de Alex Lacey

In cautarea unei slujbe? Iată cum să îi convingi pe străini să te ajute să găsești unul

Procesul în 7 pași pe care l-am folosit pentru a obține 40 de recomandări

Cum sa i convingi pe straini sa te ajute sa obtii

Pe o piață a locurilor de muncă din ce în ce mai competitivă, obținerea unui interviu de angajare în prima rundă poate fi o provocare majoră în sine. Cu toate acestea, există o modalitate sigură de a vă crește șansele: o trimitere de la cineva la compania pentru care doriți să lucrați. Acest lucru este evident, dar dacă nu cunoașteți pe nimeni la acea companie?

În ultima mea căutare de locuri de muncă, am primit recomandări pentru 40 de locuri de muncă la 40 de companii greu accesibile, în ciuda faptului că nu cunoșteam pe nimeni la 38 dintre ele. Strategia mea a fost simplă. Am folosit perioada de încercare gratuită de o lună a LinkedIn Premium (versiunea Recruiter Lite) pentru a solicita persoanelor relevante din fiecare companie. Am cerut un scurt telefon pentru a afla despre experiențele lor. La finalul apelului, le-am cerut o sesizare pentru a lucra acolo. Iată partea șocantă: fiecare persoană a spus da.

De-a lungul timpului, am rafinat acest proces la o eficiență maximă și cred că nenumărate alte persoane ar putea beneficia de lecțiile pe care le-am învățat. Deci, fără alte întrebări, iată un ghid în 7 pași pentru a primi recomandări pentru orice cerere de muncă:

Pasul 1: Înscrieți-vă pentru o perioadă de încercare gratuită de o lună a LinkedIn Premium

Fiecare membru LinkedIn este eligibil pentru o perioadă de încercare gratuită de o lună a LinkedIn Premium, care oferă câteva funcții care nu sunt disponibile conturilor gratuite.

De departe cea mai bună dintre aceste caracteristici este InMail, care vă permite să trimiteți mesaje către oricine printre cei peste 500 de milioane de utilizatori de pe LinkedIn. Din câte știu, nu a existat nimic altceva în întregul curs al istoriei umane care să ofere oamenilor obișnuiți capacitatea de a contacta direct un grup atât de mare de indivizi.

Există patru versiuni de LinkedIn Premium care sunt disponibile pentru o perioadă de încercare gratuită de o lună. Deși opțiunea „Carieră premium” (în mod normal, 30 USD / lună) ar fi fost concepută pentru persoanele care caută un loc de muncă, recomand planul „Recruiter Lite” (în mod normal, 100 USD / lună) din câteva motive:

 • Navigare nelimitată a profilurilor altora
 • Funcționalitate de căutare avansată (inclusiv un filtru pentru titlul postului)
 • 30 de mesaje InMail pe lună în loc de 3
 • Mesaje InMail nelimitate către alți membri LinkedIn Premium.

Chiar dacă căutarea dvs. de locuri de muncă continuă după prima lună gratuită sau ați folosit deja încercarea în trecut, cred în continuare că aceste funcții merită prețul.

De asemenea, ar trebui să rețin că planul LinkedIn Recruiter Lite are propria interfață separată accesibilă în partea dreaptă sus a paginii, iar creditele pentru mesajele dvs. InMail vor fi disponibile doar acolo, nu în contul dvs. LinkedIn obișnuit.

Pasul 2: Găsiți pe LinkedIn persoane pe care doriți să le contactați

Pentru fiecare angajator care vă interesează, ar trebui să utilizați parametrii de căutare Recruiter Lite pentru a selecta 2-3 persoane la care ați putea ajunge. Găsirea oamenilor potriviți nu este o știință exactă, dar iată câteva criterii posibile:

