Cum să faci Gnome Shell să arate și să se simtă ca unitate

Cum să faci Gnome Shell să arate și să se simtă ca unitate

Canonical, compania-mamă Ubuntu, renunță la interfața Unity pentru lansările viitoare în favoarea mediului desktop GNOME. Comunitatea Ubuntu este divizată, pentru a spune cel puțin. Unora le place foarte mult Unity și nu vor să o vadă. Alții ar prefera GNOME și probabil că au așteptat să revină ca implicit. Dacă intrați în primul grup, nu vă faceți griji. Există modalități de a face ca GNOME și alte medii desktop să arate și să se simtă ca Unity.

Înainte de a merge mai departe, vă recomandăm să luați în considerare KDE. Da, acest articol este despre Unity și GNOME, dar KDE poate fi personalizat foarte cu ușurință și o puteți face să arate ca Unity fără mult efort suplimentar. Acestea fiind spuse, dacă intenționați să descărcați versiunile implicite Ubuntu, sunteți blocat cu GNOME, așa că continuați să citiți.

Descărcați pachetele

Există câteva pachete pe care va trebui să le ridicați din depozitele Ubuntu înainte de a începe să personalizați GNOME. Instalați-le pe toate cu apt acum, astfel încât să vă puteți concentra pe a pune totul împreună mai târziu.

După ce ați terminat, sunteți gata să începeți să rearanjați GNOME pentru a arăta ca Unity.

Aduceți HUD-ul Unity la Gnome cu Plotinus

Plotinus oferă ceea ce el numește un „palat de comandă căutabil” pentru aplicațiile GTK3. Funcționalitatea se comportă foarte mult ca HUD-ul Unity. Deoarece GNOME se bazează pe GTK3, Plotinus va aduce un comportament asemănător Unității pentru majoritatea aplicațiilor dvs.

Din păcate, Plotinus nu este disponibil în depozitele Ubuntu, dar este foarte ușor de construit din sursa sa.

Deschideți un terminal. Veți clona Plotinus din depozitul său Git și îl veți construi.

Acum, schimbați în acel director și creați un build director. Schimbați și în acel director și creați Plotinus.

Nu va dura deloc să compilezi. Când ați terminat, utilizați sudo pentru a-l instala.

Există un ultim pas. Trebuie să spuneți GNOME unde să găsiți biblioteca Plotinus pe care ați construit-o. Există un fișier numit „/ etc / environment” și trebuie să adăugați următoarea linie acolo. O să ai nevoie sudo pentru a scrie fișierul.

Asigurați-vă că înlocuiți „numele de utilizator” cu numele dvs. de utilizator real.

Pentru ca modificările să aibă efect, trebuie să reporniți computerul sau GDM. Puteți face fie acum, fie după ce totul este terminat.

Instalați extensiile GNOME

Majoritatea modificărilor vizuale pe care le puteți face GNOME provin din extensii. Toate aceste extensii sunt foarte ușor de instalat și de utilizat. De fapt, le puteți instala pe toate din browserul dvs. web.

ubuntu-gnome-browser-ext

Mergeți la Site-ul extensiei GNOME. În partea de sus a paginii veți vedea o casetă albastră mare. În acea casetă va apărea un link care vă solicită să instalați extensia browserului. Faceți clic pe acesta și urmați instrucțiunile pentru instalare. Această extensie vă permite să utilizați browserul și site-ul de extensii pentru a vă gestiona extensiile GNOME.

Pentru a instala fiecare dintre aceste extensii, răsuciți comutatorul din partea dreaptă a paginii web a extensiei.

Dash to Dock

Prima extensie de care veți avea nevoie este Dash to Dock. Acesta ia fila „Favorite” de pe linia GNOME și o transformă într-un andocare permanent pe desktop.

Setări GNOME Dash To Dock

Odată ce ați instalat extensia, veți observa imediat andocarea pe desktop. Este un început bun, dar nu este perfect. Faceți clic dreapta pe butonul de lansare a aplicației pentru a deschide setările Dash to Dock.

