Come trovare e sostituire il testo in Chrome e Firefox

Cum să găsiți și să înlocuiți textul în Chrome și Firefox

Un browser, așa cum sugerează și numele său, este destinat navigării pe web. Nu este destinat să fie folosit ca editor de text. De aceea, rar găsiți funcții de editare a textului, cum ar fi „Găsiți și înlocuiți text” în browser.

Cu toate acestea, există momente în care vă scrieți postarea pe blog, scrieți un comentariu, compuneți e-mailuri sau moderați forumuri și vă doriți să înlocuiți câteva cuvinte care apar de mai multe ori. Aici este utilă funcția „Găsiți și înlocuiți textul”. Să aruncăm o privire la modul în care puteți adăuga funcția de găsire și înlocuire la Google Chrome și Firefox.

Găsiți și înlocuiți pentru Google Chrome

Găsiți și înlocuiți este una dintre cele mai bune căutări și înlocuiri de extensii pentru Google Chrome.

Utilizarea Căutare și înlocuire este destul de simplă. Accesați pagina în care doriți să găsiți și să înlocuiți textul, apăsați comanda rapidă de la tastatură Ctrl + Schimb + F și introduceți textul pe care doriți să îl găsiți în caseta de sus. Apoi, completați câmpul „Înlocuiți cu” și faceți clic pe „Înlocuiți” sau „Înlocuiți toate”.

Alternativ, puteți evidenția textul în care doriți să aplicați regulile „găsiți și înlocuiți”, faceți clic dreapta pe el, apoi apăsați Ctrl + Schimb + F, bifați caseta „În selectarea textului”, apoi efectuați modificările în fereastra pop-up. Dacă textul evidențiat nu poate fi modificat, veți primi un mesaj în colțul din dreapta sus care spune acest lucru.

Găsiți și înlocuiți textul Chrome 1 1

Există și opțiuni suplimentare în această extensie. În partea dreaptă a ferestrei de extensie puteți face clic pe pictograma carte pentru a vă crea propriile șabloane, pe care le puteți utiliza pentru scenariile viitoare de „găsire și înlocuire”.

Găsiți și înlocuiți șablonul Chrome de text 1

Există, de asemenea, o opțiune RegEx pentru utilizatorii mai avansați.

FoxReplace pentru Firefox

FoxReplace este la fel ca Căutare și înlocuire, dar pentru Firefox. Odată instalat, reporniți browserul Firefox și sunteți bine să mergeți. Pentru a începe să utilizați FoxReplace, trebuie doar să apăsați Ctrl + Schimb + F9, și vi se va prezenta o mică bară de instrumente în stânga browserului. Selectați textul pe care doriți să îl modificați, specificați cuvintele de găsit și înlocuit și apăsați butonul „Înlocuiește”. Asta e tot ce trebuie făcut.

Găsiți Înlocuire text Chrome Firefox Foxreplace 1

În afară de funcționalitatea de căutare și înlocuire obișnuită, puteți automatiza lucrul preconfigurând FoxReplace din meniul său. Desigur, aceasta este o funcționalitate avansată și este destul de utilă pentru utilizatorii pricepuți, cum ar fi bloggerii. Deși acest plugin nu are suport pentru expresii regulate pentru moment, FoxReplace acceptă peste 15 limbi, ceea ce este, de asemenea, util.

Găsiți Înlocuire text Chrome Firefox Foxreplace 2

Sperăm că asta ajută. Faceți comentarii mai jos pentru a împărtăși suplimentele dvs. preferate de căutare și înlocuire și părerile dvs. despre extensiile de mai sus.

Acum știți cum să găsiți și să înlocuiți text în Chrome și Firefox. Pentru mai multe sfaturi legate de Microsoft, consultați ghidul nostru despre cum să adăugați videoclipuri la documentele Word. Dacă doriți o versiune Chrome care nu este controlată de Google, vedeți cum să instalați Chromium pe Windows 10.

Legate de:

  • Cum se șterge automat Istoricul navigării pe Safari, Chrome și Firefox
  • Cum să schimbați culoarea și tema în Chrome
  • Cum să creați instantaneu un cod QR în Google Chrome
Scroll to Top