesc complicate, deoarece necesită un dispozitiv USB sau rădăcină. Dar acum puteți executa cu ușurință comenzile ADB și Fastboot fără USB sau root.

Sper că toți ați putea executa cu ușurință comenzile Fastboot Android ADB fără fir. În caz de dubii, nu ezitați să ne anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos.

Android fericit 🙂

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x