de Harshita Arora

Cum să faci ceva cu Swift Playgrounds

Cum sa faci ceva cu Swift Playgrounds

Cu doar câteva zile în urmă, am terminat-o Bursa WWDC 2018 supunere. A fost atât de distractiv să creez Alice în codeLand. Acesta a fost primul meu an în care am solicitat burse WWDC și sper să intru!

Alice în codeLand este un trei în unu. Este un hacker / simulator de codare care arată ca terminalul Mac OS cu care te poți juca offline. Este, de asemenea, o poveste amuzantă a unui hacker pe nume Alice care a încercat să obțină acces neautorizat la portalul WWDC al Apple după ce a reușit să pirateze pe toothtube.com (o platformă de partajare video pentru recenziile pastelor de dinți) și macaroonsarethebest.com (o platformă socială pentru iubitorii de macaroon ca mine) . Și, în cele din urmă, este o demonstrație tehnică a injecțiilor SQL (o tehnică de hacking) pentru ca oamenii să afle despre securitatea informațiilor și procesul pas cu pas pentru injecțiile SQL după ce au aflat dacă un site web este sau nu vulnerabil.

Din 2017, Apple a prezentat provocarea solicitanților de burse de a crea o experiență interactivă în Swift Playgrounds.

Când am început, eram destul de confuz. Nu am mai făcut nimic în Playgrounds până acum, deoarece am lucrat întotdeauna cu proiecte Xcode (care vă permit să creați aplicațiile iOS reale). Folosisem vreodată Playgrounds când am început să învăț Swift pentru a învăța și codifica conceptele de programare de bază. Instructorii din cursurile mele online îl foloseau, dar cursurile au durat doar două săptămâni și nu am creat niciodată grafică sau animație în ele.

ad-banner

Așa că a durat ceva timp să se familiarizeze cu Playgrounds. În retrospectivă, aș fi putut economisi jumătate din timp dacă știam unde să caut răspunsurile corecte și cum să încep să lucrez cu ei.

Deci, acest post este destinat tuturor viitorilor solicitanți de bursă WWDC, deoarece se pare că Apple va continua să dea această sarcină pentru bursă în fiecare an. Chiar dacă nu aveți nimic de-a face cu bursele WWDC, cred că Swift Playgrounds este un instrument minunat pentru a construi și a prototipa ceva rapid.

Notă: Această postare presupune că aveți un fundal în cadrul Swift și iOS, cum ar fi UIKit. Dacă ați creat deja aplicații iOS, ar fi un bonus imens!

Să începem!

Deci, ce sunt Swift Playgrounds și de ce să te deranjezi?

Swift Playgrounds este o aplicație iPad introdusă de Apple în 2014, care vă ajută să învățați să codați în Swift. Este, de asemenea, un instrument în Xcode pentru a crea terenuri de joacă. Puteți rula Playgrounds create în Xcode pe un iPad și invers.

Diferența dintre aplicația iPad și instrumentul Xcode este că pe iPad, locurile de joacă pe care le creați pot accesa caracteristici precum camera, ecranul tactil și așa mai departe. Dar în timp ce rulezi un teren de joacă pe Xcode, nu poți face asta. Mai multe despre Swift Playgrounds Aici.

În timp ce conceptele și exemplele din această postare utilizează Xcode, Playgrounds pot fi create și rulate și pe aplicația iPad.

Câteva concepte de învățat

1. Cum să rulați / să jucați terenuri de joacă și să începeți cu acestea

Puteți descărca terenuri de joacă open-source Aici, Aici, și Aici. Pentru a le reda, faceți clic pe Asistent Editor în Xcode și selectați „Live View” dacă nu este selectat automat.

O vizualizare live este locul în care sunt afișate rezultatele sau rezultatele codului dvs. Când creați un obiect în codul dvs. pe care doriți să îl afișați în vizualizarea live, trebuie să atribuiți proprietății Live View a paginii Playground acelui obiect.

Cum sa faci ceva cu Swift Playgrounds
Alice în vizualizarea live CodeLand

Acum, iată codul pentru a atribui proprietatea Live View a paginii Playground unui obiect UIView. De asemenea, puteți atribui fie o clasă, fie un controler de vizualizare.

Ar trebui să importați cadrul PlaygroundSupport pentru asta și, de asemenea, UIKit.

let view = UIView(frame: CGRect(x: 0, y:0, width: 1024, height: 768)
PlaygroundPage.current.live = view 

În panoul de navigare, veți vedea că există două foldere: Surse (pentru tot codul auxiliar) și Resurse (pentru toate materialele de imagine și audio).

Din experiența mea, tragerea unui fișier Swift din biblioteca de obiecte nu funcționează în Playgrounds din anumite motive. În schimb, faceți clic dreapta pe folderul Surse și faceți clic pe „Fișier nou” pentru a crea un fișier Swift nou.

2. Cum creați o vizualizare?

Locurile de joacă nu au Storyboards. Puteți crea o vizualizare (UIView) de orice dimensiune (maxim 1024 x 768) programat.

Am creat una în exemplul de mai sus.

