de DJ Chung

Cum să gestionați e-mailurile introductive grațios și eficient

Nu vrei să suni nerecunoscător când ceri o favoare …

Cum sa gestionati e mailurile introductive gratios si eficient

Permiteți-mi să vă povestesc care a inspirat această postare. Am trimis un e-mail de introducere pentru a-l conecta pe prietenul meu Larry cu David. Larry era interesat să primească o recomandare către un rol la compania lui David. E-mailul meu introductiv era ceva de genul:

Salut David,

După cum am menționat, Larry este interesat de un rol la [COMPANY].

Larry,

David este un bun prieten la care a fost [COMPANY] pentru doi ani. Ar fi o persoană minunată pentru a-ți pune întrebările. Te las să o iei de aici!

Câteva ore mai târziu am primit acest răspuns de la David:

Cum sa gestionati e mailurile introductive gratios si eficient

Ugh. Acesta a fost ultimul lucru pe care am vrut să-l aud. Răspunsul urmărit de Larry la introducere a lăsat un gust urât în ​​gura lui David.

1611557827 696 Cum sa gestionati e mailurile introductive gratios si eficient

David a fost dispus să-l trimită pe Larry, dar probabil că nu a fost un sprijin puternic. Inutil să spun că cererea lui Larry a fost respinsă la fața locului, chiar și cu o sesizare.

Această situație m-a făcut să mă simt ezitant să-l introduc pe Larry în oricare dintre conexiunile mele în viitor, iar David este probabil mai îngrijorat de a fi prezentat contactelor mele.

I-am dat acest feedback lui Larry și, bineînțeles, Larry nu intenționa să devină nerecunoscător. Pur și simplu nu știa cea mai bună modalitate de a se prezenta când a cerut cuiva pe care nu l-a întâlnit niciodată pentru o sesizare.

1611557828 253 Cum sa gestionati e mailurile introductive gratios si eficient

3 principii pentru răspunsul la un e-mail introductiv

Ca bază, nu uitați să rețineți că, dacă prietenul dvs. vă prezintă unul dintre contactele lor, într-un mod în care vă garantează. Nu luați asta de la sine.

1. Fii primul care răspunde

Dacă sunteți cel care va cere o favoare, de exemplu, o recomandare, fiți primul care răspunde la e-mailul de introducere. Nu trebuie să răspundeți în câteva minute, dar când vedeți prima dată e-mailul, continuați și răspundeți.

Nu așteptați ca cealaltă persoană să vă ofere să se conecteze cu dvs. Șansele sunt, dacă nu răspundeți, nu vor răspunde. În plus, dacă răspunzi rapid la introducere, acesta arată entuziasm. Dacă trec zile fără să răspunzi la introducere, se pare că nu ești foarte interesat sau că această introducere nu este importantă.

Desigur, există situații în care nu puteți răspunde rapid, dar dacă solicitați o introducere, asigurați-vă că urmăriți – și cu cât mai repede, cu atât mai bine.

2. Când cereți ceva, dați-le afară

În general, dacă ești prezentat cuiva, îi vei cere ceva. Asigurați-vă că faceți un întreabă foarte specific, dar, de asemenea, le oferă un out. Oferiți-le un mod mai ușor sau mai puțin consumator de timp pentru a vă ajuta.

De exemplu, o întrebare obișnuită este „să ne întâlnim timp de 30 de minute la cafea pentru a afla mai multe despre„ Compania X ”.”

Aceasta este o întrebare perfect rezonabilă, dar înțelegeți că, deși 30 de minute nu sunt atât de mult timp, există timp de călătorie pentru a ajunge la și de la cafenea, există schimbarea contextului în mijlocul zilei și ar putea exista o anumită ezitare pentru a vă cu un străin pe care nu l-ai mai întâlnit până acum.

Dacă solicitarea dvs. principală este pentru o întâlnire personală, oferiți-le opțiunea de a se conecta prin telefon, ceea ce este mai puțin un angajament:

Ai vrea să ne întâlnim 30 de minute la o cafea pentru a putea afla mai multe despre Compania X? Dacă cafeaua nu funcționează, vă bucurați să vă programați o oră de conectare prin telefon. Oricum ar fi, dacă sunteți pregătit pentru un chat de cafea sau un apel telefonic, vă pot trimite de câteva ori pentru a găsi un timp care funcționează cel mai bine pentru amândoi.

Acesta este un mod foarte atent de a cere timpul cuiva. Observați că nu numai că îmi dau o cerere de angajament suplimentară, mai mică, ci și mai întâi întreb dacă sunt dispuși să se conecteze. Apoi o urmez spunând că voi prelua sarcina programării dacă sunt de acord. Încerc să le ajut cât mai ușor.

De regulă, atunci când oferiți o opțiune, sugerați una care este cu un nivel în jos față de cererea dvs. principală în ceea ce privește angajamentul. Deci, dacă solicitați o întâlnire personală, oferiți-le o opțiune pentru un apel telefonic. Dacă solicitați un apel telefonic, oferiți-le opțiunea de a „trimite câteva întrebări specifice prin e-mail”.

3. Arată că ai făcut unele cercetări

Includeți o propoziție despre motivul pentru care sunteți entuziasmați de compania despre care întrebați. Poate că este o lansare recentă a unui produs sau un parteneriat de afaceri. Căutați în blogul companiei sau căutați articole de presă recente. Puteți spune ceva de genul,

Am văzut că [Company X] tocmai a lansat un nou [insert feature]. Este foarte interesant, cred că are mult potențial pentru a câștiga tracțiune.

Chiar dacă această afirmație este generică, merge un drum lung pentru a demonstra măcar că ați făcut puțini săpături pentru a găsi ceea ce se întâmplă în prezent la companie.

Punând totul împreună, iată un șablon pe care îl puteți utiliza pentru a răspunde la un e-mail de introducere atunci când doriți să vă conectați, pentru a solicita o recomandare sau mai multe informații despre o companie.

Hei [Name],

Încântat de cunoștință! Vă mulțumim că v-ați oferit conectarea. Arată ca [COMPANY] a făcut multe în ultima vreme – am observat că toți tocmai ați lansat un nou produs / parteneriat [INSERT ANY COMPANY NEWS]. Mi-ar plăcea să aud mai multe despre asta și despre orice alte inițiative mari [COMPANY] se pare că va aborda anul acesta.

Ați fi liber pentru un apel rapid în oricare dintre aceste perioade? [INSERT AVAILABILITY]

Dacă un apel nu funcționează, vă bucurăm să trimiteți câteva întrebări prin e-mail.

Mulțumesc!

– [YOUR NAME]

Amintiți-vă, prietenul dvs. vă garantează!

Rețineți că atât prietenul dvs., cât și conexiunea lor vă fac o favoare. Când răspundeți la un e-mail de introducere, setați un ton de recunoștință și emoție. A fi milostiv și entuziast merge mult, mai ales atunci când ceri ceva!

Căutarea locului dvs. de muncă este blocată? Doriți să vă dați seama cum să obțineți un loc de muncă în tehnologie?

Faceți clic aici pentru a obține strategii pas cu pas pentru a obține locul de muncă dorit, plus consultați CV-ul exact pe care l-am folosit pentru a obține un loc de muncă la Dropbox.

Publicat inițial la hackcareer.com