Cum să extrageți fișierele .tar.gz pe Windows 11

Windows 11de targz dosyalari nasil ayiklanir.webp
⏱️ 4 min read

Windows 11 include suport nativ pentru extragere .tar.gz fișiere folosind promptul de comandă fără a avea nevoie de instrumente terțe. Puteți folosi chiar și o distribuție Linux prin subsistemul Windows pentru Linux (WSL) pentru a extrage rapid tarball-urile create pe o altă platformă.

Când vezi o .tar.gz fișier, înseamnă că acesta este un fișier creat folosind aplicația de arhivare bazată pe Unix gudron și apoi comprimat folosind gzip comprimare. Aceste fișiere sunt adesea denumite „tarballs”. Deși le puteți găsi scrise ca o extensie dublă (.tar.gz), formatul poate fi scris și ca .tgz sau .gz. (Este de remarcat faptul că Linux nu folosește extensii de fișiere. În schimb, tipul de fișier face parte din numele fișierului.)

Deși fișierele tar sunt de obicei mai frecvente în distribuțiile Linux (de exemplu, Ubuntu) și macOS pentru copii de siguranță și arhivare, este posibil să întâlniți aceste fișiere și pe Windows 11. Puteți utiliza instrumente terțe precum 7-Zip și PeaZipdar acestea nu sunt recomandate, deoarece nu funcționează întotdeauna în plus .tar.gz fișiere. În schimb, ar trebui să utilizați suportul nativ tar disponibil pe Windows 11 sau o distribuție Linux în WSL.

În acest ghid, veți învăța pașii pentru a utiliza comenzile native tar pe Windows 11 folosind Command Prompt și Ubuntu pentru a extrage conținutul unui fișier .tar.gz.

Extrageți .tar.gz, .tgz, .gz tarball-uri pe Windows 11 folosind tar

Pentru a extrage fișiere .tar.gz, .tgz, .gz și .zip folosind tar pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 11.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a utiliza tar pentru a extrage fișierele și apăsați introduce:

  tar -xvzf C:/PATH/TO/FILE/FILE-NAME.tar.gz -C C:/PATH/TO/FOLDER/EXTRACTION

  În comandă, actualizați comanda pentru a include căile sursă și destinație.

După ce ați finalizat pașii, fișierele și folderele se vor extrage în calea de destinație pe care ați specificat-o.

Se presupune că tarball-ul a fost creat pe alt sistem. De asemenea, am omis unele opțiuni de obicei utile pentru a păstra permisiunile, deoarece acestea nu sunt necesare pe Windows 11.

Extrageți .tar.gz, .tgz, .gz tarball-uri pe Windows 11 utilizând Linux tar

Înainte de a putea extrage tarball-uri pe Linux, mai întâi trebuie să instalați o distribuție folosind subsistemul Windows pentru Linux.

A extrage a .tar.gz fișier folosind Linux, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Ubuntu și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a extrage conținutul fișierului .tar.gz fișier și apăsați introduce:

  sudo tar -xvzf /mnt/c/PATH/TO/TAR-FILE/Desktop/FILE-NAME.tar.gz -C /mnt/c/PATH/TO/DESTINATION/FOLDER

  Linux extrage gudron pe Windows 11

  În comandă, actualizați sintaxa pentru a include căile sursă și destinație. Dacă este doar un .gudron fișier, utilizați aceeași comandă, dar omiteți z argument.

Noi am folosit sudo comandă pentru a rula instrumentul ca administrator, tar pentru a apela aplicația și folosim aceste opțiuni:

 • X – indică tar că doriți să extrageți conținut.
 • v — argument opțional pentru afișarea procesului de extracție. În caz contrar, veți vedea doar un cursor care clipește până la finalizarea procesului.
 • z — spune tar să decomprima conținutul unui fișier „.tar.gz” cu gzip.
 • f — indică tarball numele fișierului de extras.

După opțiune, trebuie să specificați calea fișierului tarball de extras. În comandă, începem calea cu /mnt/c/ deoarece acesta este Linux, nu Windows.

The -C – (cratima și majuscule C) este folosită pentru a schimba folderele și trebuie să specificați calea de destinație care începe cu /mnt/ adnotare urmată de calea Windows.

Trebuie să acordați atenție literelor mari și mici în timp ce introduceți o comandă Linux ca Desktop nu este la fel ca desktop.

Acestea sunt opțiunile de bază pentru a extrage un fișier „.tar.gz”, dar puteți utiliza tar --help comanda pentru a afla mai multe despre opțiunile disponibile.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...