Cum să găsiți toate conturile legate de adresa dvs. de e-mail

Cum să găsiți toate conturile legate de adresa dvs. de e-mail

⌛ Reading Time: 7 minutes

V-ați întrebat vreodată câte conturi terțe sunt conectate la adresa dvs. de e-mail principală? Această întrebare este discutabilă dacă v-ați partajat deja e-mailul cu numeroase site-uri web și aplicații. În principal, primul nostru gând este: „Cine nu și de ce nu?” Confortul de a nu fi necesar să tastați și să vă amintiți numele de utilizator sau parola depășește orice problemă de confidențialitate îndepărtată.

Când utilizați conectarea unică (SSO), există o așteptare ca securitatea să fie eliminată. Prin urmare, imediat ce vom vedea un buton „conectați-vă cu Google” sau „conectați-vă cu Facebook / Twitter”, vom transmite mai departe e-mailul nostru fără să ne gândim din nou. Companiile de social media, firmele de marketing prin e-mail și furnizorii de aplicații circulă în continuare aceste adrese de e-mail pe web.

Cu toate acestea, este posibil să vă minimizați expunerea e-mailului, câștigând vizibilitatea conturilor legate de adresa dvs. de e-mail. Următorii pași arată cum să recâștigați controlul e-mailului dvs. cedând accesul numai la terțe părți de încredere.

1. Din versiunea Web a e-mailului

Furnizorii de e-mail populari precum Gmail, Outlook și Yahoo au controale de acces încorporate pentru a vizualiza conturi terțe, a adăuga acces și a revoca accesul acolo unde nu este necesar. Pentru a obține vizibilitate, conectați-vă la e-mailurile respective dintr-un browser web.

a) Google

După ce v-ați conectat, Google are un pagina conturilor conectate de unde obțineți vizibilitate centrală a tuturor site-urilor și aplicațiilor terță parte care au permisiunea de a utiliza contul dvs. Google. Este posibil să nu vă amintiți că ați furnizat acces la aceste servicii, dar această pagină le puteți deconecta cu ușurință.

Google are o altă pagină în spatele „Contului meu” numită „Aplicații cu acces la contul dvs.. ” Aici puteți vizualiza toate aplicațiile externe cu acces la acreditările dvs. SSO Google.

Permisiunile de acces nu sunt universale, dar sunt granulare în funcție de cererea de servicii. De exemplu, în următorul ecran, aplicațiilor și serviciilor Microsoft li se permite accesul la Gmail, dar Zoom are acces doar la Google Calendar.

Toate conturile trimit prin e-mail accesul la aplicațiile Google terțe părți

Puteți elimina cu ușurință accesul la aplicații neimportante din acest meniu. Foarte puține aplicații de încredere ar trebui să aibă acces la citirea, compunerea, trimiterea și ștergerea definitivă a e-mailurilor Gmail. În exemplul următor, accesul la serviciile Microsoft a fost oferit deoarece folosesc Gmail pe Outlook.

Toate conturile trimit prin e-mail Google Eliminare acces

b) Outlook / Hotmail

Dacă utilizați Outlook sau Hotmail, conectați-vă mai întâi la un browser web, apoi accesați „Setări -> Vizualizare toate setările Outlook -> Sincronizare e-mail”. Acolo puteți dezincroniza orice alte conturi din Outlook.

Pentru a elimina orice abonament activ din Outlook, accesați meniul „Abonamente”.

Toate conturile Abonamente Oulook prin e-mail 2

c) Yahoo

Yahoo are, de asemenea, o modalitate ușoară de a elimina accesul din aplicații terțe. Pentru aceasta, accesați pictograma „Setări” urmată de „Mai multe setări -> Cutii poștale”. Faceți clic pe „Adăugați cutie poștală” pentru a adăuga în continuare orice cont nou. De asemenea, puteți elimina conturile aici.

Toate conturile trimit prin e-mail la cutiile poștale Yahoo

Yahoo oferă o gamă de furnizori de e-mail diferiți, cum ar fi Google, Outlook, Office365 și AOL. Adăugați oricare dintre ele pentru a continua.

Toate conturile Email Yahoo Add Add Email Provider

2. Din caseta de căutare prin e-mail

Majoritatea furnizorilor de poștă electronică au o casetă de căutare în care puteți utiliza un criteriu de căutare predefinit pentru a detecta orice conturi și abonamente conectate la e-mailul dvs. Această procedură este oarecum manuală, dar permite identificarea mai extinsă a aplicațiilor terță parte conectate la adresa dvs. de e-mail.

Pentru a face acest lucru, conectați-vă mai întâi la e-mailurile respective de pe un browser web.

a) Gmail

Gmail are un meniu de căutare avansată proeminent. Aici puteți căuta orice conturi terțe conectate la Gmail în câmpul „subiect”. Puteți introduce termeni de căutare precum „bun venit”, „Activat”, „abonament” sau „reînnoire”. Ajustați intervalul de date după cum este necesar.