 • În prezent la companie
  Ar trebui să utilizați acest filtru pentru fiecare căutare. Valoarea implicită este „Current or Past” și ar trebui să o schimbați în „Current”. Uneori, oamenii au două locuri de muncă listate ca actuale pe profilul lor LinkedIn. Acest lucru înseamnă adesea că au schimbat jobul și nu au „încheiat” oficial celălalt job de pe LinkedIn. În acest caz, sarcina lor actuală este cea cu cea mai recentă dată de început, care poate fi determinată făcând clic pe profilul lor.
 • Conexiuni de gradul 1
  Dacă cunoașteți deja pe cineva la o companie, acesta vă poate oferi o „introducere caldă” cuiva care are rolul dorit de dvs. Aceasta este de departe cea mai obișnuită tactică pe care oamenii o folosesc pentru a primi recomandări. De asemenea, deși are o rată de succes mai mare decât a ajunge la străini, este inerent limitată de dimensiunea rețelei. Ca atare, nu vă bazați pe aceasta în mod izolat.
 • Membri premium LinkedIn
  Costă zero credite InMail pentru a contacta pe cineva care are și un abonament LinkedIn Premium. Oamenii care au LinkedIn Premium sunt, în general, mai activi pe platformă. Acest lucru înseamnă că este puțin mai probabil să răspundă decât un membru non-premium. Pentru companiile mari, am putut contacta exclusiv acești membri și a economisi credite InMail pentru companiile mai mici. Deși nu este posibil să filtrați o căutare numai pentru membri premium, algoritmul pare să-i împingă în partea de sus a rezultatelor. În plus, sigla LinkedIn aurie de lângă informațiile lor le face destul de ușor de identificat.
 • Similitudinea titlului postului
  Ar trebui să utilizați filtrul de căutare „poziție” pentru a găsi persoane care au titluri similare cu cele pe care le căutați. Recomandarea lor are adesea mai multă greutate decât o recomandare de la altcineva din companie.
 • Vechime in munca
  Dă preferință persoanelor de nivel superior, deoarece recomandările lor au și mai multă greutate. Pentru companiile mijlocii și mari, nu ar trebui să fie dificil să găsești pe cineva care are un rol asociat la un nivel superior cu un cont LinkedIn Premium. Este nevoie de un pic de săpat pentru a afla cum funcționează ierarhia unui angajator. Cu toate acestea, poate fi găsit adesea vizualizând profilurile LinkedIn ale persoanelor în vârstă care se află într-o companie de mult timp. Istoria lor a diferitelor roluri în cadrul companiei poate fi de ajutor. Este important să rețineți că multe persoane cu vârste superioare au o mulțime de surse care concurează pentru atenția lor. Astfel, rata de succes în contactarea lor va fi semnificativ mai mică, dar merită totuși o lovitură. Dacă sunt de acord să converseze prin chat, este mai probabil să se simtă confortabil să dea o sesizare decât un angajat de bază. Acest lucru se poate datora faptului că sunt mai familiarizați cu procesul
 • Conexiuni de gradul II
  Să presupunem că aveți o legătură reciprocă cu cineva. Puteți solicita conexiunii dvs. partajate să vă ofere o introducere formală la LinkedIn pe LinkedIn. Dacă nu vă cunoașteți conexiunea reciprocă suficient de bine pentru a cere o introducere, puteți menționa că amândoi cunoașteți persoana din mesajul către care ați adresat.
 • Universitate
  Dacă au urmat aceeași facultate ca și tine, acesta este un factor instantaneu în care te poți relaționa cu ei. Acest lucru îi va face să fie mai susceptibili să accepte să-și ia timp să vorbească cu dvs. la telefon. Din propria mea experiență, am constatat că absolvenții unei școli care nu fac parte din Liga Ivy, precum mine, lucrează în companii greu accesibile, probabil că vor ajuta. Poate că acest lucru se datorează faptului că, de asemenea, au trebuit să lucreze un pic mai mult în procesul de aplicare.
 • Orice altceva aveți în comun
  Locație, facultate majoră, orașul natal, interese, etc. Totul din profilul lor LinkedIn este un joc corect.

Există o mulțime de factori de luat în considerare, dar este important să nu supraanalizăm profilul fiecărei persoane în încercarea de a găsi recomandarea „perfectă”. Petreceți 10 minute alegând 5-10 persoane la o companie și continuați. Pentru a rămâne organizat, puteți configura un nou „proiect” în interfața recrutorului pentru salvarea profilurilor pe care doriți să le contactați.

Pasul 3: trimiteți InMail persoanelor pe care le-ați găsit

În primul rând, înainte de a contacta oricine, asigurați-vă că profilul dvs. LinkedIn este complet actualizat și arată cât mai impresionant posibil. Unele dintre persoanele pe care le contactați se vor uita la profilul dvs.

Când sunteți gata să trimiteți un mesaj cuiva, conținutul mesajului este important. Pentru a vă maximiza șansele de a primi un răspuns, cereți-le un apel telefonic de 15 minute pentru a discuta despre experiențele lor cu compania. Iată un mesaj de stoc pe care îl puteți utiliza:

Salut [their name],

Numele meu este [your name]. În prezent mă uit la locuri de muncă în interior [specific industry], și am văzut că a fost o postare la [their company]. [mention anything you and them have in common, if applicable].

