de Grazietta Hof

Cum să găsești un stagiu de dezvoltator de software ca student

Cum sa gasesti un stagiu de dezvoltator de software ca

Notă marginală: Deși acest articol se adresează studenților (pentru că eu sunt unul, astfel încât să pot relaționa cu ușurință), sunt sigur că multe dintre aceste sfaturi pot fi în continuare utile pentru persoanele care nu sunt studenți și caută un stagiu pentru dezvoltatori de software.

Pe măsură ce ultimul meu stagiu se apropie de sfârșit, am reflectat foarte mult la ceea ce aș fi făcut diferit atunci când căutam stagii. O să vă spun tot ce știu, dar mai întâi trebuie să vă dau un pic de fundal despre mine.

În urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, am decis oficial să-mi schimb specializarea în științe informatice. În aceeași perioadă a trebuit să încep să caut stagii. Provenind dintr-un mediu de statistici, am fost lipsit de idei despre industria tehnologică, dar în cele din urmă am găsit un stagiu ca dezvoltator QA.

Iată prima lecție pe care am învățat-o – nu trebuie să accepți prima ofertă de muncă pe care o primești. A fost și primul meu interviu! Nu ar fi fost rău să aștept câteva luni pentru a găsi un stagiu de care eram încântat. Dar, ca să fiu sincer, nu aveam experiență și îmi doream cu adevărat un loc de muncă în domeniu.

Nu mi-a plăcut cu adevărat munca pe care o făceam ca stagiar dezvoltator de QA. Pur și simplu nu a fost pentru mine. Dar, în acel timp, mi-am dat seama că vreau să devin dezvoltator de software și am început să înțeleg puțin mai mult piața locurilor de muncă în domeniul tehnologiei și cum să construiesc un portofoliu atractiv.

Așa că, deși acum am privilegiul de a lucra ca dezvoltator de software intern la o companie pe care o simt pasionată, nu pot să nu-mi doresc să știu lucrurile pe care le știu acum de la început (știu, corect – dorințe).

De aceea scriu acest articol pentru a ajuta alte persoane să găsească un prim stagiu kickass. ?

Iată deci sfatul meu?

1. Nu vă faceți griji dacă este nevoie de mult timp pentru a obține primul dvs. stagiu ca dezvoltator de software

Am asistat la mulți studenți care solicită stagii de peste opt luni fără ofertă de muncă. Și le-am văzut încrederea în care se prăbușește, iar aceștia sunt duri cu ei înșiși, dar cred că a fi greu să îți găsești primul stagiu este o experiență destul de normală, în special pentru studenții care nu au urmat încă niciun curs de nivel superior. Deci, nu te stresa.

Pot spune cu bucurie că prietenii mei care s-au străduit să găsească stagii la început au găsit stagii în locuri grozave. De asemenea, multe companii caută elevi care mai au aproximativ un an de școală. Ei au mai multă experiență, iar compania le poate oferi mai ușor un post cu normă întreagă pentru momentul în care absolvesc. Acest lucru joacă un factor imens în motivul pentru care o mulțime de oameni care aplică în al doilea an se luptă pentru a obține locuri de muncă.

2. Proiectele personale sunt la fel de importante (poate chiar mai multe) ca GPA

Toată viața mea m-am concentrat foarte mult pe școală, crezând că notele mele îmi vor face succes și îmi vor da viața pe care o vreau și că notele proaste mă vor distruge. Dar acum, când mă gândesc înapoi, aș fi putut să îmi pese puțin mai puțin de școală și să mă concentrez pe lucruri precum proiectele pasiunii care m-ar fi făcut o persoană mai fericită. În plus, proiectele personale legate de domeniul dvs. de studiu arată excelent pe CV-uri. Arată angajatorilor că sunteți creativi și că aveți inițiativă.

Când, în sfârșit, am renunțat să îmi pese prea mult de notele mele și am început să mă concentrez mai mult pe proiectele mele personale de codificare, am început să observ că notele mele nu se mișcă. Am petrecut mai puțin timp la școală, dar mă descurcam la fel de bine. Probabil pentru că nu mă stresam atât de mult despre performanța mea și aș putea păstra mai multe informații relaxându-mă.

Proiectele personale pe care le-am construit m-au ajutat cu siguranță să găsesc stagiul pe care îl am acum. Angajatorilor nu le pasă atât de mult de notele dvs. la fel de mult ca și abilitățile dvs. de dezvoltare software. Cu excepția cazului în care intenționați să mergeți la o școală de grad superior, notele nu contează atât de mult în industria tehnologică.

Deci, dacă vă faceți griji mult despre școală ca mine, sfatul meu ar fi să vă faceți griji mai puțin și să vă murdăriți mâinile software-ul de construcție.

3. Continuați să testați piața – aplicați întotdeauna chiar dacă nu sunteți în căutarea unui loc de muncă acum

Aplicați întotdeauna la stagii atunci când puteți. Companii populare precum Microsoft acordă stagii de practică cu un an în avans, deci chiar dacă în prezent nu căutați o poziție – aplicați doar. În cel mai prost caz, veți obține mai multe practici de interviu. Aplicarea la locuri de muncă vă ajută adesea să „testați piața”. Ceea ce înseamnă acest lucru este că veți găsi unde vă aflați în ceea ce privește concurența. Nu primiți interviuri? Lucrează puțin mai mult. Construiește un alt proiect. Apoi reveniți și aplicați din nou.

4. Încercați să faceți cercetări despre cultura locului de muncă înainte de a accepta un loc de muncă

Am învățat asta greu. Dar acest lucru este deosebit de important pentru minoritățile subreprezentate. Unele companii de tehnologie pot fi incomode să lucreze atunci când ești minoritar. A ajunge la un loc de muncă ca acesta poate fi o suptă de suflet și te poate descuraja complet de tehnologie. La fel și cercetările tale. Întrebați dacă cineva din rețeaua dvs. a lucrat la companie și dacă da, cum a fost experiența lor.

5. Țintește sus

Până acum un an, nu credeam că aș putea obține vreodată un loc de muncă la Google sau Microsoft, deoarece am crezut că nu voi fi niciodată suficient de bun. Mă gândeam că acele companii sunt pentru genii care și-au codat toată viața. Acum știu că nu este adevărat.

Companiile caută dezvoltatori buni, dar și pentru oameni cu abilități soft bune, care pot aduce o perspectivă nouă unei echipe. Deci, dacă lucrați din greu, aveți experiență lucrând la proiecte personale și un GPA decent (nu este o cerință mare, dar vă ajută cazul) și pregătiți-vă bine pentru interviuri – cu siguranță aveți o șansă cu Google și dvs. ar trebui să aplica.