Toate conturile Trimit prin e-mail caseta de căutare Gmail

După ce vor apărea rezultatele căutării, veți obține o listă de sus în jos a tuturor serviciilor conectate la contul dvs. Gmail. Pentru a revoca accesul la oricare dintre ele, faceți clic pe butonul de dezabonare sau pe filtru și blocați-le din pictograma Gear din colțul din dreapta sus.

Toate conturile trimit prin e-mail Căutare subiect Gmail

b) Outlook / Hotmail

Outlook.com are un meniu similar de căutare avansată în care puteți ajusta intervalul de date și introduceți cuvântul cheie dorit în subiect. Dezabonarea și revocarea accesului pentru orice companie sunt similare cu Gmail.

Toate conturile au depășit rezultatele avansate ale subiectului prin e-mail

c) Yahoo

Yahoo Mail are, de asemenea, o casetă de căutare avansată cu intervalul de date și câmpul de subiect. Modul operativ de identificare a conturilor conectate și ștergerea privilegiilor acestora este foarte similar cu cele de mai sus.

Toate conturile trimit prin e-mail Yahoo Căutare avansată a subiectului

3. De la servicii terțe

Dacă v-ați folosit Gmail, Outlook sau orice alt e-mail pentru a vă înregistra pentru un cont de social media, este posibil ca acest e-mail să fi fost difuzat mult mai mult decât vă dați seama. Trebuie să revocați în mod individual accesul pentru aplicațiile în cauză.

a) Facebook

După ce v-ați conectat la Facebook pe web, accesați „Setări și confidențialitate” urmat de „Setări”. În meniul din stânga din lateral, puteți vedea opțiunea „Aplicații și site-uri web”. Deschideți-l pentru a vizualiza aplicațiile utilizând contul dvs. Facebook (și, la rândul dvs., e-mailul, eventual).

Toate conturile trimit prin e-mail aplicațiilor și site-urilor Facebook

După cum se arată aici, Facebook a distribuit contul Gmail înregistrat cu o altă aplicație numită Pinterest.

Toate conturile e-mail Facebook partajate

b) Twitter

Twitter are, de asemenea, o zonă „Setări” de unde puteți obține detalii complete despre securitatea contului dvs. Accesați „Aplicații și sesiuni” pentru a continua.

Toate conturile trimit prin e-mail aplicații și sesiuni Twitter

După ce v-ați conectat corect, faceți clic pe „aplicații conectate”.

Toate conturile trimit prin e-mail aplicații conectate la Twitter

Mai jos puteți vedea o listă de aplicații conectate la Twitter. Unii, dar nu toți, au acces la adresa dvs. de e-mail.

Toate conturile Trimit prin e-mail lista Twitter aplicații conectate

Odată ce intrați în aplicații, vă dați seama care dintre acestea au acces la acreditările dvs. Twitter (și e-mail). Revocați accesul dacă este necesar.

Toate conturile Trimit prin e-mail permisiunile aplicațiilor Twitter

c) LinkedIn

LinkedIn are o funcție în „Setări”, numită „Parteneri și servicii”, unde puteți vizualiza furnizorii terți cu acces la LinkedIn și, eventual, la adresa dvs. de e-mail. În următorul ecran sunt afișate Microsoft și Twitter.

Toate conturile trimit prin e-mail partenerilor și serviciilor legate de Twitter

d) Instagram

Pe Instagram, accesați „Setări” urmat de „Aplicații și site-uri web”. Dacă ați adăugat vreun e-mail ca utilizator Instagram, puteți revoca accesul acum.

Toate conturile trimit prin e-mail aplicații și site-uri web Instagram

Un avertisment important

Există anumite servicii online care pretind că captează toate conturile conectate la Gmail și la alte adrese de e-mail. Am verificat o companie numită „deseat.me” care necesită conectarea cu Gmail / Outlook. Dar Google a blocat imediat această aplicație pentru mine, deoarece erau în joc informații sensibile despre Gmail.

Toate conturile Avertisment prin e-mail Instant Checkers

Dacă Google nu are încredere în aceste servicii terțe care pretind că știu totul despre e-mailul dvs., nici dumneavoastră nu ar trebui să faceți acest lucru. Astfel, dacă doriți să obțineți vizibilitatea conexiunii la adresa dvs. de e-mail, indiferent dacă este vorba de Gmail sau Outlook, este mai bine să o faceți manual folosind metodele partajate în acest articol. Nu vă lăsați pradă unor companii care pretind că o fac în numele dvs.

Având în vedere numărul mare de site-uri și aplicații de social media, este imposibil să aflăm cât de des a fost distribuită adresa dvs. de e-mail. Cu toate acestea, puteți revendica controlul modificând setările Gmail, Outlook sau Yahoo pentru a vă ajuta cu vizibilitatea. Pentru a reduce în continuare expunerea, revocați accesul la aplicații și site-uri web care vă utilizează Facebook, Twitter, Instagram sau LinkedIn. Oferim o foaie de trucuri pentru comenzi rapide pentru Twitter.

Legate de:

  • Cum să ocoliți imaginile Google ReCAPTCHA
  • 4 dintre cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate
  • 5 module Firefox pentru a vă proteja confidențialitatea online

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.