Cum să faceți upgrade la Fedora 32

Cum să faceți upgrade la Fedora 32

Odată cu lansarea unei alte versiuni Fedora, acum este posibil să faceți upgrade la Fedora 32. Dacă doriți să faceți upgrade la Fedora 32, există mai multe modalități de a face acest lucru. Aici veți afla cum să faceți upgrade cu instrumentele grafice disponibile prin intermediul software-ului Gnome și prin linia de comandă cu pluginul DNF „dnf-plugin-system-upgrade”.

Rapoartele spun că actualizările au mers fără probleme până acum, inclusiv cu modulele kernel (în special cu driverul Nvidia proprietar). Acest lucru este tipic pentru Fedora, dar în cazul în care aveți probleme, se recomandă să faceți o copie de rezervă a datelor și configurațiilor importante înainte de actualizare.

Cum se face upgrade la Fedora 32 Utilizarea terminalului

Indiferent dacă începeți de la Fedora 30 sau 31, primul lucru de făcut este să vă actualizați sistemul prin DNF. Acest lucru se poate face prin introducerea următoarei comenzi în terminal:

Când comanda se termină, veți dori să instalați pluginul DNF „dnf-plugin-system-upgrade” folosind următoarea comandă:

Puteți utiliza acest plugin pentru a face upgrade la o nouă versiune de Fedora. Dacă vă aflați în prezent pe Fedora 30, este posibil să faceți upgrade incremental la Fedora 31, apoi la Fedora 32. Acest tutorial se actualizează direct la Fedora 32.

Pentru a face upgrade, introduceți comanda de mai jos:

ad-banner

Vi se va solicita să rulați automat o altă comandă. Doar tastați y și apăsați Enter.

Această comandă va reîmprospăta toate depozitele pentru a vă asigura că primiți toate cele mai actualizate pachete. Acest lucru poate dura ceva timp, în funcție de conexiunea la rețea și de cât de repede funcționează DNF.

Următorul prompt va afișa toate pachetele și vă va cere permisiunea înainte de a merge mai departe. Tip y și apăsați Enter. Aceasta va descărca destul de multe pachete, așa că nu ezitați să luați o cafea sau un ceai și să reveniți la upgrade.

Când comanda se finalizează, aceasta vă va oferi un prompt care vă va spune ce să faceți în continuare. Pentru a finaliza actualizarea, rulați următoarea comandă:

Acest lucru va dura probabil mult timp, așa că este timpul pentru o altă pauză.

Când sistemul dvs. pornește, noul desktop Fedora 32 va fi cel care vă întâmpină. Bucurați-vă de toate funcțiile noi care vin cu GNOME Shell 3.36, inclusiv ecranul de blocare renovat, parola maximă pe ecranele de autentificare și autentificare, un comutator Do-Not-Disturb ușor de găsit în zona de notificări și aplicația dedicată Extensions.

Cum să faceți upgrade la Fedora 32 Folosind software-ul GNOME

Cealaltă modalitate de a face upgrade la Fedora 32 este prin intermediul software-ului GNOME. Acest lucru este mai ușor pentru acei utilizatori care ar putea fi preocupați de utilizarea terminalului sau pentru cei care preferă simplitatea de a lucra prin GUI. Indiferent, pașii sunt foarte simpli și sunt după cum urmează:

1. Deschideți Prezentarea generală a activităților, fie prin mouse-ul până în colțul din stânga sus, făcând clic pe cuvântul „Activități” din colțul din stânga sus sau apăsând pe Super cheie, de obicei Victorie sau Comanda , în funcție de aspectul tastaturii.

2. Odată ajuns acolo, când vedeți Software-ul în preferințele dvs., deschideți-l.

3. Odată ce software-ul este deschis, faceți clic pe Actualizări în bara de meniu de sus.

Magazin de software de actualizare F32

4. Ar trebui să vedeți un ecran care spune „Fedora 32 este acum disponibil”. Faceți clic pe „Descărcați”. Acest lucru va dura puțin timp.

F32 Actualizare ecran de actualizare

5. Odată ce descărcarea se termină, veți vedea butonul de instalat. Faceți clic pe „Instalați” și introduceți parola.

Autentificare F32 Upgrade

6. Va apărea un ecran care va indica faptul că ar trebui să faceți o copie de rezervă a datelor și să conectați computerul la o sursă de alimentare dacă este vorba de un laptop. Faceți clic pe „Reporniți și instalați”.

F32 Upgrade Reporniți și instalați

7. După cum a spus promptul, actualizarea va dura destul de mult. Luați o băutură sau o gustare și reveniți puțin mai târziu.

Trecerea la ecranul Fedora 32

8. După finalizarea actualizării, veți fi întâmpinat din nou cu noul desktop Fedora 32.

F32 Actualizare F32 Neofetch

Bucurați-vă de toate aceste îmbunătățiri cu GNOME Shell 3.36. Odată cu noul dvs. upgrade, poate doriți să instalați unele fonturi Microsoft Truetype sau chiar să jucați Witcher 3 pe el.

Legate de:

Scroll to Top