Cum să faceți o copie de rezervă a mesajelor SMS în Android

Cum să faceți o copie de rezervă a mesajelor SMS în Android
⏱️ 5 min read

Dacă ați șters toate mesajele, fie din greșeală, fie ați eliminat căsuța de e-mail pentru spațiu și doriți textele înapoi, este posibil să nu puteți face acest lucru pe Android dacă nu ați creat o copie de rezervă.

Este posibil să le preluați din aplicații și servicii de mesagerie și SMS, cum ar fi WhatsApp și Facebook Messenger, deoarece aceste mesaje de sincronizare în cloud. Cu toate acestea, pentru unele dispozitive Android, acest lucru nu este posibil, deoarece nu include backupul mesajelor text. Excepția este Google Pixel și alte dispozitive Android Oreo care au o funcție de backup SMS integrată.

Din fericire, totuși, puteți să creați o copie de rezervă a SMS-urilor dvs. în Android și să le păstrați pentru utilizare ulterior, ca atunci când doriți să treceți la un dispozitiv nou și să vă mutați cu ele. În mod similar, dacă vă resetați din fabrică telefonul, toate mesajele text vor fi șterse, dar cu o copie de rezervă, le puteți restabili odată ce dispozitivul este gata să fie utilizat din nou.

Folosind Google Drive

Puteți stoca copii de siguranță ale SMS-urilor folosind serviciul convenabil de backup Google pe Google Drive. În acest fel, vă puteți restabili toate datele personale după o resetare din fabrică sau când treceți la un nou dispozitiv Android.

Dezavantajul este că limitează datele la Google Drive, astfel încât, în timp, datele dvs. vechi vor fi șterse, astfel încât să nu puteți restaura copii de siguranță mai vechi, oricum doriți.

1. Deschideți Setări și atingeți Google.

2. Atingeți Backup.

Backup SMS Setări Android Backup Google

3. Apoi, atingeți Backup acum.

Backup Sms Backup de rezervă Android acum

Veți vedea copiile de siguranță în meniul principal al Google Drive și veți accesa setările de backup direct din setările Google Drive. Singurul lucru care nu este inclus în această copie de rezervă este media MMS. Dacă aveți nevoie de acest lucru, îl puteți obține cu un abonament Google One.

Folosind o aplicație terță parte

Dacă doriți o metodă diferită de a face backup pentru SMS-uri în Android, puteți utiliza o aplicație terță parte, cum ar fi „Backup și restaurare SMS”, care vă permite să salvați și să restaurați textele pe dispozitiv când doriți.

1. Descărcați Backup și restaurare SMS (gratuit) din Google Play Store. Odată instalat, deschideți-l și atingeți Începeți. Acordați permisiunile necesare atingând Permiteți pe fiecare dintre ele.

Backup Sms Android SMS Backup Restore Începeți

2. Apăsați Configurare copie de rezervă. Alegeți ceea ce doriți să faceți backup, în special mesajele SMS, apoi atingeți Următorul.

Backup Sms Android Set Backup

3. Selectați un serviciu de stocare în cloud pentru stocarea mesajelor SMS și a datelor, apoi faceți clic pe Următorul.

Backup Sms Android Backup Storage

4. Atingeți „Conectare” pentru a conecta serviciul de stocare în cloud pe care l-ați ales ca stocare de rezervă. Alegeți alte setări, cum ar fi durata, înainte de ștergerea automată a mesajelor vechi și altele și atingeți Salvare când ați terminat.

Backup SMS autentificare Android

5. Selectați dacă faceți o copie de rezervă prin Wi-Fi sau În timp ce se încarcă, apoi atingeți Următorul.

Backup SMS Android Next

6. Alegeți opțiunile intervalului de rezervă, cum ar fi zilnic, săptămânal sau orar. De asemenea, puteți seta ora exactă a copiei de rezervă în opțiunile avansate sau puteți seta copiile de rezervă programate cu notificări pentru a vă avertiza la finalizarea copiei de rezervă.

Backup SMS Intervalele de backup Android

7. Atingeți Backup acum.

Backup SMS Backup Android acum

Cum să vă restaurați mesajele SMS pe alt telefon

Dacă ați făcut backup pentru mesajele SMS folosind Google Drive, actualizările se fac la fiecare 12 – 24 de ore. Puteți restaura un mesaj imediat după ce a fost șters, dar acest lucru restabilește o arhivă, astfel încât acesta va restabili întregul istoric al textului.

Cu aplicația SMS Backup & Restore, urmați pașii de mai jos pentru a restabili mesajele SMS de pe alt telefon.

1. Deschideți aplicația SMS Backup & Restore și atingeți meniul burger din partea stângă sus a ecranului (trei linii orizontale).

Backup SMS App Menu Android

2. Atingeți Restaurare.

Backup SMS App Restore Android

3. Faceți clic pe locația de rezervă pe care doriți să o restaurați (locație locală de backup, locație Google Drive, locație Dropbox sau locație OneDrive).

Backup SMS Android Restore Location Backup

4. Găsiți copiile de rezervă pe care doriți să le restaurați și atingeți glisoarele de lângă ele. În acest caz, glisorul „Backup” Mesaje. Atingeți Următorul.

Backup SMS Android Alegeți Backup

5. Veți primi o notificare că trebuie să setați aplicația SMS Backup and Restore ca aplicație implicită de mesagerie temporar pentru a vă restabili mesajele SMS. Dacă sunteți de acord, atingeți OK, apoi atingeți Restaurare.

Aplicație pentru comutare Android SMS de rezervă

6. Apăsați Da pentru a începe procesul de restaurare, apoi atingeți închidere după ce a terminat.

Backup Sms Android Switch App Da

Puteți utiliza aceiași pași pentru a restabili mesajele vechi pe alt telefon, deoarece datele sunt stocate în format de fișier XML care poate fi utilizat cu orice dispozitiv Android.

Învelire

Sperăm că acum știți cum să faceți backup pentru SMS-uri pe Android folosind cele două metode descrise aici. Sunt ușor de utilizat și puteți restabili cu ușurință mesajele pe un alt telefon. Pașii funcționează și pe majoritatea marcilor de dispozitive Android importante, așa că data viitoare când ștergeți din greșeală mesajele SMS sau trebuie să le recuperați în viitor, nu ezitați să le explorați și să le utilizați.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x