Cum să gestionați erorile 404 pentru a îmbunătăți SEO în WordPress

Cum să gestionați erorile 404 pentru a îmbunătăți SEO în WordPress

Sunt sigur că ați mai întâlnit o pagină de 404. 404 este una dintre erorile browserului care înseamnă „Pagina nu a fost găsită” și se întâmplă atunci când adresa URL nu este validă și nu există conținut de afișat.

Pentru webmasteri, unul dintre dezavantajele majore ale erorilor 404 este acela că reduc credibilitatea site-ului dvs. Vă puteți imagina o situație în care vizitați un site încercând să obțineți informații importante, doar pentru a obține eroarea 404? Sunt șanse să părăsiți site-ul și să nu reveniți din nou, ceea ce duce la o rată mare de respingere pentru site. Prin urmare, proprietarii de site-uri ar trebui să evite acest lucru pe cât pot.

WordPress vine cu multe pluginuri pentru gestionarea erorilor 404. În acest tutorial vom discuta despre un plugin numit 404 la 301. Acesta este un plugin simplu care redirecționează toate paginile de eroare 404 către o adresă URL funcțională. Acest lucru este foarte important pentru îmbunătățirea clasamentului site-ului dvs. pe motoarele de căutare, pentru a păstra puterea pe care o aveau paginile vechi pe paginile noi și pentru a evita conținutul duplicat.

Ce este statutul 301 și 302?

O redirecționare este procesul prin care motoarele de căutare și vizitatorii site-ului sunt direcționați către o altă pagină în locul celei pe care o vizitau inițial. Cele mai frecvente tipuri includ redirecționările „301” și „302”.

O redirecționare 301 este cea mai bună metodă pe care o puteți folosi pentru a implementa redirecționări pe site-ul lor web. Este permanent (ceea ce înseamnă că pagina s-a mutat permanent) și trece până la 99% din puterea de clasare către paginile redirecționate. O redirecționare 302 nu este permanentă. Este necesar ca motoarele de căutare să ia o decizie cu privire la înlocuirea paginii vechi cu una nouă sau păstrarea acesteia.

Motivele pentru care alegem pluginul 404-301 în locul celorlalte sunt:

  • Este gratuit și ușor de instalat și de utilizat
  • Permite proprietarului unui site să lucreze la link-uri cu erori
  • Notificările de eroare înregistrate sunt trimise la adresa de e-mail a administratorului

Notă: pentru ca acest plugin să funcționeze, trebuie să activați rewrite_module în serverul dvs. Apache.

Instalare

Pentru a instala pluginul, urmați acești pași:

1. Conectați-vă la panoul de administrare al instalării dvs. WordPress, apoi faceți clic pe „Plugins” și pe butonul „Adăugați noi”.

2. În bara de căutare tastați „404 până la 301” și apăsați Enter. Asigurați-vă că aveți o conexiune la Internet dacă utilizați o instalare locală de WordPress.

3. Faceți clic pe butonul „Instalați acum” așa cum se arată în imaginea de mai jos, apoi activați pluginul.

Configurare

După instalarea și activarea cu succes a pluginului, următorul pas este configurarea sau setările.

1. În tabloul de bord, faceți clic pe linkul „404 la 301 -> 4040 Setări” din meniul lateral.

404-la-301-setări

2. În mod implicit, avem selectat „Redirecția 301”. Lăsați-l selectat.

3. Selectați pagina la care doriți să fie redirecționați vizitatorii site-ului. Dacă nu aveți una, puteți crea pur și simplu o pagină și o puteți selecta.

4. Unul dintre avantajele acestui plugin este că putem înregistra erori. Selectați „Activați jurnalele de erori” aici pentru a obține jurnalele. Asigurați-vă că remediați erorile, deoarece înregistrarea în jurnal poate necesita resurse mari și vă poate încetini site-ul.

5. Pentru a primi notificări pentru erorile înregistrate, bifați caseta de selectare „Notificări prin e-mail” și introduceți e-mailul dvs. sub ea.

6. Ultimul pas este să adăugați căi pe care doriți să le excludeți din jurnalele de erori.

După salvarea setărilor, puteți încerca să vizitați o pagină care nu este disponibilă pe site-ul dvs. În loc ca aceasta să genereze o eroare 404 sau pagina care nu a fost găsită, veți fi redirecționat către noua pagină pe care ați configurat-o. În cazul meu, am creat o pagină, prezentată mai jos.

404-301-redirecționare

Concluzie

În calitate de proprietar al site-ului, dezvoltator sau designer, cu siguranță ați dori să aveți un clasament bun la motoarele de căutare. Pentru a face acest lucru, este important să oferiți o experiență de utilizare bună prin gestionarea erorilor dvs. 404. Pluginul 404-301 ne permite să facem acest lucru într-un mod simplu, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să folosim codificarea pentru a gestiona erorile. Aceasta ajunge să se asigure că site-ul are o clasare mai bună pe motoarele de căutare.

Scroll to Top