Cum să gestionați aplicațiile utilizând conexiunea dvs. de rețea pe macOS

Cum să gestionați aplicațiile utilizând conexiunea dvs. de rețea pe macOS
⏱️ 5 min read

Uneori, activitatea din rețeaua Mac-ului dvs. poate părea o cutie neagră. Nu există atât de multe instrumente de sistem pentru analiza activității rețelei, precum și comenzi de tip Terminal netstat vomita o tonă de date greu de sortat și de înțeles. Din fericire, nu ești singurul care dorește să găsească și să controleze aplicațiile folosind conexiunea de rețea pe macOS. Puteți verifica următoarele opțiuni pentru gestionarea conexiunii de rețea pe Mac.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Utilizarea Monitorului activității

Dacă doriți o imagine de ansamblu extrem de dură a aplicațiilor care utilizează conexiunea la rețea, o puteți găsi în fila Rețea din Monitorul activității.

1. Deschideți Activity Activity Monitor din „/ Applications / Utilities / Activity Monitor.app” sau tastați „Activity Monitor” în Spotlight.

2. Faceți clic pe fila „Rețea” din partea de sus a ferestrei Monitor de activitate.

verificați-monitorizarea-activității-conexiunii-rețea-2

3. Pentru a vedea cele mai active procese, faceți clic pe coloana intitulată „Trimiteți octeți” pentru a vedea procesele sortate în ordinea cantității de date trimise.

verificați-conectivitatea-rețea-monitorizare-activitate-4

4. De asemenea, puteți face clic pe alte titluri de coloane pentru a sorta după datele primite și pachetele trimise și primite.

verificați-conectivitatea-rețea-monitor-activitate-5

Utilizarea încărcării

Încărcarea este o aplicație gratuită de bare de meniu care monitorizează aplicațiile care utilizează în prezent conexiunea dvs. la internet. Afișează, de asemenea, aplicațiile care v-au folosit recent conexiunea la internet și are opțiuni pentru o detaliere a traficului. Toate acestea trăiesc într-o mică aplicație de bare de meniu și, de asemenea, este gratuită!

1. Descărcați și instalați Încărcare de pe site-ul dezvoltatorului.

2. Dacă conexiunea dvs. la Internet este activă în prezent, veți observa o nouă adăugare la bara de meniu: o pictogramă de încărcare rotitoare. Acest lucru indică faptul că există trafic în rețeaua dvs.

verifica-conectare-rețea-încărcare-3

3. Faceți clic pe pictograma Încărcare pentru a afișa un meniu derulant. Sub „Încărcare” veți vedea aplicațiile care încarcă în prezent conținut prin conexiunea dvs. la internet. Pe „Încărcat”, pe de altă parte, veți vedea aplicații care au terminat recent descărcarea conținutului.

verifica-conectare-rețea-încărcare-1

4. Țineți butonul Alt / Option tasta de pe tastatură în timp ce faceți clic pe pictograma de încărcare a barei de meniu pentru a afișa un meniu derulant mult mai detaliat. Acesta arată identificatorul de proces (PID) pentru fiecare aplicație, precum și calea resurselor fiecărei aplicații.

verifica-conectare-rețea-încărcare-2

5. Puteți utiliza PID pentru a distruge o aplicație care se comportă greșit cu o comandă Terminal cum ar fi kill 410. Această comandă specială ar ucide Spotify, care este PID 410 în acest moment. Înlocuiți-l cu numărul de proces al aplicației pe care doriți să o eliminați.

Folosind Radio Silence

Radio Silence este o aplicație cu plată care vă permite să blocați accesul la Internet pentru aplicații și procese specifice. De asemenea, permite monitorizarea în timp real a traficului pe Internet. Este disponibilă o versiune de încercare, dar aplicația costă doar 9 USD.

1. Descărcați și instalați Radio Silence de pe site-ul dezvoltatorului.

2. Deschide Radio Silence.

verifica-conexiune-rețea-radio-tăcere-1

3. Faceți clic pe fila „Network Monitor”.

verifica-conexiune-rețea-radio-tăcere-2

4. La început fila va fi necompletată. Dar după câteva secunde, vor apărea aplicațiile care se conectează la Internet.

verifica-conexiune-rețea-radio-tăcere-3

5. În plus față de această listă, veți vedea numărul de conexiuni active lângă fiecare aplicație într-un balon gri. Alături este un buton care împiedică conectarea unei aplicații la Internet. Acest buton „Blocare” va adăuga o aplicație pe lista neagră a Radio Silence, interzicând orice conexiuni de rețea viitoare, intrate sau ieșite.

verifica-conexiune-rețea-radio-tăcere-4

Folosind Little Snitch

Pentru o perspectivă totală și un control complet asupra conexiunii la internet a computerului dvs. Mac, veți dori să utilizați Little Snitch. Este o aplicație cu plată, dar oferă un control enorm, permițându-vă să blocați sau să permiteți traficul pe bază de proces.

1. Descărcați și instalați Little Snitch de pe site-ul dezvoltatorului. Va trebui să reporniți computerul Mac în timpul procesului de instalare pentru ca Little Snitch să își introducă demonii de monitorizare a rețelei.

2. Tutorialul lui Little Snitch este util, așa că faceți clic pe el pentru a afla cum funcționează aplicația. Ne pasă cel mai mult de Network Monitor, care ar trebui să se lanseze automat la finalizarea turului. Dacă trebuie să lansați manual monitorul, faceți clic pe pictograma Little Snitch din bara de meniu și alegeți „Show Network Monitor” din meniul derulant.

verificați-conexiunea-rețea-mic-snitch-1

3. Monitorul de rețea va afișa toate conexiunile active și aplicațiile asociate acestora.

verificați-conexiunea-rețea-mic-snitch-2

4. Faceți clic pe numele aplicației sau al procesului pentru a afla mai multe despre ceea ce face procesul.

verificați-conexiunea-rețea-little-snitch-3

5. Pentru a bloca un proces, faceți clic pe „X” de lângă numele procesului.

verificați-conexiunea-rețea-mic-snitch-4

Concluzie

În timp ce macOS nu oferă multe instrumente încorporate pentru a monitoriza conexiunea la rețea într-un mod util, există o serie de aplicații terțe care completează golul. Dacă aveți nevoie de o gestionare serioasă a conectivității dvs. la internet, veți dori să utilizați Little Snitch. Dacă aveți un interes ocazional în activitatea dvs. de rețea, încărcarea va fi o investiție mai mică.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x