Cum să faceți backup pentru drivere folosind promptul de comandă pe Windows 10

1643076824 Cum sa faceti backup pentru drivere folosind promptul de comanda
⏱️ 4 min read

Indiferent dacă faceți o instalare curată sau reinstalați Windows 10, trebuie să vă asigurați întotdeauna că instalați drivere de dispozitiv pentru a permite sistemului de operare să comunice cu hardware-ul și perifericele conectate la computer.

În zilele noastre, aceasta nu mai este o problemă, deoarece Windows 10 poate detecta automat majoritatea driverelor de pe dispozitiv. În plus, puteți vizita oricând site-ul web de asistență al producătorului dispozitivului pentru a descărca cele mai recente drivere.

Cu toate acestea, vor exista momente când Windows 10 nu va putea instala anumite drivere sau producătorul dumneavoastră va înceta să ofere driverul pentru un anumit dispozitiv. Din fericire, Windows 10 include o comandă de backup pentru fiecare driver instalat pe computer, pe care o puteți utiliza înainte de a reinstala Windows 10.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a utiliza instrumentul de linie de comandă Deployment Image Service and Management (DISM) pentru a crea o copie de rezervă a tuturor driverelor de pe dispozitiv și cum le puteți restaura pe Windows 10.

Faceți backup pentru driverele de dispozitiv utilizând linia de comandă

Pentru a face backup tuturor driverelor de dispozitiv cu comenzi DISM, urmați acești pași:

 1. Deschis Explorator de fișiere pe Windows 10.

 2. Creați un folder nou pentru a stoca backup-ul cu toate driverele (Ctrl + Shift + N).

 3. Deschis start.

 4. Caută Prompt de comandă, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 5. Tastați următoarea comandă și apăsați introduce:

  DISM /online /export-driver /destination:C:\DriverBackup
  Drivere de rezervă DISM pe Windows 10
  Notă rapidă: Schimba C:\DriverBackup cu calea către folderul în care doriți să stocați copia de rezervă. Dacă intenționați să reinstalați sistemul de operare, se recomandă să salvați copia de rezervă a driverului pe o memorie externă.

După ce ați finalizat pașii, DISM va căuta și va face o copie a tuturor driverelor stocate în C:\Windows\System32\DriverStore. Este important de subliniat că această metodă va face doar o copie de rezervă a acestora .inf șoferii. Alte drivere instalate folosind un .msi sau .executabil pachetul nu va fi copiat de rezervă.

Restaurați driverele de dispozitiv pe Windows 10

Ar trebui să puteți restaura driverele la noua instalare a Windows 10 folosind această comandă: DISM /online /Add-Driver /Driver:D:\DriverBackup /Recurse. Cu toate acestea, de fiecare dată când încercați comanda, veți obține un eroare: 50 „Această comandă poate fi utilizată numai cu o imagine Offline.”

Cu toate acestea, după reinstalarea Windows 10, este probabil că va trebui să instalați doar câteva drivere, deoarece sistemul de operare le va detecta majoritatea automat (chiar și fără a verifica actualizările), astfel încât să puteți instala driverele rămase utilizând Device Manager.

Pentru a restabili driverele manual pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Manager de dispozitiv și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide consola.

 3. Extindeți categoria cu dispozitivul pe care doriți să instalați driverul. (Dacă dispozitivul nu are niciun driver instalat, acesta va fi evidențiat ca un necunoscut dispozitiv.)

 4. Faceți clic dreapta pe dispozitiv și selectați Actualizați driver-ul opțiune.

  Opțiunea de actualizare a driverului de Device Manager
  Opțiunea de actualizare a driverului de Device Manager

 5. Apasă pe Răsfoiți computerul meu pentru software-ul de driver opțiune.

 6. Apasă pe Naviga buton.

 7. Selectați folderul cu backup-ul driverului.

 8. Verifică Includeți subdosare opțiune.

 9. Apasă pe Următorul buton.

  Device Manager restaura driverul de dispozitiv
  Device Manager restaura driverul de dispozitiv

 10. Apasă pe Închide buton.

După ce ați finalizat pașii, driverul se va instala și apoi poate fi necesar să repetați aceleași instrucțiuni pentru a instala orice dispozitiv rămas fără driver.

Deși sistemul de operare poate detecta o serie de drivere de dispozitiv, veți găsi acest ghid deosebit de util atunci când Windows 10 nu vă poate detecta adaptorul de rețea sau dispozitivele mai vechi nu mai sunt acceptate, dar driverele anterioare încă funcționează.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...