Cum să fii mai eficient cu piese rapide și elemente de bază în Microsoft Word

Cum să fii mai eficient cu piese rapide și elemente de bază în Microsoft Word
⏱️ 3 min read

Dacă sunteți un utilizator pasionat de Microsoft Word, indiferent dacă este vorba de afaceri sau recreere, s-ar putea să vă treziți să scrieți același tip de conținut din nou și din nou. Este enervant să trebuiască să redeschideți în mod constant documente anterioare pentru a copia-lipi conținutul de care aveți nevoie în documente noi. Cu toate acestea, există o modalitate mult mai ușoară de a face acest lucru! Funcțiile „părți rapide” și „blocuri de construcție” ale Microsoft Word nu văd multă dragoste, dar vă pot ajuta absolut când trebuie să repetați un anumit bloc de text pe mai multe documente. Deci, cum le folosești?

Utilizarea blocurilor de construcție Premade

Dacă doriți să răsfoiți opțiunile premade pe care le aveți la dispoziție, le puteți răsfoi pe toate făcând clic pe „Inserați”, apoi pe „Piese rapide”, apoi pe „Organizator blocuri de construcție”

Puteți vedea o galerie cu toate piesele premade pe care le puteți utiliza. S-ar putea ca toate să fie amestecate, deci asigurați-vă că le sortați după „Galerie” făcând clic pe categoria din partea de sus a listei. Apoi, aceasta sortează piesele după tipul lor, permițându-vă să o găsiți pe cea care se potrivește cu ceea ce doriți cel mai bine. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei modalități excelente de a începe documentul, sortați-le după galerie, găsiți coperțile și răsfoiți opțiunile de acolo.

blocuri de cuvinte-pagini de copertă

Pentru a introduce elementul de bază în documentul dvs., pur și simplu faceți clic pe cel dorit și faceți clic pe „Inserați”.

blocuri de cuvinte-inserare

Blocul de construcție va fi apoi plasat pe documentul dvs., gata de plecare!

blocuri de cuvinte-capac-inserate

Fă-ți propriul

Cu toate acestea, o parte din forța acestei caracteristici este că vă puteți crea propriile blocuri de construcție, dacă este necesar. Aceasta înseamnă că, dacă aveți deja o scrisoare de intenție proiectată în Word, o puteți salva în lista blocurilor de construcție și o puteți folosi oricând doriți.

Pentru a crea propriul bloc de construcție, proiectați mai întâi cum doriți să arate în documentul Word în sine. Apoi, când ați terminat, evidențiați tot ce doriți să salvați, faceți clic pe „Inserați”, apoi „Piese rapide”, apoi „Salvați selecția în Galeria de părți rapide”.

blocuri de cuvinte-salvare

Va apărea o casetă în care puteți denumi elementul de construcție pentru o identificare ușoară, precum și plasarea acestuia într-o anumită categorie. Plasarea acestuia într-o anumită categorie implică și trăsăturile acelei categorii. De exemplu, ceva plasat în „Header” va fi inserat în header atunci când este utilizat. Dacă nu sunteți sigur ce categorie alegeți, selectați „Piese rapide”. Acest lucru va facilita găsirea și utilizarea ulterioară.

Când doriți să utilizați noul bloc de construcție pe care tocmai l-ați făcut, pur și simplu găsiți-l așa cum ați face mai sus prin intermediul organizatorului. Dacă l-ați salvat ca piesă rapidă, îl puteți găsi făcând clic pe „Piese rapide”, apoi selectându-l în listă.

blocuri de cuvinte-rapide

Ștergerea unui bloc de construcție

Pentru a șterge un element de construcție, pur și simplu găsiți-l așa cum ați face mai sus, utilizând organizatorul. Apoi, odată selectat, faceți clic pe butonul „Ștergeți” pentru a scăpa de el.

blocuri de cuvinte-ștergere

Începând cu blocuri

Caracteristicile de piese rapide și blocuri de construcție din Word pot face sarcinile monotone în Word mult mai ușor de realizat. Acum știi cum să le folosești pe amândouă.

Îți ușurează viața un pic? Spuneți-ne mai jos!

Credit de imagine: Microsoft Word clasa I

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x