Cum să faci GIMP să arate și să funcționeze ca Photoshop în Linux

Cum să faci GIMP să arate și să funcționeze ca Photoshop în Linux

⌛ Reading Time: 4 minutes

Nu se poate nega că Photoshop este standardul de aur în editarea digitală a fotografiilor, nenumărați profesioniști din industrie bazându-se zilnic pe el pentru a-și câștiga existența. Cu toate acestea, GIMP, cel mai apropiat competitor open source, a făcut pași uriași în ultimii ani pentru a se transforma într-o alternativă viabilă.

O parte a barierei care împiedică fanii Photoshop să îmbrățișeze GIMP open source este aspectul, simțul și comenzile diferite. Este greu să spargi vechile obiceiuri, mai ales atunci când aceste obiceiuri continuă să plătească facturile. Există câteva modalități simple de a depăși această barieră, cel puțin parțial, personalizând GIMP pentru a arăta și a acționa mai mult ca Photoshop.

Instalați tema cu pictograma Photoshop

Evident, Adobe nu va lansa în curând tema oficială a pictogramei Photoshop pentru GIMP, ci un designer la Deviant Art, Doctormo, a recreat meticulos icoanele Photoshop și le-a ambalat pentru GIMP. Accesați pagina și descărcați pictogramele.

Despachetați zipul după ce ați terminat descărcarea. Dosarul rezultat este ascuns, deci afișați fișierele ascunse pe sistemul dvs. (Este Ctrl + H pe GNOME.) Acel folder va fi numit „.gimp-2.8” și îl veți folosi pentru a înlocui versiunea existentă a aceluiași folder din directorul dvs. / home. Redenumiți-l pe cel curent în cazul în care aveți nevoie din nou.

Apoi, mutați folderul neambalat pentru al înlocui.

Dacă lucrați cu GIMP 2.10, structura directorului este oarecum diferită. Directorul dvs. de profil este de fapt situat la:

~/.config/GIMP/2.10

Totuși, același lucru se va aplica. Redenumiți acel director și înlocuiți-l cu cel nou.

GIMP Cu Tema Pictogramelor Photoshop

Când porniți din nou GIMP, veți observa că pictogramele și stilul se potrivesc mai bine cu Photoshop.

Setați tastele Photoshop

Listarea Keybinds

Următorul pas în a face GIMP să se simtă mai mult ca Photoshop este legăturile de taste. Orice utilizator Photoshop știe că legăturile de taste, deseori numite taste rapide, sunt o parte esențială pentru a face lucrurile eficient. Dacă sunteți obișnuiți cu cei din Photoshop, învățarea unui set complet nou pe GIMP nu este doar descurajantă, ci este o durere totală.

Instalați Photoshop Keybinds pe GIMP

Din fericire, cineva a făcut deja cel mai greu lucru pentru tine. Trebuie doar să importați legăturile de taste. Descărcați fișierul configurație keybind și redenumiți-l în „menurc”. Apoi, copiați-l în „~ / .gimp-2.8”. Din nou, pe GIMP 2.10 acesta ar fi „~ / .config / GIMP / 2.10”.

Mai multe funcții Photoshop

Există câteva funcții și modificări suplimentare care vor face GIMP să se simtă mai mult ca acasă. Acestea sunt lucruri simple, dar cu siguranță pot parcurge un drum lung în facilitarea tranziției către GIMP.

Un instrument de mutare mai asemănător cu Photoshop-ul

Instrumentul de mutare din GIMP este similar cu cel din Photoshop, dar nu este exact același lucru. Acestea fiind spuse, există o opțiune pe care o puteți folosi pentru a face să se comporte mai mult ca Photoshop.

Setați Opțiunile instrumentului Mutare

Selectați instrumentul Mutare din fereastra Casetă de instrumente. În setul corect de meniuri veți găsi opțiunile disponibile pentru Instrumentul Mutare. Bifați caseta „Mutați stratul activ”.

Acum, salvați modificarea. Faceți clic pe „Editați”, apoi „Preferințe”. Selectați „Opțiuni instrument” și, în cele din urmă, „Salvați opțiunile instrumentului acum”. Puteți să îl reporniți sau să îl utilizați în continuare.

Faceți clic pe Canvas Edge

În mod implicit, GIMP nu fixează straturile în mod implicit pe marginea pânzei sau pe liniile grilei. De aceea, mutarea unui strat este mult mai puțin exactă. Puteți face straturi GIMP de snap pe pânză cu câteva linii de configurație. Utilizați editorul de text preferat pentru a deschide „~ / .gimp-2.8 / gimprc” sau „~ / .config / GIMP / 2.10.” Adăugați una sau ambele dintre următoarele două rânduri, după cum doriți.

GIMP Snap To Grid

Dacă preferați o opțiune mai temporară, GIMP include deja opțiunea „Ajustare pe pânză”. Trebuie doar să o activați. Faceți clic pe „View”, apoi selectați „Snap to Canvas” în meniul rezultat.

Aceste sfaturi ar trebui să reducă diferența dintre GIMP și Photoshop. Nimic nu va fi vreodată exact la fel, dar simțul ar trebui să fie în mare parte acolo și o mare parte din curba de învățare ar trebui eliminată. GIMP este și open source, astfel încât să puteți face întotdeauna propria dvs. lucrare și să faceți modificări și mai profunde, dacă puteți.