Cum să gestionați setările de telemetrie în Windows 10

Cum să gestionați setările de telemetrie în Windows 10
⏱️ 3 min read

Windows 10 are multe funcții noi, cum ar fi browserul Edge, Cortana, meniul Start nou și îmbunătățit, securitatea îmbunătățită etc. De fapt, Windows 10 este una dintre cele mai bune versiuni până în prezent. Pe lângă toate noile caracteristici, Windows 10 colectează o mulțime de date folosind noua funcție de telemetrie. Funcția de telemetrie din Windows 10 este activată și setată la „Complet” în mod implicit. Cu excepția cazului în care utilizați versiunea Enterprise a Windows 10, nu puteți dezactiva complet caracteristica Telemetry folosind opțiunile implicite. Cu toate acestea, puteți restricționa cu siguranță caracteristica de telemetrie folosind metodele prezentate mai jos.

Gestionați nivelurile de telemetrie

În general, puteți gestiona setările de telemetrie direct din aplicația Setări Windows 10. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma Notificări de pe bara de activități și apoi faceți clic pe butonul „Toate setările”.

Odată ce panoul de setări a fost deschis, selectați opțiunea „Confidențialitate”.

win10-telemetry-settings-select-privacy

Aici, în fereastra de confidențialitate, navigați la „Feedback și diagnosticare” și selectați nivelul de telemetrie din meniul derulant din „Trimiteți datele dispozitivului către Microsoft”. „Basic” este cea mai mică setare posibilă.

win10-telemetry-settings-settings-app-select-basic

Dacă gestionați mai multe sisteme, atunci este o idee bună să utilizați editorul de politici de grup. Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați gpedit.msc și apăsați butonul Enter.

win10-telemetry-settings-gpedit-run-command

În Editorul de politici de grup, navigați la „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Colectare date și previzualizare compilări” și faceți dublu clic pe politica „Permiteți telemetria” care apare în panoul din dreapta.

win10-telemetry-settings-open-policy

Aici, în această fereastră, bifați caseta de selectare „Activat”. Această acțiune va activa o casetă derulantă în panoul Opțiuni. Din meniul derulant, selectați opțiunea „De bază” dacă doriți să setați telemetria la cel mai mic nivel posibil și faceți clic pe butonul „Ok” pentru a salva modificările.

win10-telemetry-settings-enable-policy

Notă: opțiunea „Securitate” din meniul derulant se aplică doar versiunii Windows a întreprinderii. Pentru versiunile non-enterprise, setările de telemetrie vor fi implicite la „Basic” chiar dacă selectați opțiunea „Security”.

Dacă nu aveți acces la editorul de politici de grup, puteți face același lucru folosind Editorul de registry Windows. Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați regedit și apăsați butonul Enter.

win10-telemetry-settings-regedit-run-command

Navigați la următoarea cheie:

win10-telemetry-settings-reg-key

În panoul din dreapta, faceți clic dreapta și selectați opțiunea „Nou”, apoi „DWORD (valoare pe 32 de biți)”.

win10-telemetry-settings-new-dword-value

Acțiunea de mai sus va crea o nouă valoare. Denumiți noua valoare „AllowTelemetry” și apăsați butonul Enter.

win10-telemetry-settings-value-created

Acum, faceți dublu clic pe valoarea nou creată și introduceți o valoare de date „1” pentru cele mai mici setări de telemetrie posibile pentru utilizatorii Pro și Home. Mai jos sunt setările suplimentare pe care le puteți seta.

win10-telemetry-settings-enter-value-data

  • 0 – Securitate (numai versiunea Enterprise)
  • 1 – De bază
  • 2 – Îmbunătățit
  • 3 – Complet

Asta e. Doar reporniți sistemul pentru ca modificările să intre în vigoare.

Dezactivați telemetria în Windows 10

Dacă doriți să dezactivați complet telemetria Windows 10, puteți face acest lucru pur și simplu dezactivând serviciul relevant de la pornirea la fiecare pornire Windows. Puteți face acest lucru folosind Windows Services. Apăsați tipul „Win + R” services.msc și apăsați butonul Enter.

win10-telemetry-settings-services-run-command

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Servicii. Aici, găsiți și faceți dublu clic pe serviciul „Experiențe utilizator conectate și telemetrie”.

setări win10-telemetry-open-service-settings

În fereastra de proprietăți a serviciilor, faceți clic pe butonul „Oprire” pentru a opri serviciul care rulează, selectați opțiunea „Dezactivare” din meniul derulant de lângă „Tipul de pornire” și apoi faceți clic pe butonul „Ok” pentru a salva modificările .

win10-telemetry-settings-disable-service

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a gestiona telemetria în Windows 10.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...