Cum să faceți backup și să restaurați în siguranță registry pe Windows 10

Cum sa faceti backup si sa restaurati in siguranta registry
⏱️ 4 min read

Pe Windows 10, efectuarea de modificări în Registry poate cauza probleme și chiar poate împiedica computerul să pornească corect. Chiar dacă vă cunoașteți modul în care vă aflați în Registry, o copie de rezervă vă poate ajuta să restabiliți setările originale dacă ceva nu merge bine.

Registrul face parte din Windows de mult timp și este o bază de date ierarhică care stochează setările de nivel scăzut ale sistemului de operare și acele aplicații concepute pentru a utiliza Registrul.

De obicei, nu este recomandat să modificați această bază de date, dar poate veni momentul când va trebui să adăugați sau să editați anumite chei pentru a repara ceva sau pentru a modifica sistemul de operare. A avea o copie de rezervă a registrului vă poate ajuta să vă restabiliți computerul la o stare de funcționare atunci când vine această zi.

Există multe modalități de a crea o copie de rezervă a Registrului Windows, dar cea mai rapidă și mai ușoară cale este să folosești System Restore.

Restaurare sistem este un instrument încorporat în Windows 10 (și în versiunile mai vechi) care vă permite să reveniți la starea dispozitivului la un moment anterior când totul a funcționat corect. Când creați un punct de restaurare, instrumentul va face o copie de rezervă a fișierelor de sistem, a aplicațiilor instalate, a setărilor sistemului și o copie de rezervă a Registrului. Apoi, puteți utiliza același instrument pentru a restabili dispozitivul la starea de funcționare.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a crea o copie de rezervă a Registrului pe Windows 10 folosind System Restore și pașii pentru a restaura baza de date chiar și atunci când nu vă puteți porni computerul.

Faceți o copie de rezervă a registrului utilizând System Restore

Pentru a face o copie de rezervă a registrului cu Restaurare sistem, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută Creați un punct de restaurare și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. În secțiunea „Setări de protecție”, selectați unitatea de sistem și faceți clic pe Configurați buton.

 4. Selectează Activați protecția sistemului opțiune.

  Activați protecția sistemului

 5. Clic aplica.

 6. Clic Bine.

 7. Apasă pe Crea buton.

 8. Confirmați un nume pentru punctul de restaurare. Îi puteți numi orice doriți, dar faceți-l descriptiv – de exemplu, „Înainte de a schimba setările barei de activități”.

 9. Apasă pe Crea buton.

  Creați un punct de restaurare a sistemului

 10. Apasă pe Închide buton.

 11. Apasă pe Bine buton.

După ce ați finalizat pașii, puteți modifica Registrul, știind că puteți reveni oricând la setările anterioare.

Restaurați Registrul din backup

Există cel puțin trei moduri de a restaura Registrul utilizând caracteristica Restaurare sistem. Dacă încă aveți acces la desktop-ul computerului, puteți restabili baza de date la starea anterioară utilizând System Restore în timp ce sistemul de operare este încărcat. Dacă computerul nu pornește corect, puteți utiliza instrumentul de recuperare în modul sigur sau setările avansate de pornire.

Puteți urma acest ghid pentru a obține instrucțiunile de pornire în modul sigur. Apoi puteți continua cu pașii de mai jos.

Dacă nu vă puteți porni computerul, utilizați acest ghid pentru a accesa Opțiunile avansate de pornire pe Windows 10. În timp ce vă aflați în Opțiunile de pornire avansate, faceți clic pe Restaurarea sistemuluiapoi continuați cu pașii de mai jos pasul 4.

Pentru a restabili Registrul pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Creați un punct de restaurareși faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Apasă pe Restaurarea sistemului buton.

  Restaurarea sistemului

 4. Apasă pe Următorul buton.

  Asistentul pentru restaurare fișiere de sistem și setări

 5. Selectați punctul de restaurare pentru a restaura Registrul la o versiune anterioară.

  Selectați punctele de restaurare disponibile

 6. Apasă pe Următorul buton.

 7. Apasă pe finalizarea buton.

De asemenea, va trebui să reporniți computerul pentru a finaliza procesul.

Utilizarea punctului de restaurare nu va afecta niciunul dintre fișierele dvs., dar va restaura o versiune anterioară a Registrului; setările de sistem și fișierele de sistem și aplicațiile pe care le-ați instalat de la ultima copie de rezervă vor fi eliminate.

Ne concentrăm acest ghid pe Windows 10, dar aceste instrucțiuni ar trebui să funcționeze și pe Windows 8.1 și Windows 7.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...