Cum să găsiți și să deschideți fișiere utilizând linia de comandă în Windows

Cum să găsiți și să deschideți fișiere utilizând linia de comandă în Windows
⏱️ 4 min read

Te-ai înnebunit vreodată căutând toate fișierele de care ai nevoie pentru un proiect? Le salvați în diferite locuri de pe computer? Vă puteți aminti doar o parte din numele pe care l-ați dat fișierului? Dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dvs., utilizarea promptului de comandă în loc de Windows Explorer vă poate ajuta să găsiți rapid fișierele de care aveți nevoie și vă permite să le deschideți chiar acolo.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Deschideți linia de comandă

Pentru a căuta fișierele dorite, lansați mai întâi Command Prompt. Există mai multe modalități de a face acest lucru.

  • Tip cmd în caseta de căutare Windows, apoi faceți clic pe pictogramă pentru a deschide fereastra.

  • Utilizați fereastra Run. O modalitate rapidă de a lansa această fereastră este să apăsați tasta Victorie + R tastele de pe tastatură. Apoi, tastați cmd sau cmd.exe și apăsați Enter sau faceți clic pe OK.

cmd-search-win-r-open

  • apasă pe Victorie + X tastele de pe tastatură și alegeți promptul de comandă. Puteți face acest lucru și cu un clic dreapta pe sigla Windows din colțul din stânga jos. Dacă rulați Windows 10 și acest lucru vă oferă opțiunea de a lucra în PowerShell în loc de promptul de comandă, îl puteți schimba în promptul de comandă deschizând „Setări -> Personalizare -> Bara de activități” și rotind comutatorul de comutare pentru a alege promptul de comandă din nou. Acest lucru este important, deoarece aceste instrucțiuni nu vor funcționa în PowerShell.

cmd-search-win-x-open

Căutați fișierele dvs.

În linia de comandă tastați dir "search term*" /s, dar înlocuiți cuvintele „termen de căutare” cu textul pe care doriți să-l găsiți folosind numele fișierului.

cmd-search-command-text

Ce înseamnă toți termenii din comandă?

  • dir este o comandă utilizată pentru a afișa fișiere în directorul curent, dar care poate localiza și date oriunde în sistem.
  • Barba inversă îi spune lui dir să caute din directorul rădăcină al unității curente.
  • /s spune dir să caute în toate subdirectoarele.
  • In cele din urma, * este folosit de aplicațiile din linia de comandă ca un wildcard. Acesta indică faptul că căutarea va localiza toate numele fișierelor care conțin termenul dvs. de căutare.
  • Punerea unui asterisc la sfârșitul numelui, cum ar fi business*, va găsi toate fișierele cu termenul dvs. de căutare la începutul numelui.
  • Dacă îl puneți la început, atunci căutarea dvs. va include numai rezultate cu textul dvs. la sfârșit. De exemplu, *.jpg.
  • Dacă puneți un asterisc la fiecare capăt al termenului de căutare, veți acoperi toate bazele. Indiferent unde se află textul dvs. în numele real al fișierului, acel fișier va fi listat în rezultate.

După ce ați introdus comanda, apăsați Enter și începe căutarea. Totuși, ar putea părea că nu se întâmplă nimic pentru o secundă sau două.

cmd-search-results

După cum puteți vedea, rezultatele mele pentru zebra mi-au dat treizeci de fișiere diferite.

Deschideți fișierele

Odată ce ați găsit fișierul pe care doriți să îl deschideți, îl puteți deschide din acest ecran, utilizând programul implicit, fără a-l localiza în exploratorul de fișiere.

Schimbați directorul. Găsiți directorul care conține fișierul pe care doriți să îl deschideți.

Tip cd și calea pentru directorul pe care doriți să îl deschideți.

După ce calea se potrivește cu cea din căutare, tastați sau copiați și lipiți numele fișierului pe linia de comandă.

cmd-search-change-directory

Apăsați Enter și fișierul se va deschide folosind aplicația sa implicită.

cmd-search-file-open-default

Dacă sunteți în căutarea tuturor fișierelor dvs. referitoare la un subiect sau pur și simplu încercați să îl găsiți pe cel care se ascunde printre toate folderele din computer, încercați să utilizați promptul de comandă. S-ar putea să o facă mai eficientă pentru dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x