Cum să faceți downgrade de la Windows 11 la Windows 10

Windows 11 Release Featured
⏱️ 12 min read

Ați încercat Windows 11 și ați decis că preferați să rămâneți cu Windows 10? Pentru acei utilizatori care doresc să facă downgrade de la Windows 11 la Windows 10, urmați ghidul nostru simplu pentru a reveni la sistemul de operare mai vechi. Este bine dacă mai târziu regretați această acțiune, deoarece am adăugat instrucțiuni pentru a vă ajuta să faceți upgrade la Windows 11 încă o dată.

Top 5 destinații din Asia pentru n...
Top 5 destinații din Asia pentru nomazi digitali

De ce downgrade de la Windows 11?

Indiferent dacă noul dvs. hardware PC este preinstalat cu Windows 11 sau pur și simplu nu vă place ceea ce este în meniul Windows 11, este posibil să doriți să rămâneți la Windows 10 din următoarele motive:

 • Windows 10 este pe deplin acceptat până în octombrie 2025: aceasta include toate actualizările obișnuite ale caracteristicilor și de securitate. Este mult timp pentru a rămâne la dispozitivul actual, indiferent dacă este Home, Pro sau orice altă versiune. Nu se știe dacă Microsoft ar putea introduce o extensie viitoare, așa cum a făcut-o înainte.
 • Windows 10 poate fi folosit după 2025: Actualizările de securitate Windows 10 vor continua după 2025 timp de cel puțin doi ani. Aceasta înseamnă că poate fi folosit cel puțin până în 2027.
 • Funcțiile populare ale Windows 11 sunt deja acceptate în Windows 10: multe caracteristici ale Windows 11 sunt acceptate într-o anumită formă în Windows 10, inclusiv layout-uri snap și desktop-uri multiple.

Dacă sunteți pe cale să faceți downgrade deoarece ceva pur și simplu nu funcționează corect, aruncați o privire mai întâi la lista noastră de verificare post-instalare Windows 11. Poate că există o soluție ușoară la problema ta.

Cum să faceți downgrade de la Windows 11 la Windows 10

Dacă ați făcut upgrade la Windows 11 de la Windows 10, există două moduri de a reveni, în funcție de câte zile au trecut de la actualizarea sistemului de operare. Dacă sunt zece zile sau mai puțin, Windows 11 are un comutator încorporat pentru a vă ajuta automat să „reveniți” la Windows 10. Odată ce expiră acest termen, trebuie să optați pentru o instalare curată a Windows 10.

„Înapoi” la Windows 10 de la Windows 11 în zece zile de la instalare

 1. Pe dispozitivul cu Windows 11, accesați „Setări -> Sistem”.
 2. Faceți clic pe opțiunea „Windows Update” din partea de jos pentru a ajunge la „Opțiuni suplimentare -> Recuperare”.
Windows11 Derulați înapoi opțiunea de recuperare Windows10
 1. Va apărea un nou element de meniu intitulat „Opțiuni de recuperare”. Faceți clic pe opțiunea „Înapoi” din această secțiune. Notă: puteți căuta direct „Înapoi” folosind căutarea în meniul Start din Windows 11.
Windows11 Derulați înapoi Opțiunea de revenire Windows10
 1. De îndată ce faceți clic pe „Înapoi”, apare un ecran albastru „Pregătirea lucrurilor”. Acest lucru va necesita să așteptați câteva secunde.
Windows11 Derulați înapoi Windows10 Pregătirea lucrurilor
 1. Înainte de rollback, veți primi un sondaj în care trebuie să precizați motivul pentru care reveniți la Windows 10. Există, de asemenea, spațiu pentru a oferi propriul feedback personal despre Windows 11.
Windows11 Roll Back Întrebarea sondajului Windows10
 1. Vi se va solicita să verificați actualizările în Windows 11. Faceți clic pe „Nu, mulțumesc” pentru a continua.
Windows11 Derulați înapoi Verificarea actualizărilor Windows10
 1. Va apărea un ecran de avertizare care indică faptul că nu vă puteți utiliza computerul până la finalizarea actualizării și că va trebui să reinstalați unele aplicații/programe. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua. Ar trebui să vă gândiți să faceți copii de rezervă ale fișierelor, chiar dacă trecerea la Windows 10 nu provoacă pierderi de date.
Avertisment final Windows11 Derulați înapoi Windows10
 1. Nu uitați parola dispozitivului în cazul în care aveți nevoie de ea pentru a vă conecta la Windows 10.
Windows11 Derulați înapoi Avertisment privind parola Windows10
 1. După ce faceți clic pe „Înapoi la Windows 10”, nu puteți întrerupe procesul de downgrade.

