Cum să faci imagini DVD arzătoare pe Linux cu DevedeNG

Cum să faci imagini DVD arzătoare pe Linux cu DevedeNG

S-ar putea părea că DVD-urile au mers pe calea dinozaurului, dar sunt totuși un mod popular de a partaja date și videoclipuri. Le puteți trimite cu ușurință și nu aveți nevoie de o întreagă tonă de lățime de bandă sau de strategii complicate de partajare a fișierelor pentru a le trimite prietenilor și familiei.

Pe Linux, DevedeNG este o modalitate excelentă de a-ți crea propriile DVD-uri video, completate cu meniuri interactive. DevedeNG vă permite să combinați cu ușurință fișierele dvs. video într-o imagine DVD arzătoare.

Instalați DevedeNG

Înainte de a începe să creați imaginile DVD, va trebui să instalați DevedeNG. Este un program open-source care a trecut de ceva timp. Din această cauză, este ușor disponibil pentru majoritatea distribuțiilor majore.

Ubuntu / Debian

DevedeNG este disponibil în principalele depozite Debian și Ubuntu. Instalați-l cu Apt.

Fedora

Oarecum ciudat, Fedora nu împachetează Devede. Se află, totuși, în depozitul RPM Fusion. Dacă nu îl aveți deja, adăugați RPM Fusion la sistemul dvs.

Apoi, pur și simplu instalați DevedeNG.

Arch Linux

DevedeNG este disponibil în depozitele implicite Arch. Pur și simplu instalați-l.

Creați un DVD

DevedeNG este un program multimedia și va fi localizat sub acea categorie de pe desktop. Găsiți-l și deschideți-l.

Primul lucru pe care îl veți vedea este o fereastră mică care vă permite să selectați ce tip de disc doriți să creați. Selectați prima opțiune „DVD video”. Aceasta va genera un fișier ISO arzător pe care îl puteți utiliza pentru a crea un DVD care este compatibil cu majoritatea playerelor DVD, inclusiv a consolei de jocuri.

Ecran de pornire DevedeNG

Ecranul principal DevedeNG este destul de absurd și la obiect. Există o zonă principală mare pentru a localiza și importa fișiere de ars. În partea de jos a ferestrei veți găsi majoritatea comenzilor, inclusiv opțiunea de a crea și edita un meniu DVD.

Importați un fișier

Faceți clic pe butonul „Adăugați” chiar sub caseta „Fișiere”. Se va deschide o nouă fereastră pentru a naviga la locația fișierului dvs. video.

Devede Im, fișier portat

După ce adăugați un fișier, veți observa că bara care indică utilizarea discului se va umple. În funcție de dimensiunea fișierului, acesta s-a umplut parțial sau până la capăt. Puteți continua să adăugați fișiere până când discul este plin. Când ajungeți la o situație în care utilizarea discului este puțin peste 100%, puteți face clic pe „Ajustați utilizarea discului” din dreapta barei pentru a reduce automat la conversia fișierelor.

Configurați meniul

Opțiuni de meniu Devede

Chiar sub utilizarea discului veți vedea un antet pentru „Meniuri” cu o casetă de selectare asociată pentru a crea un meniu. Pentru a elimina complet un meniu DVD, debifați caseta, iar videoclipul dvs. va începe redarea imediat pe DVD. În caz contrar, îl puteți lăsa bifat și vă puteți personaliza meniul. Faceți clic pe „Opțiuni meniu” pentru a face acest lucru.

Ecranul cu opțiuni de meniu vă permite să adăugați un titlu pe DVD-ul dvs., să modificați fonturile utilizate, să setați o imagine de fundal și să personalizați aspectul general al meniului DVD. Meniul va afișa automat titlurile pe care le-ați adăugat la fel cum le-ați adăugat, deci acesta este un stil suplimentar. Puteți deveni foarte creativi aici dacă intenționați să le trimiteți familiei și prietenilor.

Realizarea imaginii

Când totul este pe placul dvs., puteți apăsa „Înainte” în colțul din dreapta jos al ecranului. Devede va trece la următorul și ultimul pas înainte de a crea imaginea de pe disc.

Destinația proiectului Devede

Devede vă va deschide o fereastră nouă pentru a selecta un folder în care să vă scrieți proiectul. Selectați un nume pentru folderul care va conține imaginea dvs. Când ați terminat, apăsați „OK” pentru a începe crearea fișierului imagine.

În funcție de dimensiunea fișierelor, aceasta poate dura ceva timp. Devede va compila videoclipurile și meniul într-un ISO pe care îl puteți înregistra cu aproape orice software de ardere a discului. Puteți face câte copii doriți cu aceeași imagine ISO. Amintiți-vă, acestea sunt DVD-uri reale, astfel încât să le puteți reda aproape oriunde.