Cum să găsiți un coș de gunoi pierdut în Windows 10

Cum să găsiți un coș de gunoi pierdut în Windows 10
⏱️ 4 min read

Coșul de reciclare este de obicei un mod de încredere de stocare a articolelor gata de ștergere, dar uneori lipsește. Dacă ți se întâmplă asta, nu te panica! Există modalități de a recupera coșul de reciclare pe desktop. Poate că a fost ascuns din greșeală sau ați mers atât de departe încât să ștergeți coșul de gunoi în sine. Indiferent de motivele dvs., iată câteva lucruri pe care le puteți încerca să le recuperați.

Reactivați Coșul de reciclare

Dacă ați dezactivat accidental coșul de reciclare, acesta va face să nu mai apară pe desktop. Înainte de a încerca orice altceva, este bine să vă asigurați că nu l-ați dezactivat cumva din întâmplare.

1. Pentru a verifica, faceți clic pe butonul Start, apoi faceți clic pe butonul Setări din stânga.

2. Faceți clic pe Personalizare.

lipsă-coș-personalizare

3. În panoul din stânga, faceți clic pe Teme.

teme bin-lipsă

4. Sub „Setări corelate” din dreapta, faceți clic pe „Setări pictogramă desktop”.

lipsă-bin-pictogramă-setări

Veți vedea o listă de pictograme în partea de sus a acestei ferestre. Verificați de două ori că a fost bifată caseta pentru Coșul de reciclare; dacă nu, bifați-l și faceți clic pe OK.

lips-bin-tickbox

După cum puteți vedea, există și alte pictograme pe care le puteți plasa pe desktop în timp ce sunteți aici. De exemplu, dacă vă regăsiți întotdeauna lucruri în panoul de control, puteți adăuga o pictogramă din această fereastră pentru a avea acces mai ușor la ea.

Crearea unui coș de reciclare nou

Dacă ați bifat caseta, dar Coșul de reciclare încă nu se afișează, putem face pur și simplu una nouă! Acest lucru necesită vizualizarea fișierelor ascunse, așa că fiți gata să modificați unele setări pentru a le putea vedea.

1. Pentru a vizualiza fișierele ascunse, mai întâi faceți clic dreapta (nu faceți clic stânga!) Pe butonul Start, apoi faceți clic pe File Explorer.

lipsă-bin-explorator

2. Nu contează unde este File Explorer când se deschide; vrem doar fereastra în sine pentru moment. În partea de sus, dați clic pe „Vizualizați”. În panglica care se deschide, faceți clic pe butonul „Opțiuni” din extrema dreaptă.

lips-bin-options

3. În fereastra care se deschide, faceți clic pe fila „Vizualizare”.

lips-bin-view

4. În caseta de derulare din partea de jos găsiți categoria „Fișiere și foldere ascunse”. Sub aceasta, bifați cercul rotund de lângă „Afișați fișierele, folderele și unitățile ascunse”. Acest lucru ne permite să vedem zonele pe care Windows le ascunde în mod implicit, care include folderul Coș de reciclare.

lipsă-bin-prima-opțiune

5. De asemenea, găsiți „Ascundeți fișierele protejate ale sistemului de operare” și debifați acest lucru. Windows ne va avertiza să nu ștergem nimic important, dar este în regulă; nu vom șterge nimic.

missing-bin-second-option

6. Reveniți la File Explorer și faceți clic pe „Acest computer” din stânga barei, apoi accesați „C:” Veți găsi chiar în partea de sus un fișier numit „$ Recycle.Bin”. Accesați acest folder și ar trebui să vedeți Coșul de reciclare acolo.

lipsă-locație-coș

7. Faceți clic dreapta pe Coșul de reciclare, plasați cursorul pe „Trimiteți către” și faceți clic pe „Desktop (creați o comandă rapidă)”.

lipsă-bin-trimitere

Veți avea un nou Coș de reciclare pe desktop. Nu este la fel ca și cea implicită, deoarece nu o puteți vedea umplând când adăugați elemente la ea și nu o puteți goli făcând clic dreapta pe comanda rapidă. Cu toate acestea, puteți totuși să trageți elemente în ea, cum ar fi coșul de gunoi normal. Odată ce a venit timpul să goliți coșul, puteți face dublu clic pe comanda rapidă, faceți clic dreapta pe coșul de reciclare din fereastra care apare și faceți clic pe „Golire coșul de reciclare”.

lipsă-coș-gol

Odată ce ați configurat comanda rapidă, continuați și reactivați „Ascundeți fișierele protejate ale sistemului de operare” pentru a păstra ascunse fișierele și folderele importante, ca să nu poată fi șterse accidental!

Redescoperirea coșului de reciclare

Uneori Coșul de reciclare nu mai apare. Nu contează dacă l-ați șters accidental sau pur și simplu l-ați dezactivat, există modalități de a restabili din nou funcționalitatea Coșului de reciclare așa cum ați învățat în acest tutorial

Vi s-a părut util acest lucru? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x