Când sunteți nou în domeniul open source, vă veți întreba:

stiu cateva [programming language]. Vreau să mă antrenez, în timp ce ajut. Cum găsesc un proiect open source unde pot contribui? Hm … Nu știu de unde să încep. Acest lucru pare complicat.

Am pus aceeași întrebare mereu și multor dezvoltatori. Și răspunsurile lor pot fi clasificate ca una dintre cele trei abordări:

Abordarea nr. 1: contribuie la ceva ce îți place

Cel mai obișnuit răspuns pe care îl primesc este să contribui la ceva pe care îl folosești deja în fiecare zi. Ceva care te interesează.

Abordarea nr. 2: căutați în mod special proiecte prietenoase cu începătorii

Iată câteva caracteristici ale proiectelor open source prietenoase cu începătorii:

  • Liniile directoare de contribuție bine definite și detaliate care includ configurarea proiectului lor local, fluxul de lucru Git și liniile directoare ale stilului de codare
  • Clasificarea corectă a problemelor folosind etichete precum „bun-primul-bug”, „începător” sau „numai pentru prima dată”
  • Activitate pe aceste probleme pentru începători, cu întrebări anterioare cu răspuns rapid

Abordarea nr. 3: Opriți căutarea de proiecte și începeți să căutați erori.

Aceasta este abordarea pe care am ales-o și punctul central al acestui articol.

După ce am încercat abordările # 1 și # 2, am încetat să mă gândesc în termeni de proiecte. M-am concentrat în schimb pe găsirea unor erori pe care credeam că le pot rezolva.

Fiecare eroare este asociată cu un proiect, așa că atunci când găsiți erori, veți descoperi inevitabil proiecte, oricum.

Această abordare funcționează dacă doriți să începeți imediat. Nu pot garanta că te va inspira să rămâi cu un proiect după primele tale contribuții. Poate că nu te va interesa până la urmă. Dar poate te vei scufunda în proiect și vei descoperi că îți place foarte mult.

Oricum, odată ce ați remediat câteva bug-uri, veți avea încrederea să vă aventurați acolo și să explorați mai multe pe cont propriu.

Cum sa gasiti primul bug open source de remediat

Deci, cum găsiți erorile pentru început?

Nu este ușor să decideți ce bug-uri să lucrați. Există o grămadă de proiecte și fiecare are numeroase probleme deschise. Dar trebuie să începi de undeva.

Așa că voi împărtăși toate resursele și sfaturile pe care le-am folosit pentru a găsi erori. Mai întâi mă voi concentra pe găsirea unor bug-uri de pornire bune, în general, în diferite trackere de erori și site-uri de găzduire a codului. Apoi voi împărtăși câteva resurse specifice ecosistemului Mozilla, unde am fost contribuind regulat.

Găsirea unor bug-uri bune pentru începători

Un loc bun pentru a începe vânătoarea de insecte este De luat. Întregul scop al site-ului este de a ajuta noii colaboratori să se ude, menținând o listă de proiecte cu probleme pentru începători. Este un loc minunat pentru a începe dacă te simți complet pierdut.

GitHub are o motor de căutare puternic unde vă puteți personaliza căutarea într-o varietate de moduri. Cel mai simplu mod de a căuta este după eticheta emisiunii.

O mulțime de proiecte open source își etichetează problemele pentru a le urmări în mod convenabil. Multe proiecte folosesc etichete de genul începător, uşor, incepator, bun primul bug, fructe cu agatare redusa, de marimea unei muscaturi, banal, remediere ușoară, și colaborator nou.

Puteți restrânge în continuare căutarea pe baza limbajului de programare cu care vă simțiți confortabil, adăugând limba: numele la interogarea dvs. de căutare. De exemplu, aici sunt toate problemele etichetat ca „începător” în JavaScript.

Issuehub.io este un instrument pentru căutarea problemelor după etichetă și limbă, în cazul în care vi se pare plictisitor să vă amintiți sintaxa de căutare GitHub.

