Cum să generați cod de autentificare cu doi factori de pe desktopul dvs. Linux

Cum să generați cod de autentificare cu doi factori de pe desktopul dvs. Linux

⌛ Reading Time: 3 minutes

Autentificarea cu doi factori (2FA) devine rapid norma atunci când vine vorba de conectarea la site-uri și aplicații populare. De asemenea, este un lucru bun, deoarece parolele sunt un mod teribil de a vă proteja contul. Majoritatea oamenilor nu știu cum să le asigure pe cele sigure și chiar și atunci când o fac, există întotdeauna șansa unei încălcări a securității.

Modul tradițional de a obține un cod 2FA este prin intermediul unei aplicații de autentificare din telefon. Mulți oameni ar prefera să nu se bazeze pe telefonul lor sau pe un alt dispozitiv extern pentru a se conecta la site-urile lor preferate de pe desktopul Linux, totuși. Există o soluție excelentă sub forma unei aplicații desktop destul de noi, Authenticator, care vă permite să generați codurile dvs. cu doi factori chiar pe Linux.

Instalați Authenticator cu Flatpak

Deoarece Authenticator este destul de nou, există doar două moduri de a-l instala: compilați-l din sursă sau utilizați Flatpak. Flatpak este, evident, cel mai simplu traseu și cel mai universal.

Instalați Flatpak

Dacă nu îl aveți deja, începeți prin instalarea Flatpak pe computer.

Ubuntu / Debian

Fedora

Arch Linux

Instalați Authenticator

Acum că aveți Flatpak instalat și gata de utilizare, puteți configura Flathub și puteți descărca și instala Authenticator.

Așteptați ca Flatpak să tragă totul și să instaleze. Nu ar trebui să dureze mult.

Adăugați o aplicație

Authenticator este o aplicație GTK scrisă în Python. Îl veți găsi listat și disponibil pentru lansare din meniul de aplicații al desktopului. Mergeți în cap și lansați-l. Dacă nu vedeți Authenticator listat, va trebui să vă deconectați și să vă conectați din nou sau să reporniți computerul.

Porniți Authenticator

Ecranul implicit este doar un spațiu mare care vă spune să adăugați un cont.

Adăugați un cont

Faceți clic pe butonul mare plus din partea de sus a ferestrei. Se va deschide o nouă fereastră pentru a vă permite să introduceți informațiile despre contul dvs.

Lista conturilor autentificatorului

Selectați contul din lista gigantică a serviciilor disponibile.

Cont de autentificare completat

Completați informațiile de conectare la cont și jetonul pe care l-ați primit atunci când configurați doi factori cu contul respectiv. Când ați terminat, apăsați butonul pentru a vă adăuga contul.

Cont de autentificare adăugat

În cele din urmă, veți vedea contul dvs. listat pe pagina principală cu un cod generat aleatoriu lângă el. Codul respectiv se va actualiza periodic pentru securitate.

Urmând acest ghid, veți putea acum să vă generați codurile cu doi factori chiar pe desktopul Linux. Interfața este destul de simplă și vă puteți actualiza oricând conturile existente și puteți adăuga conturi noi.

După cum puteți vedea, această aplicație funcționează cu mai multe site-uri și aplicații decât ar putea fi nevoie vreodată, deci nu ar trebui să aveți dificultăți în a găsi asistență pentru site-urile pe care le utilizați cel mai mult.

Credit de imagine: CryptoCard doi factori

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *