Cum să gestionați parolele salvate în diferite browsere web

Cum să gestionați parolele salvate în diferite browsere web
⏱️ 3 min read

Una dintre numeroasele caracteristici ale browserelor moderne este includerea unui manager de parole care ne ajută să ne gestionăm parola. Dacă ați observat, când vă conectați la orice site web, browserul vă va întreba dacă doriți să vă salvați parola. Dacă v-ați salvat parolele în browser și doriți să le vizualizați și să le ștergeți ulterior, acest articol vă va conduce prin pașii de gestionare a parolelor salvate (vizualizați și ștergeți parolele salvate).

Gestionați parolele salvate în Google Chrome

Deschideți Google Chrome și tastați chrome://settings în bara de adrese. Alternativ, puteți face clic pe butonul “Personalizați și controlați Google Chrome” și apoi pe “Setări”.

Derulați în jos până la sfârșit și apoi faceți clic pe linkul “Afișați setările avansate”.

Afișați setările avansate în Google Chrome

Derulați puțin în jos pentru a vedea secțiunea “Parole și formulare”. Faceți clic pe linkul “Gestionați parolele” pentru a gestiona parolele salvate.

Gestionați parolele salvate în Google Chrome

Se va deschide o fereastră pop-up care conține toate site-urile web cu parolele salvate. Din motive de securitate, parolele salvate nu sunt afișate. Puteți vizualiza parola făcând clic pe butonul “Afișare”. Dacă doriți să ștergeți parola salvată, faceți clic pe marcajul încrucișat (x) de lângă butonul Afișare.

Ștergeți parola salvată în Google Chrome

Puteți chiar să căutați un anumit site web pentru a elimina parola salvată a acelui site web. Este ușor să gestionați parolele salvate în browserul web Google Chrome cu acești pași simpli.

Gestionați parolele salvate în Mozilla Firefox

În colțul din dreapta sus, faceți clic pe butonul meniu, apoi faceți clic pe “Opțiuni”.

Opțiuni în Mozilla Firefox

Caseta de dialog Opțiuni vine cu diverse opțiuni de vizualizare și editare. Faceți clic pe secțiunea “Securitate”, apoi faceți clic pe butonul “Parole salvate”.

Gestionați parolele salvate pentru Mozilla Firefox

Se deschide fereastra “Parole salvate” și afișează toate site-urile web cu parole salvate. Aceste parole sunt ascunse în mod implicit și puteți face clic pe butonul “Afișați parolele” din partea de jos pentru a vedea toate parolele salvate. Dacă doriți să eliminați o parolă salvată a oricărui site web, selectați site-ul web din listă și faceți clic pe butonul “Eliminare” din stânga jos.

Eliminați parolele Svaed din Mozilla Firefox

Dacă doriți să ștergeți toate parolele salvate simultan, faceți clic pe butonul “Ștergeți toate” din partea de jos. Puteți căuta un anumit site web și puteți șterge parola salvată a acelui site web.

Gestionați parolele salvate în Internet Explorer

Deschideți browserul web Internet Explorer și faceți clic pe butonul de transmisie din colțul din dreapta sus. Selectați “Opțiuni Internet” din listă.

Opțiuni Internet în Internet Explorer

Accesați fila “Conținut”. Faceți clic pe butonul “Setări” din secțiunea “Completare automată”.

Setări în Internet Explorer

Se deschide caseta de dialog “Setări completare automată”. Faceți clic pe butonul “Gestionați parolele” din partea de jos.

Gestionați parolele salvate în Internet Explorer

În secțiunea acreditări web, veți găsi toate parolele salvate. Faceți clic pe pictograma de extindere pentru a vizualiza parola salvată. Faceți clic pe “Eliminare” pentru a șterge parola salvată.

Eliminați parolele salvate din Internet Explorer

Concluzie

Aceștia sunt pași simpli pentru a gestiona parolele salvate în Google Chrome, Mozilla Firefox și Internet Explorer. Folosind acești pași, puteți vizualiza și șterge acele parole salvate. Puteți reveni oricând la secțiunea parolelor salvate, dacă ați uitat datele de conectare ale oricărui site web, dar este întotdeauna recomandat să ștergeți sau să ștergeți parolele salvate din punct de vedere al securității.

Cum gestionați parolele salvate în browserul dvs.? Dacă doriți să adăugați ceva mai mult, vă rugăm să ne împărtășiți prin comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x