Cum să faceți downgrade de la Windows 10 la o versiune anterioară de Windows

Cum să faceți downgrade de la Windows 10 la o versiune anterioară de Windows

Așadar, ați luat actualizarea gratuită, ați instalat noul Windows 10 și ați încercat câteva săptămâni. Acum, dacă nu vă place Windows 10 din orice motiv, fie că este vorba de probleme de confidențialitate, curba de învățare sau incompatibilități ale programului, puteți trece cu ușurință la versiunea dvs. anterioară de Windows cu doar câteva clicuri. Lucrul bun despre retrogradare este că veți putea păstra intacte toate programele, fișierele și setările.

De fapt, un proces lin de upgrade și downgrade este una dintre acele caracteristici îmbunătățite ale Windows 10. Și dacă doriți să faceți downgrade, iată cum puteți face o versiune anterioară de Windows din Windows 10

Notă: chiar dacă fac upgrade la Windows 7 din Windows 10, procedura este aceeași chiar dacă doriți să faceți downgrade la Windows 8 sau 8.1.

Lucruri de știut și de făcut înainte de retrogradare

Înainte de retrogradarea de la Windows 10, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți și să le faceți.

1. Declasarea de la Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1 funcționează numai dacă ați actualizat computerul la Windows 10. Deci, dacă ați făcut o nouă instalare a Windows 10, atunci nu puteți face downgrade.

2. Aveți la dispoziție doar o lună de la data instalării Windows 10 pentru a trece de la acesta. După aceea, este posibil să nu mai puteți face downgrade. Asigurați-vă că vă hotărâți înainte de a vă epuiza timpul.

3. Asigurați-vă că aveți folderul „window.old” în unitatea C și nu ați modificat sau șters niciunul din conținutul folderului menționat.

4. Orice setări pe care le-ați aplicat computerului dvs. Windows 10 se vor pierde ca parte a procesului de retrogradare.

5. Dacă v-ați securizat versiunea anterioară de Windows cu o parolă de administrator, asigurați-vă că aveți acea parolă la dumneavoastră. În caz contrar, este posibil să nu vă puteți conecta după retrogradare.

6. Deși procesul de retrogradare este ușor, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a tuturor fișierelor.

7. Este posibil să trebuiască uneori să reinstalați anumite programe. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, dar fii pregătit pentru asta.

Faceți downgrade de la Windows 10

Retrasarea de la Windows 10 este ușoară și simplă. Pentru a începe, faceți clic pe pictograma „Notificări” și selectați opțiunea „Toate setările”.

Acțiunea de mai sus va deschide panoul de setări Windows 10. Selectați opțiunea „Actualizare și securitate”.

downgrade-de-win10-update-și-securitate

Odată ce panoul Actualizare și securitate a fost deschis, selectați opțiunea „Recuperare” din bara laterală din stânga.

downgrade-de-win10-select-recovery

În panoul din dreapta al ferestrei, veți vedea opțiunea „Reveniți la Windows 7”. Doar faceți clic pe butonul „Începeți” pentru a începe procesul de retrogradare. Dacă ați folosit Windows 10 de peste o lună, nu veți avea această opțiune.

downgrade-from-win10-get-started

Acțiunea de mai sus va afișa o fereastră care vă solicită un motiv pentru decizia dvs. de retrogradare. Pur și simplu selectați o opțiune și faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

downgrade-from-win10-enter-reason

Windows vă va arăta câteva lucruri care trebuie cunoscute. Citiți-l și faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

downgrade-from-win10-know-things

După cum am spus mai devreme, dacă ați folosit o parolă diferită pentru instalarea Windows anterioară, atunci asigurați-vă că o aveți la dumneavoastră. Faceți clic pe butonul „Next” pentru a continua procedura.

downgrade-from-win10-have-previous-password

În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Reveniți la Windows 7” pentru a începe procesul de retrogradare.

downgrade-de-win10-start

În acest moment, ați făcut tot ce trebuie să faceți. Așezați-vă și așteptați în timp ce Windows vă retrogradează computerul. În funcție de instalarea Windows anterioară, procesul de retrogradare poate dura ceva timp.

downgrade-de-win10-a început

După finalizarea retrogradării, puteți începe să utilizați sistemul. Desigur, este posibil să fie necesar să configurați unele setări și, dacă găsiți probleme cu aplicațiile instalate, poate doriți să le reinstalați.

downgrade-de-win10-finalizat

În viitor, dacă vreți vreodată să încercați din nou Windows 10, puteți face asta cu siguranță. La urma urmei, Windows 10 este gratuit pentru primul an.

Fă comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre retrogradarea de la Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1.

Scroll to Top