Cum să faceți jocuri multi-monitor în Windows 10

Come eseguire il gioco multi-monitor in Windows 10
⏱️ 6 min read

Răspândirea jocurilor pe mai multe monitoare face minuni pentru experiența dvs., fie că vă extindeți viziunea periferică într-un shooter online, fie că vă scufundați mai mult într-un RPG frumos în lume deschisă.

Dacă intenționați să vă extindeți rezoluția de joc pe mai multe afișaje, atunci este sigur să presupuneți că dețineți fie o placă grafică AMD, fie Nvidia. Ambii producători de GPU au propriile instrumente pentru a vă ajuta să vă configurați jocurile pe mai multe monitoare. Aici vă vom arăta cum să o faceți folosind atât pachetele software AMD, cât și pachetele software Nvidia.

Notă: în mod ideal veți dori trei monitoare pentru configurarea jocului. Dacă aveți doar două ecrane și jucați un joc pentru persoana întâi sau a treia, crucea dvs. va fi efectiv pe rama dintre cele două ecrane, ceea ce nu este grozav. Aceasta nu va fi o problemă atât de mare pentru strategie și alte jocuri „plate”.

Un alt lucru care vă va ajuta cu adevărat este dacă afișajele dvs. diferite au aceeași dimensiune și rezoluție, asigurându-vă că imaginea circulă perfect între ele. (În mod ideal, ați avea mai multe modele ale aceluiași monitor, care ar asigura, de asemenea, aceeași reproducere a culorilor, rate de reîmprospătare etc.)

Jocuri multi-monitor cu Nvidia

Presupunând că toate monitoarele dvs. sunt conectate la același computer, faceți clic dreapta pe desktop, apoi pe „Panoul de control Nvidia”.

În panoul din stânga, faceți clic pe „Configurați mai multe afișaje”, apoi bifați caseta pentru toate afișajele pe care doriți să vă răspândiți rezoluția.

Rețineți că, pentru ca acest lucru să funcționeze cu jocurile dvs., va trebui să aveți trei monitoare conectate. Presupunând că îndepliniți aceste criterii, derulați în jos, faceți clic pe „Opțiuni de întindere surround”, apoi bifați caseta „Afișează întindere cu Surround”.

Configurați monitorizare multiplă pentru jocuri Nvidia Control Panel Surround Spanning

Acest lucru vă va răspândi rezoluția pe trei ecrane. Faceți clic pe „Configurare” pentru a vă regla afișajele și a le alinia corect.

Jocuri multi-monitor cu AMD

Deschideți software-ul Radeon (puteți face clic dreapta pe desktop și îl puteți găsi acolo), apoi faceți clic pe butonul de setări din colțul din dreapta sus -> Afișare. Derulați până în partea de jos a ecranului de afișare și găsiți Eyefinity. Faceți clic pe „Configurare rapidă” și, la fel, rezoluția dvs. va fi extinsă pe mai multe ecrane.

Configurați Multi Monitor Gaming Windows Eyefinity

Dacă cele două afișaje sunt rezoluții diferite, atunci este posibil să aveți o recoltare enervantă pe cea cu rezoluție mai mare. Pentru a remedia acest lucru, va trebui să deschideți instrumentul EyeFinity Pro (C: Program Files AMD CNext CNext).

Odată ajuns în interior, selectați ecranul decupat din instrument, apoi faceți clic pe meniul derulant de lângă Mod aspect și selectați „Extindeți”. După ce sunteți gata, faceți clic pe „Creați configurație AMD Eyefinity”.

Configurați Multi Monitor Gaming Windows Eyefinity Expand

Dacă accesați setările de afișare Windows (faceți clic dreapta pe desktop -> Setări afișare), veți vedea în caseta de rezoluție a afișajului că Windows tratează acum cele două monitoare ca una, unind ambele rezoluții într-una singură.

Configurați Setări de afișare Windows pentru jocuri cu monitor multiplu

Puteți face clic aici pe meniul derulant pentru a schimba rezoluția la un monitor dual mai mic sau a reveni la o rezoluție cu un singur ecran.

Ce jocuri acceptă ecranul dual?

Configurați jocuri cu monitor multiplu Windows Skyrim

Un lucru important de reținut este că nu fiecare joc își va răspândi instantaneu rezoluția perfect pe configurarea monitorului dual. Este posibil ca jocurile mai vechi să nu accepte deloc aceste rezoluții (deși puteți găsi destul de des „remedieri pe ecran lat” și hacks pentru acestea).

Configurați Windows Multi Gaming pentru jocuri

În jocurile mai recente, rezoluția monitorului dual poate apărea doar în lista de opțiuni de rezoluție sau poate fi necesar să căutați un fișier „.txt” în directorul jocului dvs., unde puteți modifica rezoluția deschizându-l ca fișier Notepad. .

În „Skyrim: Ediție specială”, de exemplu, trebuie să faceți clic dreapta pe „skyrimprefs.ini” (C: Users username Documents my games Skyrim Special Edition), deschideți-l cu Notepad, apoi modificați intrările „ iSize H ”și„ iSize W ”pentru a se potrivi cu rezoluția dvs.

Configurați Dual Monitor Gaming Windows Skyrimprefs

Numele fișierului ini și intrarea pentru modificarea rezoluției vor varia de la un joc la altul, dar majoritatea jocurilor au unul, astfel încât să puteți face întotdeauna o căutare pe Google pentru a găsi numele fișierului pentru jocul dvs. particular.

Pentru mai multe reglaje fine ale jocului, consultați ghidul nostru despre cum să vă testați GPU-ul cu FurMark, precum și lista noastră de remedieri pentru o placă grafică defectă.

Legate de:

  • Cum se conectează un laptop la un televizor (sau un monitor extern)
  • Cum să conectați un ecran de laptop ca monitor extern în Windows 10
  • Cum să utilizați panoul de control NVIDIA pentru a vă overcloca monitorul

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x