3. Ce este PlaygroundSupport?

Teren de joacă Suport este un cadru pentru a face lucruri precum accesarea unei pagini de joacă și gestionarea executării acesteia, gestionarea vizualizărilor live și partajarea și accesarea datelor persistente.

Practic, trebuie să importați acest cadru pentru a putea atribui proprietatea de vizualizare live a paginii locului de joacă unui obiect pe care l-ați creat.

4. Crearea documentației bogate cu Markup

Swift Playgrounds vă permite să creați documentație frumoasă (care este mai ușor de citit decât comentariile obișnuite) folosind un limbaj numit Markup.

Sintaxa de bază pentru Markup pentru documentație bogată este după cum urmează:

 1. Folosiți „//: chestii” pentru comentarii individuale, care, dacă observați, înseamnă doar un „:” suplimentar după // (care este utilizat pentru comentarii obișnuite).
 2. Folosiți „/ *: chestii * /” pentru comentarii pe mai multe linii.
 3. Prefixați o linie cu un hashtag, de exemplu, „#stuff” pentru a crea un titlu.
 4. Înfășurați textul într-un asterisc, de exemplu, „* chestii *” pentru a fi afișat cu caractere italice.
 5. Înfășurați text în două asteriscuri, de exemplu, „** chestii **” pentru a fi afișat cu caractere aldine.

După ce ați scris conținutul în sintaxă, acesta este în format brut de marcare. Și pentru a-l afișa în formatul de marcare redat (documentația reală bogată), accesați Editorul și, în „Setări loc de joacă”, selectați „Render Documentation”

1612115647 20 Cum sa faci ceva cu Swift Playgrounds
Exemplu de format brut de marcare
1612115648 400 Cum sa faci ceva cu Swift Playgrounds
Documentație redată

Citiți mai multe despre Markup Aici.

Noțiuni de bază prin construirea unui teren de joacă simplu

Bine, să ne murdărim mâinile scriind un cod! Să creăm un simulator de hackeri precum hackertyper.com! 😀

Să începem cu crearea fundalului nostru pentru simulatorul de hacker. Apoi folosind Metoda shouldChangeTextIn, vom schimba textul afișat în vizualizarea textului în șiruri dintr-o matrice cu codul pe care dorim să fie afișat atunci când utilizatorul introduce orice text. Aceasta creează în esență un simulator de hacker care face ca codul să apară pe ecran după apăsarea oricăror taste.

import PlaygroundSupportimport UIKit
let arrayOfStrings = ["Alices-MacBook-Pro:~ Alice$", "override func viewDidLoad() {", "super.viewDidLoad()", "makeBackgroundGradient()", "addGradientToPortfolio()", "addGradientToTopBar()", "addGradientToTopBar()", "setupPopup()", "addTradeButton.titleLabel?.minimumScaleFactor = 0.5;", "addTradeButton.titleLabel?.minimumScaleFactor = 0.5;"]
var variableThatChanges : Int = 0
let frameOfMainView = CGRect(x: 0, y: 0, width: 1024, height: 768)
class MainViewController: UIViewController, UITextViewDelegate {
override func viewDidLoad() {
let view = UITextView(frame: CGRect(x: 0, y:0, width: 1024, height: 768))
self.view.frame = frameOfMainViewview.backgroundColor = .blackview.textColor = .greenview.font = UIFont(name: "Courier", size: 20)view.isEditable = trueview.delegate = self self.view.addSubview(view)
} 
func textView(_ textView: UITextView,
shouldChangeTextIn range: NSRange,
replacementText text: String) -> Bool {
if variableThatChanges == (arrayOfStrings.count - 1)
{
variableThatChanges = 0
}
let text = textView.text ?? ""
textView.text = text + "n" + arrayOfStrings[variableThatChanges]
variableThatChanges += 1
return false
}
}
let master = MainViewController()
master.preferredContentSize = frameOfMainView.size
PlaygroundPage.current.liveView = master

Iată codul de mai sus. Copiați-lipiți-l într-un loc de joacă. Rulați vizualizarea live și veți vedea un fundal negru. Faceți clic oriunde pe fundal și veți vedea o tastatură care apare în interfața de utilizare. Apăsați orice tastă de pe ea și vă va arăta codul din șiruri.

Iată – ați creat un simulator de bază pentru hacker în mai puțin de 50 de linii de cod! Acum este rândul tău să devii creativ cu Playgrounds! 😉

Câteva resurse minunate de verificat pentru a afla mai multe

 1. Documentația Apple.
 2. Videoclipuri de sesiune WWDC. Verifică acest, acest, acest, și acest, în această ordine.
 3. Locuri de joacă în profunzime la RWDevCon 2017.
 4. Videoclipul Kaseys
 5. Cod tutsplus tutorial
 6. WWDC 2017 și WWDC 2018 trimiteri. De asemenea, minunat Swift Playgrounds pentru a verifica și a obține idei de la.
 7. Un scurt capitol dintr-o carte grozavă.

Atât deocamdată! Urmărește-mă Mediu sau Stare de nervozitate. Descarca o aplicatie Am creat! Verificați un startup minunat Vă sfătuiesc! 🙂