Cum să faci pauză de la cineva pe Facebook pentru a-ți optimiza timpul online.

Cum să iei o pauză de la cineva de pe Facebook
⏱️ 7 min read

Multe persoane petrec o mare parte din timpul lor online pe Facebook – poate chiar prea mult timp. Dacă ai nevoie să iei o pauză de la cineva de pe Facebook, există câteva metode prin care poți realiza asta.

În primul rând, poți să îți ajustezi setările de privatizare a profilului pentru a restricționa accesul acelei persoane la activitățile tale. Acest lucru ar trebui să îi descurajeze să își petreacă timpul urmărindu-ți feed-ul.

În al doilea rând, poți să îi scoți prietenia de pe Facebook. Poți face acest lucru fără să-i dai unfriend, astfel încât să poți să menții acea relație, dar doar în offline.

În cele din urmă, dacă nu vrei să interacționezi cu acea persoană deloc, îi poți bloca accesul la profilul tău. Aceasta este cea mai drastică opțiune, dar este necesară în cazurile extreme.

În concluzie, există mai multe modalități prin care poți să iei o pauză de la cineva de pe Facebook. Important este să alegi cea mai potrivită metodă pentru situația ta și să îți amintești că uneori este nevoie să-ți protejezi propria liniște și sănătate mentală.

În ultimul timp, Facebook adaugă noi funcții menite să protejeze și să îmbunătățească sănătatea mintală a utilizatorilor săi. Instagram are deja o funcție de restricție care vă permite să luați împotriva bătăușilor și să opriți orice interacțiune socială cu aceștia pe platformă. În același sens, Facebook a adus „Ia o pauză” cu ceva timp în urmă și vă permite să dezactivați practic orice utilizator fără a fi nevoie să îl eliminați sau să îl blocați. Ar putea ajuta mai ales în situațiile în care o relație a mers prost sau în care aveți unele dezacorduri cu un utilizator. Deci, dacă doriți să învățați cum să luați o pauză de la cineva de pe Facebook, urmați ghidul nostru de mai jos.

Luați o pauză de la cineva de pe Facebook (2021)

Aici, am explicat totul despre această funcție Facebook în detaliu. Puteți folosi cuprinsul de mai jos pentru a naviga la secțiunea corespunzătoare:

Ce se întâmplă după ce iei o pauză de la cineva de pe Facebook?

  1. În primul rând, când alegi să iei o pauză de la cineva de pe Facebook, individul nu va ști despre schimbările pe care le-ați făcut din partea dvs.
  2. După ce ai luat o pauză de la cineva, tu nu văd postările lor în fluxul de știri. În afară de asta, Facebook limitează și ceea ce acea persoană poate vedea pe cronologia ta. Poți edita setările de confidențialitate ale postărilor tale anterioare cu acea persoană și poți limita cine poate vedea acele postări pe Facebook.
  3. Funcția de a lua o pauză este destul de utilă pe Facebook, mai ales când ai trecut printr-o schimbare de relație. oricum poti utilizați această funcție pentru oricinefie că este prieten, rudă sau cunoștință.
  4. Pe viitor daca vrei eliminați toate limitările a acelei persoane, puteți elimina foarte bine acele restricții cu câteva clicuri.

Cum să iei o pauză de la cineva de pe Facebook

  • Folosind browserul mobil

1. Dacă utilizați Facebook într-un browser web mobil, deschideți profilul persoanei pe care doriți să o dezactivați. Apoi apăsați pe „pictograma prietenilor lângă butonul „Mesaj”. După aceea, atingeți opțiunea „Ia o pauză”.

Pașii care urmează sunt detaliați mai jos. Facebook vă va prezenta un set de opțiuni de confidențialitate pentru a limita ceea ce celălalt utilizator poate și nu poate vedea pe profilul dvs. De asemenea, este locul în care selectați dacă doriți sau nu ca postările dvs. să apară în fluxul de știri. În acest fel, puteți lua cu ușurință o pauză de la cineva de pe Facebook.

  • Utilizarea aplicației Facebook

1. În cazul în care utilizați aplicație facebook, deschideți profilul persoanei și atingeți butonul „Prieteni”. Apoi selectați „Faceți o pauză” din meniul pop-up.

