Cum să faceți o copie de rezervă și să restaurați o parte sau toate registrele Windows

backup-restore-windows-registry-system-protection
⏱️ 4 min read

Registrul Windows este o fiară nestatornică – o bază de date cavernoasă, confuză, cu informații cruciale referitoare la programele dvs., care a fost codificată și complicată pentru a fi mai mult sau mai puțin ilizibilă pentru ochiul uman. (Din câte știu, acest lucru nu este intenționat.)

Dar uneori trebuie să ne scufundăm în acest loc misterios și să modificăm lucrurile, poate pentru a schimba comportamentele anumitor aplicații sau pentru a schimba funcții precum dezactivarea Centrului de acțiune sau ascunderea automată a anumitor dosare. Chiar dacă nu facem acest lucru, lucrurile pot merge prost în registru și trebuie să fim pregătiți. Deci, în orice caz, trebuie să avem registrele noastre în siguranță și în siguranță.

Metoda de bază: Creați un punct de restaurare

Cea mai simplă și mai largă modalitate de a face o copie de rezervă a registrului dvs. este să creați un punct de restaurare a sistemului, astfel încât, dacă începeți să primiți erori pe computerul dvs. sau dacă vă jucați cu registrul, dar lucrurile nu funcționează bine, vă puteți întoarce cu ușurință computerul înapoi la un moment dat înainte de a face aceste schimbări.

Pentru aceasta, apăsați butonul Start, tastați „restaurare” și faceți clic pe „Creați un punct de restaurare”.

În fereastra nouă din fila Protecție sistem, faceți clic pe „Creați” și urmați instrucțiunile. Pentru a restabili Windows la punctul de restaurare pe care tocmai l-ați creat, reveniți la fila System Protection și faceți clic pe „System Restore”.

Creați un fișier de rezervă al unei chei de registry

Dacă sunteți pe punctul de a edita o anumită cheie de registru, atunci este o idee bună să obțineți o copie de rezervă a acelei chei specifice. (Crearea unui punct de restaurare a sistemului este, probabil, un pic exagerată în această situație, cu excepția cazului în care cheia de registry este crucială pentru ca Windows să funcționeze corect, caz în care fiți foarte ATENȚIOS cu privire la modul în care vă descurcați.)

Pentru a face o copie de rezervă a unei chei de registry, accesați editorul de registry apăsând „Win + R” și tastând regedit. Odată ajuns în editorul de registry, navigați la cheia pentru care doriți să creați o copie de rezervă, faceți clic pe „Fișier -> Export”, apoi dați fișierului un nume și salvați-l acolo unde doriți.

Acum puteți face modificări la cheia de registry originală și, dacă ceva nu merge bine, reveniți la editorul de registry, faceți clic pe „Fișier -> Import” și restaurați copia de rezervă pe care ați făcut-o.

backup-restaurare-registry-regedit

Creați o copie de rezervă a întregului registru

Acest lucru este similar funcțional cu crearea unui punct de restaurare a sistemului, dar are avantajul de a vă oferi un fișier tangibil pe care îl puteți stoca pe hard disk, un disc flash sau oriunde. Pentru a face o copie de rezervă a întregului registru Windows, accesați editorul de registry, faceți clic pe Computer în panoul din stânga, accesați „Fișier -> Export”, apoi dați un backup copiei dvs. și salvați-l oriunde doriți.

Acum aveți un fișier de rezervă pentru întregul registru în regim de așteptare, atunci când totul nu este în regulă!

Concluzie

Indiferent dacă vă place sau nu să pătrundeți mult în registrul Windows, este important să creați copii de rezervă ale acestuia, deoarece destul de des lucrurile pot merge prost în el din vina dvs., așa că faceți-o în mod regulat! Cheile pentru driverele vechi de care nu aveți nevoie, de exemplu, pot interfera cu cele mai noi sau este posibil să aveți chei duplicate care se suprapun reciproc. Pentru sfaturi despre cum să faceți față unui registru defect o dată lucruri face mergeți greșit, aruncați o privire la acest ghid despre cum să remediați erorile comune de registry.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x