Cum să forțați aplicația Facebook să utilizeze un browser extern pentru a vizualiza link-uri

Cum să forțați aplicația Facebook să utilizeze un browser extern pentru a vizualiza link-uri
⏱️ 3 min read

Cei dintre voi care folosesc Facebook probabil că ați observat că dezvoltatorii fac modificări continue în aplicație. O dezvoltare pe care au făcut-o acum câțiva ani a fost utilizarea unui browser în aplicație. De fiecare dată când faceți clic pe un link, se deschide propria interfață WebView pentru a afișa pagina web. Se încarcă rapid, dar există multe motive pentru care poate doriți să dezactivați browserul Facebook și să utilizați browserul implicit al dispozitivului.

Ce este un browser în aplicație

Browserele în aplicație nu sunt altceva decât vizualizatori de pagini web, fără toate celelalte funcționalități pe care le-au încorporat browsere precum Opera, Chrome și Firefox. Dezvoltatorii de aplicații precum Facebook creează aceste browsere pentru a funcționa doar în aplicația lor. Nu se pot deschide independent, doar prin intermediul aplicației lor.

Aceste browsere sunt folosite de companii precum Facebook, Twitter și Gmail pentru a vă folosi aplicația în loc de alta. Nu vor să ieși din aplicația lor.

Negative ale browserului In-App Facebook

Iată câteva dintre motivele pentru care este posibil să nu doriți să utilizați browserul în aplicație Facebook.

  • Puteți vizualiza un singur site pe rând. Nu puteți deschide file noi.
  • Nu puteți introduce noi adrese URL. Nu există nicio bară de adrese în aceste browsere.
  • Browserul din aplicație nu stochează informații de conectare, așa că va trebui să le retipezi totul dacă aterizezi pe un site care necesită parola ta.
  • Opțiuni precum „găsiți în pagină” și „deschideți site-ul desktop” nu sunt disponibile.
  • Uneori paginile nu se încarcă corect sau se pot bloca la scurt timp după deschiderea lor.
  • Nu este disponibil niciun istoric de navigare, deci nu puteți reveni și finaliza o poveste mai târziu fără a căuta pe Facebook.
  • Nu puteți marca un site. Facebook are o modalitate de a „salva” adresa URL a site-ului, dar este diferită de acțiunea de marcare.

Schimbarea browserului implicit

Dacă doriți să forțați Facebook să deschidă linkuri în browserul dvs. implicit, iată câțiva pași pentru ca acest lucru să se întâmple.

1. Conectați-vă la contul dvs. Facebook.

2. Atingeți pictograma Meniu din partea dreaptă sus. (Arată ca trei linii orizontale.)

3. Derulați în jos și atingeți „Setări și confidențialitate”.

facebook_browser_settings_privacy

4. Atingeți Setări.

5. Derulați în jos și atingeți „Media și Contacte”. Este chiar în partea de jos a listei.

facebook_browser_media_contacts

6. Comutați setarea „Linkuri deschise extern” la Activat. (Se va face albastru.)

facebook_browser_open_externally

Cam despre asta e. De acum înainte, aplicația Facebook va încărca toate linkurile către alte site-uri în browserul web implicit al dispozitivului dvs. în loc de browserul redus în aplicație. Din păcate, acest lucru nu funcționează în iOS, doar pe dispozitivele Android.

Acum, după ce ați setat Facebook să utilizeze browserul implicit la alegere și nu al lor, nu va trebui să vă mai faceți griji cu privire la pierderea accesului la un link după închiderea aplicației. Veți putea folosi istoricul în browserul dvs. și veți continua să citiți. De asemenea, veți putea accesa site-urile care necesită informații de conectare mult mai rapid, deoarece nu trebuie să tastați din nou totul dacă le aveți salvate în browserul dvs. implicit.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x