de Ofer Vugman

Cum să fii un jucător de echipă în lumea tehnologiei

Aceste sfaturi vă vor spori relațiile și eficiența echipei la locul de muncă

Cum sa fii un jucator de echipa in lumea tehnologiei
Fotografie de Yuriy Rzhemovskiy pe Unsplash

Când am obținut primul loc de muncă ca dezvoltator junior, am simțit că mi-am atins obiectivul final: să fiu plătit pentru că fac ceea ce îmi place cel mai mult.

A fost emoționant să obțin recunoaștere pentru abilitățile mele, mai ales după ani de teorie și mediul academic.

Am fost super hyped.

La scurt timp după aceea, am învățat prima mea lecție grea în această nouă lume a mea. S-a dovedit că a existat o diferență uriașă între ceea ce am fost învățat în timpul licenței în informatică, la modul în care lucrurile funcționează în lumea reală.

A fost o cădere liberă urâtă, de la „știu multe” la „mai sunt multe de învățat pentru mine”.

De la înțelegerea cadrelor, la tiparele și fluxul de lucru, eram literalmente la câțiva kilometri distanță de locul unde trebuia să fiu.

Mi-am dat seama că, dacă doream să-mi consolidez codarea și să mă perfecționez ca dezvoltator, trebuia să continui să învăț. M-a lovit că procesul de învățare nu se va termina niciodată.

Avansează rapid un deceniu mai târziu și încă învăț lucruri tehnice noi în fiecare zi și este minunat.

Dar cea mai mare lecție a mea a fost că abilitățile tehnice singure nu o reduc.

Abilitățile tehnice sunt doar jumătate din poveste

Petrecem mult timp îmbunătățindu-ne abilitățile tehnice. Învățăm noi limbi, cadre, metodologii și modele. Investim atât de mult timp încât uneori uităm un alt aspect al muncii noastre de zi cu zi: membrii echipei noastre umane.

Fie ca dezvoltator, lider de echipă, inginer de asigurare a calității, proiectant sau manager de produs, majoritatea dintre noi lucrează în echipe. Împărtășim momente de lansări epice și sesiuni de depanare frustrante.

Pentru un grup de persoane, care vin cu propriul bagaj (experiență, opinii și expertiză), nu este întotdeauna ușor să lucrezi și să colaborezi eficient. Fiecare individ trebuie să adopte abilități specifice pentru a fi cel mai valoros membru al echipei pe care îl poate avea.

„Punctul forte al echipei este fiecare membru individual. Punctul forte al fiecărui membru este echipa. ” – Phil Jackson

Așadar, deși abilitățile tehnice sunt cruciale, ele fac parte doar din ecuație. Cealaltă parte devine cel mai bun membru al echipei pe care îl poți fi.

Cum să fii un membru mai bun al echipei

Sincer, este nevoie de mult. Dar permiteți-mi să stabilesc patru dintre cele mai importante cerințe pe care le puteți adopta imediat.

1. Lasă-ți ego-ul la prag

Trăim într-o lume competitivă. Ca atare, în timp, dezvoltăm obiceiuri despre care credem că ne vor face să ieșim în evidență și să supraviețuim.

Vrem să arătăm că suntem mai inteligenți, mai puternici și mai buni decât ceilalți. Vrem ca forțele noastre să fie recunoscute de coechipierii și managerii noștri.

Ego-ul nostru este adesea folosit ca abilitate de supraviețuire pentru a ne ajuta să ieșim în evidență și adesea credem orbește că soluția noastră la o problemă este cea mai bună. Respingem categoric opiniile și sugestiile tuturor celorlalți.

În cele mai nefavorabile situații, îi facem chiar pe colegii noștri să se simtă de parcă nu știu despre ce vorbesc.

Acest comportament, deși ne poate hrăni ego-ul și ne poate face să ne simțim mai bine, este distructiv. Aspiră aerul din fiecare conversație și creează frustrare și un mediu de lucru otrăvitor.

„Eul poate fi marele inhibitor al succesului. Poate ucide oportunități și poate ucide succesul. ” – Dwayne Johnson

Pentru ca o echipă să lucreze și să colaboreze eficient, membrii acesteia trebuie să se respecte reciproc, să permită ca vocile altora să fie auzite și să accepte opiniile lor, chiar dacă nu suntem complet de acord.

Procedând astfel, încurajăm un mediu sigur. Și când ne simțim în siguranță, ego-ul nostru devine irelevant.

2. Îmbrățișați feedback-ul

Feedbackul continuu, indiferent dacă este pozitiv sau negativ, este esențial pentru creșterea personală, precum și pentru munca în echipă. Fără aceasta, nu vom cunoaște niciodată punctele noastre slabe sau cum ne putem îmbunătăți.

