So exportieren Sie Ihre LastPass-Daten nach Bitwarden

Cum să exportați datele dvs. LastPass către Bitwarden

⌛ Reading Time: 4 minutes

Este adesea cazul în care aplicațiile pe care se bazează mult timp își pierd farmecul. Unele sunt bătute de concurenți, în timp ce altele încetează să mai fie libere. Ultimul scenariu s-a întâmplat cu LastPass. Deși are un nivel tehnic gratuit de stabilire a prețurilor, este invalidat și sever limitat. Pe de altă parte, un manager de parole la fel de competent – Bitwarden – rămâne complet gratuit, cu caracteristicile de bază intacte. Dacă aveți în vedere migrarea de la LastPass la Bitwarden, citiți mai departe, în timp ce vă arătăm cum.

1. Exportarea parolelor existente în LastPass

La fel ca în cazul marcajelor, trebuie mai întâi să vă exportați parolele din seiful web al LastPass. Deschideți LastPass făcând clic pe pictograma „Extensii” din colțul din dreapta sus al browserului dvs. web.

Odată ce managerul LastPass se deschide, faceți clic pe „Opțiuni avansate”, apoi pe „Export” în categoria „GESTIONAȚI VAULTUL”.

Lastpass Gestionați seiful

Apoi, vi se va solicita să introduceți parola principală pentru a continua.

Introduceți parola principală

După ce ați introdus parola, fereastra File Explorer va apărea automat, întrebându-vă unde să salvați fișierul „lastpass_export.csv”. Si asta e! Prima parte a procesului de migrare către Bitwarden s-a încheiat. Amintiți-vă doar în ce dosar ați exportat fișierul de date LastPass, astfel încât să îl puteți prelua ulterior.

Dacă utilizați un browser web care nu deschide o fereastră care vă întreabă unde să salvați fișierul de date .csv, informațiile pentru export vor fi afișate pe ecran, așa cum se arată în imaginea următoare.

Export Lastpass

Va trebui să copiați și să lipiți manual textul într-un fișier de notepad și să îl salvați ca tip de fișier .csv. Nu uitați să selectați întotdeauna „Toate fișierele” odată ce faceți clic pe „Salvați ca” în fila Fișier Notepad.

Toate filele

În caz contrar, veți ajunge să salvați fișierul ca „lastpass_export.csv.txt” în loc de „lastpass_export.csv”. Dacă aveți deja MS Excel sau orice alte aplicații de foi de calcul instalate pe sistemul dvs., veți observa că toate fișierele de tip .csv vor fi asociate automat cu software-ul. Când sunt făcute clic, Excel le va deschide.

2. Importul fișierului LastPass exportat în Bitwarden

Cu partea de export în afara drumului, este timpul să importați datele .csv în Bitwarden. Presupunând că îl aveți deja instalat de la magazinul web cromat, deschideți-l așa cum ați deschis LastPass.

Faceți clic pe fila meniului „Instrumente” chiar lângă „Seiful meu”. Veți vedea trei elemente sub Instrumente: Generator de parole, Import date și Export Vault. Deoarece doriți să vă migrați parolele din LastPass, pur și simplu faceți clic pe „Import date”, apoi selectați tipul de fișier și locația acestuia.

Bitwarden Import Data

Pe măsură ce ați salvat direct datele exportate de la LastPass, Bitwarden a făcut convenabil ca această opțiune să fie pregătită și gata de utilizare. În plus, puteți selecta fișierul .csv al Notepad-ului salvat sau puteți copia-lipi direct conținutul acestuia în fereastră.

După ce ați făcut acest lucru, nu mai rămâne decât să faceți clic pe butonul albastru etichetat „Importați date”. Procesul de migrare de la LastPass la Bitwarden s-a finalizat!

Bitwarden Import Data Alegeți fișierul

Acum, că aveți un manager de parole puternic și gratuit, nu vă feriți să utilizați parole complicate, unice, aleatorii, de neconceput, care conțin un amestec aleatoriu de numere, litere mari și litere unice. Trebuie doar să memorați o parolă: cea pentru a accesa Bitwarden.

Un strat suplimentar de protecție

Pentru a adăuga un strat de securitate suplimentar, puteți activa autentificarea cu doi factori. Deși acest lucru este mai puțin convenabil, acesta oferă liniște sufletească. Puteți face acest lucru făcând clic pe „Setări” de lângă instrumente, apoi pe „Conectare în doi pași”.

Bitwarden Login în doi pași

După cum puteți vedea, cu excepția cazului în care aveți un cod de recuperare stocat în siguranță undeva, puteți ajunge blocat din contul dvs. dacă ghiciți în mod incorect autentificarea dvs. cu doi factori (2FA). La fel, un intrus ar avea aceeași soartă, așa cum se intenționează!

Legate de:

  • Cum să vedeți o parolă în browserul dvs. în loc de puncte
  • Cum să importați / exportați parole folosind Microsoft Edge
  • Browser vs. Manager de parole terță parte: Care este cel mai bun pentru dvs.?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.