Cum să iei o pauză de la cineva de pe Facebook

3. Odată ce faci asta, vei vedea o listă de opțiuni care te vor ajuta să personalizezi activitatea utilizatorilor pe Facebook în relație cu tine. Primul, atingeți „Opțiuni de vizualizare” în secțiunea „Afișați mai puțin de X”. și alegeți „Limita unde vedeți X”. După aceea, apăsați pe „Salvați”. Aceasta va limita postările persoanei sau postările etichetate în fluxul de știri și cronologie. De asemenea, nu vi se va cere să trimiteți mesaje persoanei sau să etichetați fotografiile care se potrivesc cu datele sale faciale.

Cum să iei o pauză de la cineva de pe Facebook

4. Apoi, apăsați pe „Opțiuni de vizualizare” sub secțiunea „Limita ceea ce va vedea X”. Aici, alegeți „Ascundeți-vă postările din X” și apăsați pe „Salvați”. Această acțiune pune individul pe Lista restricționatăși nu vor putea să vadă sau să interacționeze cu niciuna dintre postările tale. Rețineți că dacă ați etichetat persoana respectivă sau ați postat o postare publică, persoana respectivă poate vedea acele postări. Vei fi într-o pauză la Facebook în viitor.

Cum să iei o pauză de la cineva de pe Facebook

5. În cele din urmă, apăsați pe „Opțiuni de vizualizare” în secțiunea „Editați cine poate vedea postările anterioare”. Aici, selectați „Editează toate postările mele și postările în care sunt etichetat” și atingeți „Salvați”. Această funcție va limita vizibilitatea tuturor postărilor dvs. în care sunteți etichetat dvs. și persoana respectivă. Ceea ce înseamnă că acele postări nu vor fi vizibile nici măcar prietenilor tăi, cu excepția altor persoane care sunt de asemenea etichetate în acele postări. În plus, veți fi neetichetat din postările persoanei respective și invers. În cele din urmă, dacă ați postat ceva pe cronologia persoanei, acesta va fi șters și invers.

limita utilizatorului

6. Dacă vrei anulați toate modificările mai târziu, atingeți „Ia o pauză” din nou din profilul utilizatorului. Apoi, deschideți secțiunile specifice și restaurați modificările, permițându-le să interacționeze cu dvs. și să vă vadă postările. Dacă vă întrebați cât durează o pauză pe Facebook, permiteți-mi să vă clarific că nu există limită. Va trebui să faceți modificările manual pentru a anula toate restricțiile.

inversează schimbarea

Luați o pauză de la Facebook pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală

Iată cum poți profita de funcția „Faceți o pauză” de pe Facebook pentru a găsi pacea cu cineva cu care aveți dezacorduri. Nu-l va anula prietenii sau nu va bloca utilizatorul, dar îl va elimina practic din cercul său social online. În cazul în care doriți să aflați mai multe despre aceste noi funcții Facebook în 2021, accesați articolul nostru dedicat legat aici. De asemenea, dacă ești îngrijorat că alții te spionează, poți să-ți blochezi profilul de Facebook în câțiva pași simpli. Acum, dacă aveți întrebări, comentați mai jos.

În concluzie, Facebook aduce noi funcții pentru a proteja și îmbunătăți sănătatea mentală a utilizatorilor săi, iar una dintre acestea este funcția „Ia o pauză”. Aceasta permite utilizatorilor să dezactiveze practic orice utilizator fără a îl bloca sau elimina, ceea ce poate fi util mai ales în situațiile în care o relație a mers prost sau în care aveți dezacorduri cu un utilizator. După ce ați luat o pauză de la cineva, individul nu va ști despre schimbările pe care le-ați făcut din partea dvs. În plus, Facebook limitează și ceea ce acea persoană poate vedea pe cronologia ta, iar tu poți edita setările de confidențialitate ale postărilor tale anterioare cu acea persoană și poți limita cine poate vedea acele postări pe Facebook. În cele din urmă, funcția „Faceți o pauză” poate fi benefică pentru sănătatea mentală a utilizatorilor și poate fi folosită pentru orice utilizator, fie că este prieten, rudă sau cunoștință.
Încheiem aici călătoria noastră prin lumea tehnologiei. Sperăm că informațiile și noutățile prezentate ți-au fost de folos și te-au ajutat să fii mereu la curent cu ce se întâmplă în domeniu. Până la următoarea postare, nu uita să îți actualizezi sistemul de operare și să lași dispozitivele să se odihnească din când în când!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x