Cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru rețeaua dvs.

Cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru rețeaua dvs.

⌛ Reading Time: 3 minutes

Știați că semnalul dvs. Wi-Fi are un canal? Cu atât de multe dispozitive Wi-Fi care domină viața noastră, de la computere complete până la Internetul obiectelor, comunicațiile pot deveni destul de aglomerate.

Pentru a se asigura că dispozitivele au un conflict cât mai mic între ele, se utilizează canale pentru a separa dispozitivele unul de celălalt și pentru a obține o conexiune de semnal mai bună. Desigur, cu cât aveți mai multe dispozitive, cu atât aceste canale sunt mai aglomerate, iar calitatea Wi-Fi suferă ca urmare. Ca atare, este o idee bună să verificați canalele Wi-Fi pentru a vedea ce se întâmplă.

Cum funcționează canalele?

Când alegeți un canal, este crucial să știți dacă utilizați o bandă de 5 GHz sau 2,4 GHz. Dacă utilizați 5 GHz, puteți căuta pur și simplu canale care nu sunt utilizate. Sunt destul de multe, așa că alegeți-vă!

Dacă utilizați 2,4 GHz, aveți doar unsprezece canale, iar cel pe care îl alegeți se va suprapune cu canalele care sunt două deasupra și dedesubt. De exemplu, dacă puneți un computer pe canalul 3, canalul se va suprapune peste canalele de la 1 la 5. Acest lucru poate crea cu ușurință un spațiu Wi-Fi aglomerat, chiar dacă fiecare dispozitiv are propriul său canal.

Cel mai bun mod de a aborda această problemă este de a alege canale care nu se suprapun între ele. Există o modalitate foarte ușoară de a realiza acest lucru – asigurați-vă pur și simplu că toate dispozitivele dvs. sunt pe canalele 1, 6 sau 11 și, în mod natural, nu se vor suprapune unul cu celălalt. Acest lucru face mai ușor să mențineți căile respiratorii libere.

Găsirea unui canal

Majoritatea dispozitivelor de timp sunt programate să găsească automat cele mai bune canale și să le schimbe pentru a menține zgomotul scăzut. Cu toate acestea, în lumea tehnologiei „automatul” se prezintă în două forme: perfect și atât de defect, este mai bine să o faci manual!

Dacă doriți să vedeți ce canale sunt ocupate în prezent, puteți face acest lucru folosind inSSIDer pentru Windows și Mac (utilizatorii Linux pot verifica LinSSID). Versiunea Lite este gratuită, dar necesită crearea unui cont înainte de utilizare. După ce aveți totul instalat și configurat, puteți deschide în SSIDer și puteți verifica toate rețelele wireless din vecinătatea dvs. Puteți vedea chiar și canalele din partea de jos și unde se află suprapunerea!

cel mai bun canal-insider

Aveți grijă dacă aveți un router care funcționează și ca hotspot pentru colegii de bandă largă. InSSIDer vă va vedea SSID-ul personal și SSID-ul / hotspot-urile pe același canal și va raporta congestionarea. Aici, routerul meu personal este BTHub6-T2T2, dar utilizatorii BT se pot conecta la acesta folosind „BtWiFi-with-FON” și „BTWifi-X”. InSSIDer dă impresia că trei routere sunt pe acest canal, când de fapt este doar un singur router care raportează de trei ori!

cele mai bune canale-duplicate

Dacă doriți să schimbați canalul Wi-Fi, puteți face acest lucru prin intermediul routerului. Din păcate, fiecare model de router își face propriul mod, așa că va trebui să citiți în manualul routerului dvs. cum să îl schimbați cu modelul dvs. specific. Este probabil să vă conectați la routerul dvs. prin intermediul browserului și să schimbați o setare în acest fel, așa că faceți o întoarcere dacă nu vă amintiți unde ați lăsat manualul!

Navigare pe canale

Dacă vă luptați pentru a obține un semnal Wi-Fi solid, schimbarea canalului poate fi cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă. În timp ce routerele își setează automat canalele, puteți verifica dacă face o treabă bună și puteți trece la o zonă mai puțin aglomerată, dacă ar trebui.

Ți-a îmbunătățit semnalul Wi-Fi? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: Michael Gauthier, Rețeaua fără fir în lumea în curs de dezvoltare