În timpul downgrade-ului, va apărea un ecran albastru/negru pentru o perioadă lungă de timp. Dacă opriți dispozitivul folosind butoanele de pornire, acesta va reporni în Windows 11.

Derulați Windows11. Vă mulțumim că ați încercat Windows11

Cum știu dacă au trecut zece zile de la actualizarea la Windows 11?

Pentru cei care au profitat de oferta de upgrade gratuit la Windows 11, aveți la dispoziție zece zile pentru a reveni la Windows 10.

Windows 11 nu vă alertează cu privire la această opțiune cu notificări de sistem sau mementouri. Va trebui să vă amintiți data la care ați instalat pentru prima dată Windows 11 pe cont propriu. Dacă doriți să urmăriți pe un dispozitiv Windows, luați în considerare utilizarea aplicației Alarms & Clock.

Treceți la Windows 10 de la Windows 11 după zece zile

Cealaltă modalitate de a reveni la Windows 10 este să faci o instalare curată. La fel ca o resetare din fabrică, aceasta ar șterge complet Windows 11 din sistemul dvs. și ar instala o nouă copie a Windows 10.

Am acoperit instrucțiunile complete pentru a realiza o instalare curată a Windows 10. Iată un rezumat rapid al pașilor:

 1. Faceți copii de rezervă pentru fișierele Windows 10, cheile de licență software și orice alte date importante. O puteți face chiar pe dispozitivul Windows 11.
 2. Descărcați și instalați Instrumentul de creare media Windows 10 oficial și inscripționați fișierul ISO pe o unitate USB.
 3. Recuperați cheia de produs Windows 10 din terminalul de comandă folosind următorul text:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
 1. Porniți dispozitivul Windows 11 actualizat în modul sigur, folosind tastele de pornire corespunzătoare, cum ar fi F2, F10 sau F12. Urmați opțiunile meniului de pe ecran pentru a instala din nou Windows 10 pe dispozitiv. Dacă aveți o licență Windows 10/11 validă, instalarea curată este absolut gratuită.

Cum să faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 10

După ce reveniți la Windows 10, puteți face din nou upgrade de la Windows 10 la Windows 11. Singura condiție este ca acesta să fie mai întâi actualizat la cea mai recentă versiune de Windows 10. Pașii se bazează dacă sunteți un insider Windows sau un utilizator general.

1. Pentru Windows 11 Insiders

 1. Dacă sunteți un insider Windows 11, accesați setările programului Windows Insider din caseta de căutare.
Windows11 Derulați înapoi setările programului Windows10 Insider
 1. Alegeți setările Insider pentru canalele Release Preview, Dev sau Beta. Canalul Release Preview este cel mai stabil și ar trebui să fie preferat.
Windows11 Derulați înapoi Windows10 Alegeți setările interne
 1. Înainte de a reveni pentru o actualizare, asigurați-vă că canalul „Previzualizare lansare” este activat pe dispozitiv.
Windows11 Derulează înapoi Windows10 Canalul de previzualizare selectat

Restul procedurii de upgrade de la Windows 10 la Windows 11 este similară cu procedura pentru utilizatorii generali descrisă mai jos.

2. Pentru utilizatorii generali

Dacă nu sunteți Windows Insider, puteți, de asemenea, să faceți upgrade gratuit la Windows 11 de la Windows 10, cu condiția ca dispozitivul dvs. să îndeplinească criteriile de compatibilitate. (Urmați acest ghid de compatibilitate.)

