Cum să găsiți și să ștergeți fișiere duplicate în Windows 10

Cum să găsiți și să ștergeți fișiere duplicate în Windows 10
⏱️ 7 min read

Dacă PC-ul sau laptopul dvs. Windows se simt mai lent decât în ​​mod normal, vă recomandăm să ștergeți orice fișier duplicat. Există multe motive pentru care astfel de fișiere se acumulează în timp. De exemplu, copierea / lipirea frecventă a fișierelor și folderelor lasă duplicatele în mai multe locații ale computerului. Este aproape imposibil să le urmăriți manual.

Când sunt ignorate prea mult, duplicatele au tendința de a vă satura hard diskul. Următoarele aplicații vă vor ajuta să găsiți și să ștergeți fișiere duplicate în Windows 10.

Notă: Unele dintre software-urile menționate mai jos au nume foarte similare, ceea ce face confuz să le găsești printr-o căutare simplă. Prin urmare, vă recomandăm să descărcați fiecare dintre aceste programe numai din linkurile oficiale furnizate aici.

1. Duplicate Cleaner (Pro)

Duplicate Cleaner este recomandarea noastră de top dacă sunteți în căutarea unei soluții ușoare, dar foarte avansate. Instalarea de la acest link de descărcare este rapid și ușor.

Există multe modalități de a configura criteriile de căutare în tabloul de bord. Puteți căuta duplicate folosind cuvinte cheie, tipuri de fișiere (PDF etc.) sau intervale de date aproximative. De asemenea, puteți scana în interiorul fișierelor zip și al folderelor ascunse.

Funcția „Scan Location” vă permite să efectuați o căutare granulară în orice folder / subfolder.

Ștergeți fișierele duplicate Criterii de căutare Windows Duplicate Cleaner Pro

Motorul de căutare funcționează foarte repede deoarece folosește o metodă care compară coduri hash de dimensiuni de fișiere identice. A durat aproximativ două minute până când această aplicație a căutat întreaga mea unitate D.

Ștergeți fișierele duplicate Windows Duplicate Cleaner Pro Searchingjpg

Odată ce hash-urile au fost calculate, aplicația vă oferă un rezumat la nivel înalt al tuturor fișierelor duplicate. Acest lucru este foarte util dacă doriți să filtrați în mod corespunzător folderul de rezultate. Mergeți la fiecare grup de dosare individuale și ștergeți toate duplicatele. De asemenea, puteți șterge grupuri întregi de dosare pentru a economisi timp. Asta e!

Ștergeți fișierele duplicate Rezultatele scanării Windows Duplicate Cleaner Pro

Duplicate Cleaner oferă o perioadă de încercare gratuită de 15 zile, care este suficient timp pentru a vă curăța computerul. După aceasta, puteți cumpăra o licență permanentă pentru 29,95 USD.

2. Duplicate File Remover

În timp ce Duplicate Cleaner oferă rezultate uimitoare, uneori avem nevoie doar de un freeware pentru a curăța câteva foldere. Pentru aceasta, instalați o aplicație Windows numită Duplicate File Remover. Poate fi descărcat din Microsoft Store și lansat imediat.

Ștergeți fișierele duplicate Selectați Windows Duplicate File Remover

Faceți clic pe „Adăugați folder” în partea de jos pentru a adăuga orice folder de pe computer. Selectați acel folder și faceți clic pe „Scanare” și programul vă va sincroniza toate fișierele din acel folder.

Ștergeți fișierele duplicate Scanare Windows Duplicate File Remover

Eliminarea duplicatelor specifice fișierelor nu necesită la fel de mult timp ca întreaga curățare a unității.

Ștergeți fișierele duplicate Ștergerea fișierelor duplicate Windows

3. Easy Duplicate Finder

Easy Duplicate Finder este o alegere freemium bună, dacă aveți nevoie de un instrument rapid, specific folderului. descărcarea este rapidă și ușoară. Trebuie doar să „adăugați un folder pe care să îl includeți în scanare”. Puteți include sau exclude tipuri de fișiere și setați cu ușurință limitele dimensiunii fișierului.

Ștergeți fișierele duplicate Windows Easy Duplicate Finder

Odată ce duplicatele specifice folderului au fost identificate, le puteți rezolva folosind o listă simplă de verificare a tabelului la Pasul 3. De asemenea, vă oferă o previzualizare live a tuturor fișierelor care trebuie eliminate, ceea ce este o caracteristică superbă.

Ștergeți fișierele duplicate Previzualizare Windows Easy Duplicate Finder

4. CloneSpy

CloneSpy este un instrument absolut gratuit. Nu numai că vă permite să căutați duplicate într-un folder, ci și să îmbinați mai multe foldere. Acest lucru vă oferă o imagine mai cuprinzătoare la nivel înalt a fișierelor identice din computerul dvs. Windows.

Programul poate fi descărcat de pe acest link.

Ștergeți fișierele duplicate Windows Clonespy

Odată ce „Începeți scanarea”, fișierele duplicate vor fi aliniate rapid. Le puteți șterge simultan împreună dacă nu vă place să selectați manual fiecare fișier.

Ștergeți fișierele duplicate Windows Clonespy Detectați duplicatele

5. Auslogics Duplicate File Finder

Auslogics Duplicate File Finder este un instrument extrem de ușor, freeware pentru detectarea și eliminarea fișierelor duplicate. După o descărcare ușoară, puteți efectua rapid o analiză detaliată. Ce mi-a plăcut la acest software este că puteți selecta și deselecta rapid orice foldere. Cu excepția Duplicate Cleaner (Pro), acesta a durat cel mai puțin timp în îndeplinirea sarcinii la nivelul așteptărilor.

Există însă un singur dezavantaj. În timpul instalării, veți găsi multe programe de completare. Dacă nu le doriți, nu uitați să le debifați de la început.

Ștergeți fișierele duplicate Auslogics Windows

rezumat

Eliminarea fișierelor duplicat este absolut necesară pentru un mediu de calcul fără probleme. Dacă utilizați unități SSD (SSD), spațiul de stocare suplimentar poate fi destul de costisitor. Deci, este întotdeauna mai bine să economisiți unitățile. Chiar dacă aveți mult spațiu liber, este o idee bună să ștergeți duplicatele. Cel puțin, acesta va oferi computerului dvs. Windows o creștere instantanee a vitezei.

Ce instrumente software recomandați pentru eliminarea fișierelor duplicat? Vă rugăm să ne împărtășiți părerile în comentarii

Credit de imagine: HJ Media

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x