Setări Dash To Dock

Prima filă tratează poziționarea și dimensiunea. Veți dori să setați docul de pe monitorul principal în partea stângă a ecranului. Dezactivați „ascunderea automată inteligentă”.

În partea de jos bifați ambele casete pentru a extinde docul la toată înălțimea ecranului și pentru a opri micșorarea pictogramelor. Utilizați glisorul pentru a seta dimensiunea pictogramei între 32 și 48. Reglați-l la ceea ce vi se pare cel mai bine pe ecran.

Lansatoare Dash To Dock

Treceți la fila „Lansatoare”. Puneți toate cele trei comutatoare pe „Activat”. Celălalt element cel mai important de verificat este caseta care mută butonul aplicațiilor în partea de sus. Verifică asta.

În cele din urmă, mergeți la fila „Aspect”. Trebuie să întoarceți comutatoarele care micșorează liniuța și să activați indicatorii contorului de ferestre. Cei doi imită comportamentul Unity. Restul sunt o chestiune de preferință.

Ascundeți activitățile

Acest următoarea extensie este foarte simplu. Elimină butonul „Activități” din partea stângă sus a ecranului. Nu este acolo în Unity, așa că nici tu nu vrei aici.

Volum mai bun

Volum mai bun extensia nu schimbă modul în care arată GNOME, dar face ca comenzile de volum să funcționeze mai mult ca Unity, activând comenzile de derulare a mouse-ului.

Hot Corners

Hot Corners este acea „caracteristică” enervantă care determină deschiderea tabloului de bord GNOME atunci când mouse-ul se deplasează prea mult în colțurile de sus. Această extensie o elimină pe cea din stânga sus.

Mutați ceasul

Ceasul Unity se află în colțul din dreapta sus al ecranului. Flippery Move Clock deplasează ceasul GNOME în aceeași poziție.

Nerăbdare

Nerăbdare de obicei nu este un lucru bun, dar aici accelerează animațiile implicite ale GNOME, care pot fi destul de enervante și durează prea mult. Animațiile mai scurte se potrivesc și mai mult cu comportamentul Unity.

Instrument Gnome Tweak

Ultimul aspect de personalizare vine de la GNOME Tweak Tool. Acesta este instalat în mod implicit cu Ubuntu GNOME, deci va trebui doar să îl deschideți.

Instrument GNOME Tweak pentru Ubuntu

În fila „Aspect” aveți trei opțiuni care vă vor ajuta să faceți ca GNOME să semene mult mai mult cu Unity. Mai întâi, setați tema „GTK” la „Adwaita-dark”. Setați „Icoanele” la „Umanitate”. În cele din urmă, setați „Cursorul” la „DMZ-alb”.

S-ar putea să găsiți o altă temă care să emuleze mai bine aspectul implicit Unity. A fost unul numit Ambianță GNOME, dar de acum, nu pare să accepte cele mai recente versiuni GNOME.

Tapet

Imagine de fundal Ubuntu GNOME

Dacă doriți imaginea de fundal implicită Ubuntu, o puteți seta și acum. Faceți clic dreapta pe desktop. Selectați „Schimbare fundal …”, apoi faceți clic pe „Fundal” și găsiți fundalul implicit Ubuntu.

Viitorul

Până acum, desktopul dvs. GNOME arată și funcționează mult ca Unity. Nu este exact, dar ar trebui să fie o ajustare mult mai ușoară pentru fanii Unity. Totuși, ar trebui să vă amintiți că, dacă altcineva nu preia mantia Unității, aceasta va dispărea. Aceste suplimente sunt toate dezvoltate de voluntari, așa că și ei ar putea rămâne în urmă. Poate doriți să începeți să vă obișnuiți cu desktopul GNOME implicit sau să explorați oricare dintre celelalte opțiuni excelente pentru Linux.

Scroll to Top