A primi feedback negativ este greu. Tindem să ne apărăm și ne putem împinge înapoi, încercând să ne motivăm comportamentul sau acțiunile.

A oferi feedback negativ este la fel de greu, pentru că ne este teamă de cum va reacționa cealaltă parte. Suntem îngrijorați că ar putea fi considerat patronant și, de aceea, adesea îl evităm cu totul.

„Cu toții avem nevoie de oameni care să ne ofere feedback. Așa ne îmbunătățim. ” – Bill Gates

Dar feedback-ul – oferirea și primirea acestuia – este cel mai puternic instrument pe care îl avem pentru a înțelege de ce avem nevoie și cum putem îmbunătăți.

Deci, deși ar trebui să învățăm cum să oferim feedback constructiv, ar trebui să lucrăm și la acceptarea criticilor. În acest fel, puteți implementa modificări în fiecare zi și puteți deveni un membru al echipei mai valoros.

3. Fii responsabil

Atunci când lansăm o caracteristică kick-ass, remediem un bug evaziv sau susținem o discuție inspirată, ne așteptăm să primim recunoaștere pentru eforturile noastre. Este ușor să răspundem pentru lucrurile bune pe care le facem.

Dar suntem oameni și suntem predispuși să greșim. S-ar putea să introducem un bug critic în producție, să spunem ceva care a fost neînțeles sau să acționăm într-un mod care a jignit pe cineva.

A fi responsabil pentru greșelile noastre nu este niciodată ușor. Se pare că ne plimbăm cu un semn mare „M-am înșelat” și o doamnă în spatele nostru strigând „rușine, rușine, rușine”.

Cum sa fii un jucator de echipa in lumea tehnologiei

Primul lucru de înțeles este că este în regulă să greșești. În loc să vă delectați cu greșeala însăși, vedeți-o ca pe o oportunitate de a crește.

Deci fii responsabil. Responsabilitatea implică maturitatea. Este un factor cheie pentru consolidarea încrederii în cadrul unei echipe. Când ceva ce ați spus a fost înțeles diferit sau ceva ce ați codat a provocat o eroare în producție – faceți față acestui eșec și răspundeți.

Cel care este bun pentru a face scuze este rareori bun pentru orice altceva.”- Benjamin Franklin

Vei construi încredere în rândul membrilor echipei tale și ei vor ști că pot conta pe tine pentru a fi acolo chiar și în cele mai provocatoare situații.

4. Nu fi un tezaur de cunoștințe

Suntem într-un proces constant de învățare. Indiferent dacă citiți un răspuns pe StackOverflow, un curs online sau vă învățați un nou cadru, creierul dvs. consumă cunoștințe non-stop.

Dobândim o mulțime de cunoștințe de-a lungul anilor. Devenim experți în domeniul nostru și, dacă suntem foarte buni, devenim persoana preferată pentru acest subiect.

Ne poate păcăli cu ușurință să credem că cantitatea de cunoștințe pe care o avem ne face atât de valoroși pentru companie – suntem de neînlocuit. Așadar, acumulăm aceste cunoștințe.

Dar acumulatorii de cunoștințe sunt distructivi pentru orice echipă.

Când refuzăm accesul la cunoștințele pe care le-am dobândit de-a lungul carierei noastre, nu numai că dăunăm productivității și eficienței echipei noastre, ci creăm o cultură „fiecare (hu) om pentru sine”.

Este toxic.

Când împărtășiți cunoștințe, îi împuterniciți pe ceilalți. Participați activ la creșterea lor personală. Încurajezi conversațiile și gândirea creativă.

Cea mai bună parte a schimbului de cunoștințe este că încurajează reciprocitatea: alții vor avea mai multe șanse să vă împărtășească cunoștințele. Veți fi surprins de cât de mult puteți învăța de la persoana care stă lângă dvs.

„Dacă aveți cunoștințe, lăsați-i pe alții să aprindă lumânările în ea”. – Margaret Fuller

Să fii expert în domeniul tău nu te face neapărat un mare educator; a petrece timp predând și învățând vă va face un membru al echipei mult mai valoros.

Faceți-vă timp pentru munca în echipă

În timp ce trebuie să vă perfecționați abilitățile tehnice în mod continuu pentru a vă intensifica jocul, faceți loc pentru abilitățile de lucru în echipă. Nu este nimic mai rău decât să ai un membru al echipei care poate fi bun din punct de vedere tehnic, dar este cel mai rău absolut atunci când vine vorba de a lucra împreună.

Nu este vorba doar de crearea unui mediu pozitiv – curatarea echipei perfecte cu membri individuali ai echipei care întruchipează aceste patru cerințe vă vor aduce rezultate tehnice mai bune și o eficiență extraordinară.

Și asta funcționează pentru toată lumea.

1611495068 678 Cum sa fii un jucator de echipa in lumea tehnologiei