 1. O modalitate directă de a afla compatibilitatea cu Windows 11 este să „verificați dacă există upgrade” pe dispozitivul dvs. Windows 10.
 2. Ar trebui să vedeți starea „Pregătiți-vă pentru Windows 11”. Faceți clic pe el pentru a afla dacă dispozitivul dvs. face tăietura.
Windows11 Derulați înapoi Windows10 Verificați actualizările pentru computer
 1. Ar trebui să vedeți o stare pe dispozitivele eligibile care arată: „Acest PC poate rula Windows 11”.
Windows11 Roll Back Windows10 PC-ul poate rula Windows11
 1. Verificați din nou dispozitivul pentru cele mai recente actualizări Windows. Ar trebui să vedeți un mesaj de actualizare „Upgrade la Windows 11”. Este necesar să revizuiți anumiți termeni de licență. Faceți clic pe butonul pentru a continua.
Windows11 Reveniți din nou actualizarea Windows10 la Windows11
 1. Acceptați și instalați termenii licenței software pentru ca Windows 11 să continue.
Windows11 Derulați înapoi Termenii licenței pentru software Windows10
 1. Descărcarea și instalarea Windows 11 va avea loc automat și va implica câteva reporniri.

Dacă aveți nevoie de instrucțiuni complete pas cu pas despre ce să vă așteptați în timpul instalării Windows 11 de la zero, le puteți găsi aici. Urmați ultima secțiune pentru a înțelege cât timp ar trebui să dureze pe dispozitiv, deoarece upgrade-ul implică mai mult de câteva ecrane albastre și negre.

Windows11 Revenire la Windows10 Upgrade la Win11

3. Faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 10 folosind fișierele ISO Windows 11

Momentul de acces la actualizarea Windows 11 poate varia de la dispozitiv la dispozitiv, deoarece Microsoft lansează actualizările gratuite în etape. Cu toate acestea, Windows Insiders și cei care au achiziționat un laptop/PC nou ar trebui să obțină acces instantaneu.

Dacă nu puteți aștepta atât de mult, ar trebui să instalați un ISO Windows 11 și un instrument de creare media Windows 11. Linkurile oficiale Microsoft nu sunt încă disponibile, dar ar trebui să fie acolo în câteva săptămâni.

După descărcarea celor două programe software separate pentru Windows 11, urmați pașii din tutorialul „instalare curată a Windows”, așa cum este menționat în secțiunea: „Downgrade la Windows 10 de la Windows 11 după zece zile”.

întrebări frecvente

1. Cum fac downgrade la o versiune anterioară de Windows în Windows 10 sau Windows 11?

Pentru a face downgrade la o versiune anterioară a Windows 10, trebuie să reveniți cu o opțiune de versiune anterioară, așa cum se arată aici. Aceeași procedură pentru downgrade se aplică în Windows 11. De asemenea, puteți configura puncte de restaurare pe sistemul dvs. pentru a reseta computerul la o versiune anterioară.

2. Pot face upgrade la Windows 11 de la Windows 10 după ce perioada de timp de upgrade gratuit s-a încheiat?

Oferta de actualizare gratuită a Microsoft la Windows 11 de pe dispozitivele eligibile cu Windows 10 este de așteptat să dureze până la jumătatea anului 2022.

După încheierea perioadei de actualizare gratuită, puteți în continuare să achiziționați o nouă licență Windows 11 de pe site-ul oficial, să descărcați ISO și să îl inscripționați pe un dispozitiv USB pentru o instalare curată a Windows 11.

3. De ce nu pot vedea actualizarea la starea Windows 11 pe dispozitivul meu?

Dacă hardware-ul computerului/laptop-ului dvs. nu este compatibil cu Windows 11, nu veți primi solicitarea pentru actualizarea la Windows 11.

Pentru cei al căror dispozitiv este eligibil, dar încă nu pot vedea mesajul, trebuie să finalizați mai întâi toate celelalte actualizări, apoi să mergeți la „Verificați actualizările” și să-l reîmprospătați pentru un prompt de actualizare Windows 11.

Dacă doriți să aflați cum să gestionați problemele de actualizare în Windows 11, consultați proceduri similare pentru Windows 10. De asemenea, puteți curăța și face spațiu pe unitatea Windows C pentru o performanță mai bună.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x