Cum să forțați să părăsiți o aplicație pe macOS

Cum să forțați să părăsiți o aplicație pe macOS

Există multe moduri în care o aplicație macOS se poate comporta greșit. O aplicație poate intra într-o buclă infinită, poate bloca, bloca sau înceta să mai răspundă la introducerea utilizatorului. Deși nu este niciodată ideal să închideți forțat o aplicație, uneori aplicația nu vă lasă de ales!

Închiderea forțată nu afectează în general aplicația, deși nu veți avea șansa de a vă salva munca. Multe aplicații MacOS își salvează automat progresul la intervale regulate, dar, de regulă, ar trebui să vă așteptați să pierdeți toate modificările făcute de la ultima salvare.

Acest articol acoperă câteva metode pentru a forța renunțarea la o aplicație MacOS care se comportă greșit.

1. Metoda simplă

Primul și cel mai simplu mod de a renunța forțat la o aplicație este de a folosi Finder.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe pictograma „Apple” din colțul din stânga sus al ecranului și să selectați „Forțează ieșirea”. Aceasta va lansa caseta „Forțează ieșirea din aplicații”. Alternativ, puteți deschide acest meniu apăsând Opțiune + Comanda + Evadare.

Faceți clic pe numele aplicației în roșu. Acest articol va fi etichetat de obicei „(Nu răspunde)”.

Puteți închide forțat aplicațiile macOS, utilizând aplicația Forțare ieșire.

Pentru a închide această aplicație, faceți clic pe butonul „Forțare ieșire”.

2. Folosiți Dock

Renunțarea forțată a unei aplicații prin Dock este cea mai familiară metodă pentru majoritatea utilizatorilor.

1. În Dock, faceți clic dreapta pe pictograma aplicației care nu se comportă corect.

Puteți ieși forțat dintr-o aplicație, utilizând macOS Dock.

2. Țineți apăsat butonul Opțiune tasta pentru a dezvălui opțiunea „Forțare ieșire”.

3. Forțați închiderea aplicației făcând clic pe „Forțare ieșire”.

3. Utilizați Activity Monitor

Activity Monitor are, de asemenea, puterea de a închide aplicații, inclusiv aplicații care au eșuat în mod tăcut în fundal.

Deoarece Monitorul activității arată starea tuturor aplicațiilor deschise, puteți vedea dintr-o privire dacă trebuie să renunțați forțat la orice aplicație. De asemenea, puteți utiliza Activity Monitor pentru a părăsi procesele, care sunt ca subaplicări care nu au pictograme Dock.

1. Deschideți Activity Activity tastând „Activity Monitor” în Spotlight. Alternativ, veți găsi Monitorul activității în „Aplicații -> Utilitare”.

2. Selectați aplicația sau procesul în cauză – acest element trebuie să fie etichetat „Nu răspunde”.

monitorizare-activitate-forță-renunțare-aplicații-pe-mac-1

3. În colțul din stânga sus al ferestrei Monitor de activitate, selectați „X”.

4. Utilizați Terminal

Dacă aveți de-a face cu o aplicație care nu va răspunde la metodele anterioare de renunțare forțată, atunci kill comanda (aflați mai multe despre comanda Kill aici) poate închide aplicația cu greu. Acesta este cel mai dramatic mod de a forța o aplicație sau un proces să se oprească, dar din experiența noastră este întotdeauna eficient.

1. Deschideți terminalul tastând „Terminal” în Spotlight. Alternativ, veți găsi terminalul în folderul „Aplicații -> Utilități”.

2. Pentru a găsi numărul procesului aplicației suspendate, tastați următoarea comandă:

A inlocui [Application Name] cu numele aplicației pe care doriți să o renunțați forțat. De exemplu, pentru a găsi Safari, tastați următoarele:

Aceasta va arăta pur și simplu toate aplicațiile care rulează. Încă nu va renunța la nimic!

3. Scanați lista rezultată pentru aplicația sau procesul corect. Rețineți numărul afișat înainte de numele procesului. Acesta este ID-ul procesului, sau PID, care va fi folosit pentru a distruge aplicația.

Puteți prelua ID-ul procesului unei aplicații sau PID utilizând terminalul macOS.

Aici, putem vedea că Safari are PID 885. Dacă obțineți mai multe rezultate pentru aplicație, căutați-l pe cel care se termină în „/ Conținut / MacOS /[Application Name]. ”

4. Tastați următoarea comandă în terminal:

Aceasta va închide procesul cu PID 885.

Forțarea renunțării la aplicații pe macOS nu ar trebui să fie metoda principală de închidere a aplicațiilor, dar uneori este un instrument necesar pentru oprirea aplicațiilor care nu mai răspund la introducerea utilizatorului.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți pe macOS este să folosiți Automator pentru a automatiza lucrurile și pentru a vă îmbunătăți productivitatea.

Legate de:

Scroll to Top