Cum să extrageți rapid fișierele .tar.gz pe Windows 10

1643654447 Cum sa extrageti rapid fisierele targz pe Windows 10
⏱️ 5 min read

Un fișier folosind .tar.gz formatul este un fișier care a fost creat folosind aplicația de arhivare bazată pe Unix gudron și apoi comprimat folosind gzip comprimare. Aceste fișiere sunt adesea denumite „tarballs”. Deși le puteți găsi cu o extensie dublă (.tar.gz), extensia poate fi, de asemenea, scurtată la .tgz sau .gz.

De obicei, fișierele tar sunt mai frecvente cu Ubuntu (alte distribuții Linux) și utilizatorii macOS pentru arhivarea datelor și copii de siguranță. Cu toate acestea, utilizatorii Windows 10 pot întâlni și aceste fișiere, ceea ce este un motiv pentru a avea o modalitate de a-și extrage conținutul.

În timp ce puteți utiliza aplicații terță parte (cum ar fi 7-Zip și PeaZip), aceste aplicații nu funcționează întotdeauna așa cum era de așteptat cu tarball-uri create pe altă platformă și sunt lente în decomprimarea unui număr mare de fișiere. Cu toate acestea, Windows 10 include acum suport nativ pentru fișierele tar și puteți utiliza Linia de comandă pentru a extrage aceste fișiere. Sau puteți folosi chiar și subsistemul Windows pentru Linux (WSL), care include suport nativ pentru Ubuntu, Fedora, SUSE și multe alte distribuții. Prin urmare, puteți accesa și multe instrumente Linux, inclusiv tar, pentru a extrage rapid conținut din tarball-uri.

În acest ghid, veți învăța pașii pentru a utiliza comenzile native tar pe Windows 10 folosind Command Prompt și Ubuntu pentru a extrage conținutul unui fișier .tar.gz.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Extrageți fișierele .tar.gz, .tgz, .gz folosind tar pe Windows 10

Pentru a extrage fișierele .tar.gz, .tgz, .gz, precum și .zip folosind tar pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută Prompt de comandă, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a utiliza tar pentru a extrage fișierele și apăsați introduce:

  tar -xvzf C:\PATH\TO\FILE\FILE-NAME.tar.gz -C C:\PATH\TO\FOLDER\EXTRACTION
  Suport nativ tar pe Windows 10
  Sfat rapid: În comandă, asigurați-vă că actualizați sintaxa pentru a include căile sursă și destinație. De asemenea, deoarece utilizați tar pe Windows 10, nu trebuie să specificați calea ca și cum ați rula Linux. Puteți utiliza formatul de cale folosit de Windows.

După ce ați finalizat pașii, veți avea toate fișierele și folderele extrase în calea de destinație pe care ați specificat-o după câteva momente.

Se presupune că extrageți un tarball creat pe alt sistem. Omitem unele argumente de obicei necesare pentru a păstra permisiunile, care pe Windows 10 nu sunt necesare pentru a accesa fișierele.

Extrageți fișierele .tar.gz, .tgz, .gz folosind tar pe Linux pe Windows 10

Pe Windows 10, pentru a utiliza tar pe Linux, trebuie să instalați subsistemul Windows pentru Linux (WSL) și o distribuție precum Ubuntu din Microsoft Store.

A extrage a .tar.gz fișier folosind Linux pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Ubuntu și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a extrage conținutul fișierului .tar.gz fișier și apăsați introduce:

  sudo tar -xvzf /mnt/c/PATH/TO/TAR-FILE/Desktop/FILE-NAME.tar.gz -C /mnt/c/PATH/TO/DESTINATION/FOLDER
  Comanda Tar pe Windows 10
  Comanda Tar pe Windows 10
  Sfat rapid: În comandă, asigurați-vă că actualizați sintaxa pentru a include căile sursă și destinație. Dacă este doar un .gudron fișier, puteți utiliza aceeași comandă descrisă mai sus, dar omiteți z argument.

În comanda de mai sus, tastăm sudo pentru a rula aplicația ca administrator, tar pentru a apela aplicația și apoi i-am dat câteva argumente, inclusiv:

 • X – indică tar că doriți să extrageți conținut.
 • v — verboroasă. Acesta este un argument opțional pentru afișarea procesului de extracție. În caz contrar, veți vedea doar un cursor care clipește până la finalizarea procesului.
 • z — spune tar să decomprima conținutul unui fișier .tar.gz cu gzip.
 • f — indică tar numele fișierului pe care urmează să-l extrageți.

Apoi trebuie să specificați calea fișierului tarball pe care doriți să îl extrageți. Vei observa că drumul începe cu /mnt/c/, in loc de c:\Și asta pentru că de fapt lucrăm în lumea Linux.

-C – (cratima și majuscule C) este folosit pentru a spune tarului să schimbe folderele. Când executați o comandă, începeți în folderul sursă și apoi trebuie să specificați folderul de destinație, care este calea pe care am specificat-o pentru a finaliza comanda. Puteți extrage fișierele în orice folder doriți, dar nu uitați să începeți calea cu /mnt/ urmată de calea Windows.

Trebuie să acordați atenție literelor mari și mici în timp ce introduceți o comandă Linux ca Desktop nu este la fel ca desktop.

În acest ghid, ne uităm la pașii de bază pentru a efectua o anumită sarcină. Dacă nu sunteți un utilizator Linux, puteți afla mai multe despre acest instrument în consola Ubuntu, tastând tar --help comanda.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x