În calitate de dezvoltatori iOS, suntem deja conștienți de gestionarea diferitelor medii, cum ar fi dezvoltarea, QA, beta și producția. Pentru aceste medii diferite, există diferite adrese URL de server, pictograme ale aplicațiilor și configurații.

Deci, înainte de a crea o nouă versiune care indică un mediu, trebuie să avem în vedere faptul că trebuie să schimbăm și adresa URL a serverului. Am putea face acest lucru schimbând o anumită valoare a steagului codificat în fișierul constant sau folosind macrocomenzi, dar face totul mai complicat.

Dar dacă ne gândim puțin, putem veni cu o idee. Și prin aplicarea acestei idei, putem gestiona cu ușurință orice scenariu. Deci, ideea este, dacă creăm diferite scheme și configurații, atunci ne permite să schimbăm adresele URL ale serverului de aplicații, pictograma aplicației, fișierul Plist și configurația.

În acest tutorial, vă voi arăta cum să gestionați diferite medii folosind scheme și configurație.

Iată pașii:

Configurare proiect:

Deschideți XCode și creați o nouă aplicație de vizualizare unică cu un nume propriu.

Adăugați schemă și configurații:

Înainte de a adăuga o schemă, trebuie să știm că fiecare schemă XCode vine cu două configurații de construcție diferite: Depanare și Eliberare. Apoi, dacă dorim, putem face modificări specifice unei anumite configurații de construcție.

Acum, pentru a adăuga configurațiile noastre de construire, selectați proiectul în Navigator de proiect panoul din stânga. Apoi selectați Informații din cele două opțiuni (Informații și Setări de construire). În Configurări, trebuie să adăugăm propria noastră configurație pentru cele cinci medii (Dezvoltare, Producție, QA, Beta și UAT) de acolo.

Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Adăugați o nouă configurație pentru un mediu (Depanare și lansare)

În primul rând, faceți dublu clic pe Depanare și redenumiți-l ca Depanare (dezvoltare). În mod similar, faceți dublu clic pe Eliberare și redenumiți-l ca Eliberare (dezvoltare). Acum faceți clic pe + și selectați Duplicat Depanare (dezvoltare) și Eliberare duplicat (dezvoltare), apoi modificați numele mediului duplicat cu celelalte nume disponibile.

1611974226 565 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
După adăugarea tuturor configurațiilor pentru medii diferite

Pentru crearea schemei, mergeți pentru a gestiona schema în colțul din stânga sus al XCode. Acolo puteți vedea că o schemă este deja disponibilă. Redenumiți-l ca Dezvoltare – sau puteți șterge cel existent și adăugați unul nou cu numele Dezvoltare. Apoi adăugați restul celor patru scheme pentru celelalte medii.

1611974227 416 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Adăugați o nouă schemă pentru un mediu

Hopa, nu uitați să bifați caseta comună de acolo. După adăugarea tuturor schemelor, ecranul de gestionare a schemei ar trebui să arate astfel:

1611974227 661 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Toate schemele sunt adăugate

Adăugați fișierul de setări de configurare:

Faceți clic dreapta pe Proiect, selectați fișier nou, apoi adăugați fișier de setări de configurare și dați-i același nume ca mediul.

1611974228 232 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Fișier de setări de configurare

După adăugarea tuturor fișierelor de configurare, panoul din stânga Project Navigator ar trebui să arate astfel:

1611974228 713 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Fișiere de configurare adăugate

Acum începe cea mai importantă parte: adăugați URL server și alte valori ale cheii personalizate în fișierul de configurare corespunzător.

1611974229 239 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Adresa URL a serverului a fost adăugată în fișierul de configurare

Adăugați fișiere Plist:

Redenumiți fișierul info.plist ca development.plist. Copiați și lipiți același fișier plist pentru diferitele medii din cadrul proiectului și redenumiți fiecare fișier plist cu numele mediului. Puteți seta câteva chei și valori specifice mediului în fișierele plist. După aceea, adăugați cheile din fișierul de configurare în fișierele plist astfel:

1611974229 688 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Adăugați chei în fișierul Plist

Acum trebuie să setăm calea de plist adecvată pentru fiecare configurație de construcție. Din Ținte, trebuie doar să selectați un fișier plist și să îl redenumiți cu același nume pentru Depanare și Eliberare configurare.

1611974230 979 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Adăugați Plist Path pentru configurația de construire
1611974230 396 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Fișiere Plist redenumite

Conectarea configurației Build cu fișierul de configurare:

Selectați toate configurațiile de construire (Debug și Release) din Informații despre proiecte unul câte unul. Apoi setați fișierul de configurare corespunzător, pe care l-ați adăugat la proiect.

1611974231 316 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Setați fișierul de configurare pentru a construi configurația

După adăugarea tuturor fișierelor de configurare, setările dvs. de compilare ar trebui să arate astfel:

1611974231 52 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Fișier de configurare și configurație de construcție

Deci, acum am legat cu succes toate fișierele de configurare la configurațiile de construcție respective.

Conectarea schemei la configurația Build:

Acum, ultimul pas este legarea schemei cu configurația de construire. Pentru a face acest lucru, selectați orice schemă, mergeți la editarea schemei și setați acolo configurația de construcție adecvată.

1611974232 888 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS
Schemă de legătură și configurație de construcție

Gata pentru a rula proiectul:

Acum toata configurarea este gata. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să selectați schema și să rulați – mediul va fi selectat automat pentru dvs. Deci, pentru preluarea adresei URL a serverului și a altor valori, am creat un fișier Environment.swift. Verifică:

Pentru a prelua adresa URL a serverului sau alte setări în ViewController.Swift sau orice alt fișier, trebuie să scrieți o singură linie de cod:

De asemenea, puteți gestiona diferite pictograme ale aplicației pentru medii diferite, de la setările de compilare. Apoi, va trebui să căutați doar o secundă pentru a vedea ce construcție de mediu este instalată pe dispozitiv.

1611974232 555 Cum sa gestionati diferite medii si configuratii pentru proiectele iOS

Proiectul complet este disponibil pe GitHub. Puteți să-l descărcați dacă aveți întrebări.

Nu petreceți timp suplimentar schimbând adresa URL a serverului sau altă configurație de fiecare dată când creați proiectul. Acesta este cel mai simplu mod de a gestiona diferite medii, pictograme ale aplicațiilor și configurații.

Dacă vă place acest lucru, vă rugăm să nu uitați să dați din palme. Mă va inspira mai mult. Pentru orice sugestie, vă rugăm să nu ezitați să scrieți un e-mail la [email protected]