Cum să forțezi iPhone-ul să utilizeze JPG și MP4 în loc de HEIF și HEVC

Cum să forțezi iPhone-ul să utilizeze JPG și MP4 în loc de HEIF și HEVC
⏱️ 4 min read

Cu fiecare actualizare a iOS, Apple introduce o serie de funcții noi pe dispozitivele lor mobile. Unele sunt evidente, altele nu atât. Odată cu lansarea recentă a iOS 11, Apple a făcut o schimbare destul de semnificativă a fotografiilor și videoclipurilor pe care le faceți cu dispozitivul.

Cu iOS 11 și High Sierra, fotografiile și videoclipurile nu vor mai fi codate în formatele JPG și MP4 familiare și cam universale. În schimb, fotografiile vor folosi HEIF, iar videoclipurile vor folosi HEVC. Formatele HEIF și HEVC mai moderne au anumite avantaje, dar și unele limitări de care s-ar putea să nu fiți nici măcar conștienți.

Din fericire, este posibil ca dispozitivul dvs. iOS să utilizeze formatele JPG și MP4 mai comune. Care este opțiunea mai bună pentru tine? Citiți mai departe pentru a afla.

Ce este HEIF și HEVC?

Înainte de a lua decizia, este important să înțelegeți ce sunt HEIF și HEVC și cum diferă de JPG și MP4. Deoarece aceste formate au fost adoptate de Apple ca noul standard pentru imagini și videoclipuri, mulți presupun că sunt formate Apple proprietare. Acest lucru nu este adevărat. HEIF și HEVC sunt codecuri dezvoltate de Moving Picture Experts Group. Aceasta înseamnă că HEIF și HEVC sunt codecuri care pot fi utilizate de orice sistem de operare. Dar, din nou, la fel au fost și JPG și MP4. Deci, de ce schimbarea?

În primul rând, să vorbim despre acronimele respective. HEIF înseamnă Format de imagine de înaltă eficiență și HEVC înseamnă Codificare video de înaltă eficiență. Cuvintele „eficiență ridicată” sunt esențiale aici. Practic HEIF și HEVC folosesc algoritmi de compresie mai noi. Acest lucru permite dimensiuni mai mici de fișiere fără a compromite calitatea imaginilor sau a videoclipului. Aceasta este o veste bună pentru shutterbug-urile iOS care deplâng lipsa spațiului de stocare extensibil.

Posibile dezavantaje ale HEIF și HEVC

iphone-cameră duală

Cu iPhone-urile care utilizează acum camere duale și capacitatea de a înregistra video în 4K, dimensiunile fișierelor sunt în creștere. Acesta poate fi un coșmar pentru cei cu spațiu de stocare limitat sau care au de-a face cu capacele de date mobile. Decizia Apple de a trece la formatele HEIF și HEVC pentru a reduce dimensiunile fișierelor pare a fi o nebunie. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că fiecare dispozitiv capabil de upgrade va beneficia. Puterea de procesare necesară pentru a reda imagini și videoclipuri în HEIF și HEVC este mai mare decât cea a JPG și MP4. Aceasta înseamnă că HEIF și HEVC sunt compatibile numai cu iPhone 7 și versiuni ulterioare, în plus față de ultima generație de iPad Pro.

Notă: Dacă aveți un dispozitiv compatibil, fotografiile și videoclipurile vor fi în HEIF și HEVC numai după ce faceți upgrade la iOS 11. Toate fotografiile și videoclipurile făcute înainte de actualizare vor rămâne în format JPG și MP4.

macos-high-sierra

Fișierele HEIF și HEVC funcționează perfect cu toate aplicațiile din ecosistemul iOS. Cu toate acestea, dacă transferați fișiere HEIF sau HEVC pe Mac, nu veți putea să le vizualizați sau să le editați imediat. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă actualizați sistemul de operare la High Sierra. Din păcate, dacă sunteți un utilizator Windows, HEIF și HEVC nu sunt compatibile imediat. Cu toate acestea, există câteva opțiuni software terță parte care pot converti formatele HEIF și HEVC în formate mai compatibile. Rețineți că unele vă vor costa.

Cum să renunți la HEIF și HEVC și să folosești JPG și MP4 în schimb

În timp ce HEIF și HEVC pot reduce drastic dimensiunea fișierului fără a sacrifica calitatea, există probleme de compatibilitate. Dacă credeți că HEIF și HEVC ar putea provoca probleme în viitor, există o modalitate de a forța dispozitivul dvs. iOS să utilizeze formatele JPG și MP4 mai vechi și mai compatibile.

Pentru a face trecerea de la HEIF / HEVC înapoi la JPG / MP4, navigați la „Setări -> Cameră -> Format”. Aici veți vedea că „Eficiență ridicată” este selectat în mod implicit. Apăsați pe „Cele mai compatibile” pentru a forța dispozitivul dvs. iOS să capteze imagini în JPG și video în MP4. Puteți oricând să inversați această acțiune dacă și când vi se potrivește.

setări camera-iphone

Rețineți că, în timp ce JPG și MP4 sunt formate mai compatibile, ele vor mesteca mai mult spațiu de stocare. Desigur, dacă doriți să asigurați compatibilitatea maximă cu software-ul existent, JPG și MP4 sunt probabil calea de urmat, cel puțin acum.

Ce părere aveți despre adoptarea de către Apple a formatelor HEIF și HEVC? Vei reveni la JPG și MP4? Dacă da, de ce? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x