Cum să faceți o copie de rezervă a datelor dvs. utilizând istoricul fișierelor Windows

Cum să faceți o copie de rezervă a datelor dvs. utilizând istoricul fișierelor Windows
⏱️ 5 min read

Această caracteristică introdusă inițial în Windows 8 a devenit principalul instrument de backup al Windows 10. Numele poate fi înșelător, ceea ce face să se creadă că este un instrument pentru restaurarea versiunilor anterioare ale fișierelor, dar este de fapt un instrument de backup complet funcțional. Copierea de rezervă a fișierelor pe o unitate externă este ușoară după configurarea Istoricului fișierelor.

Ce este istoricul fișierelor?

Istoricul fișierelor este un instrument introdus în Windows 8.1 și disponibil și în Windows 10. Scopul său este de a face copii de siguranță simple și automatizate ale datelor. Acest instrument funcționează cu o serie de dispozitive pentru a face backup pentru datele dvs. În afară de ușurința sa de configurare, are capacitatea de a stoca mai multe versiuni ale fișierelor și permite recuperarea în orice copie de rezervă dorită.

Activarea istoricului fișierelor

Mai întâi, conectați o unitate externă la computer, apoi în meniul de pornire deschideți Setări și navigați la „Actualizare și securitate -> Backup”.

Sub „Faceți o copie de rezervă utilizând Istoricul fișierelor”, faceți clic pe opțiunea „Adăugați o unitate”. Acest lucru afișează toate unitățile externe posibile și vă permite să alegeți să faceți o copie de rezervă a acestora.

Din listă, selectați unitatea pe care doriți să o utilizați pentru Istoricul fișierelor. Odată ce acest lucru este selectat, apare opțiunea „Faceți automat o copie de rezervă a fișierelor mele” și este activată automat. Această setare implică faptul că Windows va face automat o copie de rezervă a fișierelor pe unitate ori de câte ori este conectat la computer.

Windows10-file-history-drive-selection

Următorul pas va fi configurarea setărilor istoricului fișierelor.

Configurarea setărilor istoricului fișierelor

În mod implicit, Istoricul fișierelor va efectua copii de rezervă la fiecare oră. Totuși, acest lucru poate fi personalizat. Pentru aceasta, selectați „mai multe opțiuni” și „Consultați setările avansate”. În plus, puteți personaliza cât timp păstrează copii de rezervă și ce fișiere sunt copiate.

Windows10-fișier-istoric-configurare

După ce au fost selectate mai multe opțiuni, puteți selecta frecvența copiilor de rezervă din lista derulantă „Faceți backup fișierelor mele”. De asemenea, din opțiunea „Păstrează copiile mele de rezervă”, poți determina cât timp trebuie păstrat fiecare copie de rezervă în unitate.

Windows10-file-history-backup-options

În mod implicit, Istoricul fișierelor este configurat pentru a face copii de siguranță a dosarelor importante din dosarul principal al contului dvs. de utilizator. Aceasta include folderele Desktop, Documente, Descărcări, Muzică, Imagini și Videoclipuri. Sub opțiunea „Faceți o copie de rezervă a acestor foldere”, așa cum se vede în imaginea de mai sus, puteți selecta foldere suplimentare selectând opțiunea „Adăugați un folder”.

În cele din urmă, după efectuarea copiilor de rezervă, următorul pas va fi restaurarea fișierelor din copie de rezervă.

Restaurarea fișierelor din copie de rezervă

Pentru a efectua această operațiune, asigurați-vă că unitatea de rezervă este conectată la computer. Sub setări, selectați „Actualizare și securitate”, selectați „Copiere de rezervă”, selectați „Mai multe opțiuni”, iar în partea de jos a ferestrei selectați „Restaurare fișiere dintr-o copie de rezervă curentă”.

windows10-fișier-istoric-restaurare

Aceasta vă deschide istoricul fișierelor și puteți alege ce doriți să faceți backup. Aici, răsfoiți și selectați unul sau mai multe fișiere sau foldere. Dacă faceți clic dreapta pe fișiere sau foldere vă puteți previzualiza. Selectați fișierele care vor fi restaurate și faceți clic pe butonul verde pentru a le restabili pe computer.

windows10-file-history-file-restore

Istoricul fișierelor față de alte soluții de backup

Un prim punct de remarcat este că această opțiune de rezervă vine împreună cu sistemul de operare. Acest lucru înseamnă că are o compatibilitate perfectă cu sistemul de operare și îl face o opțiune foarte utilă pentru copiile de rezervă pe Windows 10.

Principiul său de funcționare implică realizarea instantaneelor ​​fișierelor și stocarea acestora pe un hard disk extern, fie conectat prin USB, fie prin rețeaua dvs. de acasă. Aceste fișiere stocate creează o bibliotecă de versiuni anterioare ale documentelor dvs. și, în timp, vă cresc opțiunile pentru versiunile de recuperare. Un exemplu simplu va fi încercarea de a recupera o parte dintr-un eseu pe care l-ați șters cu mult timp în urmă. Cu istoricul fișierelor, vă puteți scufunda cu ușurință și puteți obține versiunea eseului care încă mai avea această parte.

O limitare este că, în cazul în care alte programe de backup pot sprijini integrarea cu mai multe servicii de backup în cloud, istoricul fișierelor acceptă doar One Drive. De asemenea, datele de rezervă vor ocupa aceeași dimensiune pe suportul de stocare ca și în copiile originale, în timp ce alte software-uri de copiere se comprimă adesea și sunt mai eficiente cu spațiul de stocare.

Concluzie

Este o practică bună să faceți copii de rezervă regulate pentru computer. Deseori durează ceva timp când salvați o copie de rezervă nouă pe unitatea dvs., dar va fi un atu vital atunci când trebuie să reformatați hard diskul și să efectuați o restaurare completă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...