Cum să formatați un hard disk extern Xbox One pentru utilizare cu un computer

Cum să formatați un hard disk extern Xbox One pentru utilizare cu un computer
⏱️ 7 min read

Capacitatea de stocare a consolei Xbox One a Microsoft poate fi ușor îmbunătățită cu un hard disk extern. Cu toate acestea, dacă nu mai aveți nevoie de spațiu de stocare suplimentar, nu puteți pur și simplu să conectați acea unitate la computer și să începeți să o utilizați. De fapt, PC-ul dvs. nici măcar nu va recunoaște faptul că unitatea este conectată. Din fericire, acest articol vă va prezenta cum să formatați hard disk-ul extern Xbox One, astfel încât să poată fi utilizat pe un computer.

De ce o unitate utilizată pentru Xbox One nu poate fi utilizată simultan cu un computer?

S-ar putea crede că, din moment ce Microsoft dezvoltă atât Windows, cât și Xbox One, veți putea schimba unitatea între mașini. Din păcate, nu este cazul. După ce ați formatat un hard disk ca stocare externă pentru Xbox One, acesta nu va mai fi recunoscut de un computer bazat pe Windows.

Toate jocurile, fie pe bază de disc, fie descărcate, sunt scrise pe unitatea Xbox One. Deoarece jocurile moderne sunt atât de uriașe, instalarea unor piese sau a întregului joc pe hard disk ajută la timpul de încărcare. Deoarece cea mai mare parte a datelor jocului este stocată pe hard disk, Microsoft nu dorește ca nimeni să poată accesa aceste date pe un computer. Prin urmare, motivul pentru care Windows nu recunoaște unitățile formatate Xbox One se reduce la piraterie.

Ce trebuie să faceți înainte de a vă deconecta unitatea externă de pe Xbox One

Dacă nu intenționați să vindeți consola Xbox One, probabil că doriți să salvați toate datele jocului pe hard diskul extern. Indiferent dacă doriți să faceți upgrade la un hard disk extern mai mare sau pur și simplu doriți să migrați datele jocului pe hard diskul intern al Xbox One, trebuie să vă asigurați datele înainte de a deconecta unitatea externă de pe Xbox One.

Setări Xbox

Pentru a vă migra datele, apăsați butonul Xbox din centrul controlerului. Aceasta va deschide meniul ghid. Folosiți butoanele barei de protecție stânga / dreapta pentru a derula la „Profil și sistem”. Apoi, evidențiați „Setări” și apăsați butonul A. Acest lucru vă va duce la meniul Setări. Aici, evidențiați „Sistem” și selectați opțiunea etichetată „Stocare”. Pe ecranul următor veți vedea unitatea internă Xbox One, precum și unitatea externă. Selectați unitatea externă și apăsați butonul A. În meniul pop – .. up care apare, selectați „Transfer”.

Jocuri Xbox Transfer

În acest moment, puteți selecta manual ce date de joc doriți să transferați pe unitatea internă Xbox One. Cu toate acestea, dacă doriți să le transferați pe toate, alegeți „Selectați toate”. În cele din urmă, alegeți „Mutare selectată” pentru a începe procesul de transfer. În funcție de câte jocuri sunt stocate pe unitatea externă, acest proces ar putea dura ceva timp.

Cum să vă formatați unitatea de disc externă Xbox One

Cu toate datele de joc de pe unitatea externă, va trebui acum să le conectați la un computer Windows. Veți observa că unitatea externă nu apare deloc în Windows File Explorer. Nu vă faceți griji, acest lucru este de așteptat. Amintiți-vă că Microsoft a dezactivat în mod deliberat capacitatea pentru Windows de a comunica cu o unitate formatată Xbox One. Acestea fiind spuse, este ușor să reformatați unitatea în NTFS, astfel încât Windows să o poată vedea și utiliza.

Lansați Gestionarea discului

Pentru a formata unitatea de disc externă Xbox One, va trebui să folosim un utilitar numit Disk Management.

Gestionarea discului Xbox

Pentru a-l lansa, pur și simplu faceți clic pe butonul Windows din bara de activități pentru a deschide meniul Start. În loc să faceți clic pe oricare dintre aplicațiile enumerate, începeți să tastați „gestionarea discului”. Acest lucru ar trebui să afișeze o opțiune etichetată „Creați și formatați partiții de pe hard disk”. Continuați și faceți clic pe acesta pentru a deschide fereastra de gestionare a discului.

Inițializați hard diskul extern

Cu Gestionarea discului deschisă, veți vedea două subsecțiuni. Jumătatea de sus listează pur și simplu toate hard diskurile conectate la computer. Nu puteți face multe aici, așa că îndreptați-vă atenția către jumătatea inferioară a ferestrelor de gestionare a discului.

Xbox Initialize Disk Windows10

Aici veți vedea, de asemenea, toate hard diskurile conectate la computer. Găsiți hard diskul extern pe care îl utilizați cu Xbox One. Acesta va fi listat ca o unitate nerecunoscută cu spațiu nealocat în cadrul instrumentului de gestionare a discului. Faceți clic dreapta pe numele hard diskului și selectați „Initialize disk” din meniul care apare. Apoi, va apărea o fereastră pop-up și vă va întreba dacă doriți să utilizați Master Boot Record (MBR) sau GUID Partition Table (GPT). În Windows 10, GPT va fi valoarea implicită. Majoritatea oamenilor vor dori să rămână cu GPT, deoarece există avantaje semnificative.

Creați un volum și formatați unitatea

Odată cu inițializarea hard diskului extern, va trebui acum să creați un volum pe care Windows îl poate citi. Faceți clic dreapta pe zona etichetată „Nealocat”. În meniul care apare, selectați „Volum simplu nou”. Aceasta va lansa expertul New Simple Volume. Acest instrument vă va formata unitatea de hard disk externă, astfel încât să poată fi folosită cu computerul. Pur și simplu urmați instrucțiunile făcând clic pe butonul „Următorul”.

Expert nou pentru volum simplu Xbox

Dacă doriți să faceți modificări, cum ar fi atribuirea unei litere unității sau formatarea acesteia la un alt sistem de fișiere decât NTFS, puteți face acest lucru. În cele din urmă, finalizați operația de formatare făcând clic pe butonul „Finalizare”. Veți avea acum un hard disk extern recunoscut de Windows 10.

Dacă nu mai aveți spațiu de stocare pe Xbox One, consultați ghidul nostru despre cum să utilizați un hard disk extern cu consola Xbox One.

Credit de imagine: Unitate externă conectată la computer de către DepositPhotos

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x