Cum să faci Facebook privat

Cum să faci Facebook privat

Cu atât de multe informații personale disponibile pe Facebook, inclusiv zile de naștere, locuri de muncă și actualizări de familie, nu este de mirare că nu doriți ca toate informațiile dvs. să fie împărtășite lumii. Când doriți să exercitați mai mult control asupra a ceea ce văd ceilalți utilizatori Facebook, în special cei care nu sunt prietenii dvs., este incredibil de ușor de făcut. Urmați acești câțiva pași pentru a vă face Facebook privat.

Cum să vă faceți profilul Facebook privat

Pentru a începe să vă mișcați profilul către o confidențialitate completă, asigurați-vă că toate postările dvs. sunt limitate la vizibilitate doar pentru prietenii dvs.

1. Conectați-vă la contul dvs. și selectați săgeata drop-down din colțul din dreapta sus al ecranului Facebook. Pe măsură ce apare meniul derulant, selectați „Setări și confidențialitate”, apoi alegeți din nou „Setări”. Când apare ecranul Setări, căutați în partea stângă și localizați și faceți clic pe opțiunea „Confidențialitate”.

2. Căutați secțiunea „Activitatea dvs.”. Aici puteți selecta lucruri precum cine vă vede postările sau cine poate vedea paginile și persoanele pe care le urmăriți.

Faceți profilul Facebook privat activității dvs.

3. Lângă „Cine îți poate vedea viitoarele postări?” dacă scrie „Public”, asigurați-vă că dați clic pe butonul „Editați” pentru al seta la „Prieteni”, astfel încât numai cei din lista dvs. de prieteni să poată vedea ce publicați. Pentru a face un pas mai departe, puteți alege „Prieteni cu excepția” și puteți adăuga pe lista dvs. de prieteni persoane care nu vor vedea niciuna dintre postările dvs. În schimb, poți alege „Anumiți prieteni” și să-ți arăți postările numai unui grup select de persoane. Ultimele două opțiuni sunt cu siguranță mai private decât cele mai mari „Prieteni”, dar necesită și mai multă configurare manuală.

ad-banner
Faceți profilul Facebook Setări private Postări viitoare

4. Dacă doriți să fiți extrem de precaut, puteți, de asemenea, să faceți o trecere în revistă a tuturor postărilor dvs. mai vechi și să „Limitați audiența pentru postările pe care le-ați partajat cu prietenii de la prieteni sau public” istoric. Dacă alegeți această opțiune, toate postările dvs. anterioare vor fi acum vizibile doar de către prietenii dvs. Orice prieten sau non-prieten (Public) nu va mai putea vedea postarea.

Faceți profilul Facebook Limitarea cronologică privată

5. Chiar sub opțiunea din pasul anterior este o altă setare pentru „Cine poate vedea persoanele, paginile și listele pe care le urmezi?” Acesta este un pas bun pentru a asigura cât mai multă confidențialitate, setând această opțiune la „Numai eu”. Puteți, de asemenea, să-l setați la același set de grupuri la pasul patru cu Prieteni, cu excepția prietenilor, cu prieteni specifici etc., dar fiecare dintre aceștia oferă confidențialitate limitată. Cea mai bună alegere aici este „Numai eu”, întrucât astfel poți fi sigur că nimeni nu poate vedea o parte bună din profilul tău.

Faceți profilul Facebook pagini private

Cum să limitați cine vă poate contacta

În același mod în care ți-ai blocat postările în pașii de mai sus, este timpul să faci același lucru cu lista de prieteni.

1. Începeți făcând clic pe „Cine vă poate vedea lista de prieteni?” și asigurându-vă că este setat la „Numai eu”. Din nou, aveți câteva opțiuni aici, dar dacă confidențialitatea este cea mai mare preocupare, alegerea „Numai eu” este cea mai bună pentru liniștea voastră.

Faceți profilul Facebook Lista de prieteni privată

2. Există câteva alte opțiuni aici pe care ar trebui să le setați manual la „Prieteni” sau „Numai eu”.

Faceți profilul Facebook adresă de e-mail privată
  • „Cine vă poate căuta folosind adresa de e-mail pe care ați furnizat-o?” Cel mai bine este să-l setați pe prieteni, deoarece aceștia probabil vă cunosc deja e-mailul, dar puteți alege și „Doar eu” pentru confidențialitate strictă.
  • „Cine vă poate căuta folosind numărul de telefon pe care l-ați furnizat?” Același gând ca mai sus se aplică aici. „Numai eu” este cel mai privat, dar „Prietenii” este probabil în regulă, deoarece prietenii tăi știu deja cifrele tale.
  • „Doriți ca motoarele de căutare din afara Facebook să se conecteze la profilul dvs.?” Acesta este un nu categoric. Nu doriți ca profilul dvs. să poată fi descoperit prin Google, Bing etc.

Cum să controlați setările de confidențialitate pe aplicația Facebook

Facebook-ul tău poate fi ușor făcut privat și pe aplicația mobilă.

1. Începeți prin lansarea aplicației Facebook pe smartphone-ul sau tableta dvs. iOS sau Android. În partea dreaptă jos a ecranului este un meniu cu trei linii pe care îl puteți atinge. Derulați în jos până când vedeți opțiunea de meniu pentru „Setări și confidențialitate” și apăsați pe aceasta, astfel încât să apară o listă de opțiuni. „Setări” ar trebui să fie în partea de sus a listei. Atingeți-l și derulați în jos până când vedeți „Confidențialitate”.

Faceți profilul Facebook privat Iphone One 1

2. Sub Confidențialitate, atingeți prima opțiune, „Setări de confidențialitate”, apoi atingeți prima opțiune etichetată „Verificați câteva setări importante”.

Faceți profilul Facebook privat Iphone Two

3. În acest meniu, prima casetă din stânga este „Cine poate vedea ce distribuiți”. Apăsați pe acesta și pe „Continuați” pentru a localiza setările pentru „Prieteni și următori”. Aici ar trebui să schimbați aceste două setări, „Cine vă poate vedea lista de prieteni în profilul dvs.?” și „Cine poate vedea persoanele, paginile și listele pe care le urmăriți?” la „Doar eu”.

Faceți profilul Facebook privat Iphone Three

4. După ce s-au făcut modificări, atingeți Următorul și editați „Postări viitoare” și „Povestiri” la „Prieteni” pentru cel mai bun nivel de confidențialitate. Similar cu desktopul, puteți vedea și „Limitați postările anterioare” pentru a elimina non-prietenii din fotografiile sau postările etichetate anterior. Atingeți din nou Următorul pentru a salva toate modificările și a reveni la fluxul dvs. Facebook.

Faceți profilul Facebook privat Iphone Four

Gânduri finale

Facebook este un instrument incredibil care a conectat miliarde de utilizatori din întreaga lume. În loc să distribuiți publicului, cel mai bine este să vă faceți Facebook privat și să distribuiți numai prietenilor dvs. Puteți modifica cu ușurință setările pentru a face acest lucru, iar inversarea procesului este la fel de ușoară.

Legate de:

  • Cum să vă conectați la contul dvs. Facebook fără Generator de cod
  • Cum să verificați dacă contul dvs. a făcut parte din încălcarea datelor Facebook 2021
  • 4 dintre cele mai bune alternative pentru Facebook Messenger
Scroll to Top