Cum să fixați ecranul unei aplicații în Android

Cum să fixați ecranul unei aplicații în Android
⏱️ 4 min read

Dacă aveți un prieten care a dorit să vă împrumute telefonul pentru a utiliza una dintre aplicații, este posibil să nu doriți ca acesta să exploreze o altă parte a telefonului. Smartphone-urile Android se pot feri de acest lucru, permițându-vă să fixați ecranul unei aplicații, astfel încât prietenul dvs. să poată utiliza doar aplicația pe care a dorit să o folosească. Cu această funcție se activează. utilizatorul nu va putea naviga către o altă secțiune a telefonului.

Notă: Este posibil ca această funcție să nu fie disponibilă pentru toate telefoanele Android și s-ar putea să nu funcționeze bine cu un gest pe ecran complet.

Activarea funcției de fixare a ecranului

Deschideți pagina de setări de pe telefon.

Derulați în jos lista de opțiuni până când găsiți secțiunea „Securitate” sau „Securitate și locație” / „Securitate și blocare ecran” din listă. Atingeți această secțiune.

Opțiunea de fixare a ecranului (1)

Găsiți opțiunea „Fixare ecran” și selectați-o.

Activați Fixarea ecranului făcând clic pe zona gri din jurul Dezactivat, astfel încât zona să devină albastră.

Opțiunea de fixare a ecranului

Aici veți găsi opțiunea disponibilă pentru „Solicitați codul PIN înainte de a anula fixarea”. Activarea acestei opțiuni înseamnă că va trebui să introduceți numărul PIN secret sau alte mijloace de identificare înainte ca o aplicație să poată fi fixată de pe ecran. Aceasta oferă un strat suplimentar de securitate pentru a proteja datele din telefon.

Fixarea unei aplicații

Accesați ecranul de pornire al telefonului și porniți o aplicație pe care doriți să o fixați pe ecran.

Apăsați butonul Prezentare generală, care este caseta pătrată din partea de jos a ecranului. În funcție de modelul telefonului dvs., veți glisa în sus și veți vedea o pictogramă pin în partea de jos a ecranului, pe care o puteți apăsa pentru a fixa aplicația pe ecran.

Alternativ, când apăsați butonul de prezentare generală, este posibil să vedeți trei puncte în partea de sus a ferestrei aplicației. Apăsând pe puncte se va deschide o listă de opțiuni, dintre care una este fixarea aplicației pe ecran.

Aplicația Pin cu ecran

Anularea fixării aplicației

Notă: Următoarele nu vor funcționa bine dacă utilizați un gest pe ecran complet.

Odată ce telefonul dvs. este în siguranță în mâinile dvs., veți dori să anulați fixarea programului, astfel încât să puteți accesa alte părți ale telefonului. Pentru aceasta, țineți apăsat butonul Prezentare generală reprezentat de pătrat și butonul Înapoi reprezentat de triunghiul din partea de jos a ecranului în același timp, pentru câteva momente.

Dacă ați adăugat opțiunea PIN în timp ce configurați caracteristica, vi se va solicita codul PIN, iar introducerea acestuia va debloca ecranul. Dacă nu ați activat protecția PIN, aplicația se va anula singură.

Concluzie

Fie că vă oferiți telefonul unor persoane necunoscute sau unor prieteni, predarea datelor neprotejate din telefon nu este niciodată o idee bună. Funcția de fixare a ecranului aplicației este o modalitate utilă de a vă proteja pe dvs. și pe telefon.

Citește în continuare:

  • Cum să activați subtitrările live pentru videoclipurile de pe Android
  • Cum să opriți adăugarea de noi aplicații pe ecranul de pornire Android
  • Cum să personalizați ecranul de blocare Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x