Dacă sunteți complet nou în open source, ar trebui să începeți cu siguranță Numai pentru primii timers. Este o inițiativă a lui Kent C. Dodds, bazată pe a sa Numai pentru primii timers post și a lui Scott Hanselman Aduceți Kindness înapoi la Open Source. Bug-urile sunt etichetate numai pentru prima dată.

S-ar putea să găsiți și asta Twitter bot util. Trimite pe Twitter toate problemele etichetate ca „numai pentru prima dată”.

O altă modalitate excelentă de a găsi probleme este YourFirstPR de Charlotte Spencer. Acestea prezintă probleme de pornire pe GitHub, care pot fi abordate cu ușurință de către noi colaboratori.

Minunat pentru începători este un repo GitHub care adună proiecte cu erori bune pentru noii colaboratori și aplică etichete pentru a le descrie.

Openhatch este o organizație non-profit care ajută la scăderea barierelor de intrare în open source. Puteți găsi bug-uri și proiecte și aici.

Ecosistemul Mozilla Contributor

Multe dintre proiectele Mozilla sunt găzduite pe GitHub. Pentru aceste proiecte, tot ceea ce am enumerat mai sus este încă util. Folosesc eticheta „prima eroare bună” pentru problemele de pornire.

Dar Mozilla folosește și propriul instrument numit Bugzilla ca principal tracker de probleme. Ei găzduiesc unele dintre problemele lor aici, si foloseste Mercurial pentru controlul versiunii în loc de Git.

Firefox este unul dintre proiectele care utilizează Bugzilla și Mercurial. Este un pic înfricoșător, ca să fiu sincer. Este mult de luat în considerare. Așadar, vă recomand acest lucru postare și video excelente de blog, ceea ce face o treabă excelentă la demitizarea acestor instrumente.

De-a lungul anilor, mozilienii au încercat să contribuie la Mozilla cât mai simplu posibil. Iată eforturile lor:

  • Bune prime bug-uri: Acestea sunt erori pe care dezvoltatorii le-au identificat ca o bună introducere în proiect. Ele sunt adesea (dar nu întotdeauna) relativ ușor de rezolvat
  • Bugs mentori: Aceste bug-uri au atribuit un mentor care va fi acolo pe IRC pentru a vă ajuta atunci când vă blocați în timp ce lucrați la remedierea. De multe ori îți examinează patch-ul și îți oferă feedback. Dacă nu știți de unde să începeți să contribuiți la proiectele Mozilla, acesta este cel mai bun loc pentru a începe. Veți avea pe cineva care vă poate răspunde la întrebări atunci când simțiți că ați dat peste un perete. Toți mentorii cu care am lucrat au fost foarte receptivi, de susținere și de ajutor pe tot parcursul.
  • Bugs Ahoy: Acesta este un site dedicat găsirii erorilor pe Bugzilla. Are o interfață de utilizare prietenoasă, unde puteți filtra după limbă.
  • Firefox DevTools: Acest site este dedicat erorilor depuse pentru instrumentele pentru dezvoltatori din browserul Firefox. Puteți sorta pe baza componentelor DevTools la care doriți să lucrați.
  • Ce pot face pentru Mozilla – Acesta este un mod excelent de a explora și de a afla la ce puteți lucra, răspunzând la o grămadă de întrebări despre setul dvs. de abilități și interese.
  • Porniți Mozilla: Acesta este un cont Twitter care trimite tweet-uri despre problemele potrivite pentru contribuitorii noi la ecosistemul Mozilla.

Dacă știți alte resurse pentru găsirea unor erori bune pentru contribuitorii începători, vă rugăm să ne anunțați în comentarii. Voi fi mai mult decât fericit să extind această listă.

Dacă credeți că această postare a fost utilă, vă rugăm să atingeți „︎❤ ” pentru a ajuta la promovarea acestei piese altora.

Cum sa gasiti primul bug open source de remediat