Nu știu prea multe despre cum arată acest rol [their company]și mi-ar plăcea să aud despre experiențele tale. Ați putea discuta la telefon timp de ~ 15 minute, săptămâna aceasta?

[your name]

Rezistați îndemnului de a adăuga detalii suplimentare care nu sunt 100% necesare. Destinatarul va fi mai puțin probabil să citească întregul mesaj. Dacă adăugați ceva, asigurați-vă că vă crește cu adevărat probabilitatea de a primi un răspuns

Notă marginală: Dacă sunteți student, menționați-l întotdeauna, deoarece oamenilor le place să ajute studenții.

Este important să ne amintim că acest proces este inerent lovit și ratat. Unii (cei mai mulți) dintre oamenii la care contactați nu vor răspunde și este în regulă. Nu face supraanalizează situația sau lasă acest lucru să te descurajeze.

Pasul 4: Planificați un timp pentru a vorbi

Dacă persoana răspunde, asigurați-vă că sunteți prompt în răspunsul dvs. la aceasta. De multe ori vă vor cere să trimiteți câteva intervale de timp în care sunteți disponibil. Pentru curtoazie, oferiți o gamă largă de disponibilități în fusul lor orar. Acest lucru poate fi dedus din locația lor listată în profilul lor LinkedIn.

Oamenii vor dori adesea să vorbească în timpul orelor lor de lucru, cel mai frecvent vinerea. Acest lucru este valabil mai ales pentru consultanți, deși există excepții.

Pasul 5: Discutați cu ei la telefon

Ar trebui să fiți pregătit pentru apel cu câteva întrebări pentru ei, deoarece vi se va aștepta să ghidați conversația. Ca și în cazul interviurilor în persoană, regula generală este că doriți să puneți întrebări subiective. Probabil că ar oferi un răspuns diferit față de altcineva. Nu puneți întrebări concrete la care ar putea fi răspuns cu o căutare Google. Iată câteva idei:

 • „Cum diferă acest rol de acest rol la [similar companies]? ”
 • „Pe baza experienței dvs., cum este cultura companiei în comparație cu alte locuri în care ați lucrat?”
 • „Cum se compară această meserie [previous job listed on their LinkedIn profile]? ”
 • „Cum arată munca de zi cu zi în acest rol?”
 • „Cum ați defini succesul în acest rol?”
 • „Dacă aș primi acest loc de muncă sau un loc de muncă similar, cum îmi recomandați să mă pregătesc pentru asta?”
 • „Aveți vreun sfat general pentru mine în procesul de căutare a unui loc de muncă?”

Apoi, după 10-15 minute, puneți următoarea întrebare:

„Știu că rolul este foarte competitiv, deci credeți că ar fi valoros pentru mine să caut o recomandare de la dvs. sau de la altcineva din companie?”

Veți fi surprins cât de des spun ei da.

Dacă sunt de acord, ar trebui să întrebați cum funcționează procesul de sesizare, deoarece acesta variază între angajatori. În companiile mai mici, ele vor trimite de obicei CV-ul dvs. la un recrutor. La companiile mai mari, există adesea un formular simplu pe care îl pot completa. În majoritatea cazurilor, compania va dori să aplicați și online. Cu toate acestea, angajatorii diferă dacă trebuie să trimiteți cererea înainte sau după trimitere. Asigurați-vă că aflați. Adesea, persoana cu care vorbiți nu va cunoaște detaliile procesului de recomandare, așa că va avea nevoie de ceva timp pentru a se întreba.

Pasul 6: Urmăriți

Comunicarea dvs. cu fiecare persoană ar trebui să continue dincolo de recomandarea inițială. Acest lucru este necesar, deoarece facilitează contactul viitor dacă este necesar. Poate că veți avea nevoie de o sesizare din nou cândva, dar, mai important, le arată că favoarea lor a însemnat foarte mult pentru dvs.

Vă recomand să urmați a doua zi o cerere de conectare la LinkedIn. Acest lucru vă permite să le contactați din nou în viitor după încheierea abonamentului premium), inclusiv un mesaj ca acesta:

„Încă o dată, vă mulțumesc mult că ați vorbit ieri cu mine și m-ați referit la [their company]! Vă voi ține la curent cu rezultatul procesului de înscriere. ”

În plus, ar trebui să le actualizați după ce a fost decis rezultatul acelei aplicații specifice. Recrutarii vor fi deseori anunțați dacă ai primit slujba, dar este, de asemenea, plăcut să comunici cu ei personal. De asemenea, ar trebui să îi contactați din nou odată ce ați acceptat undeva o ofertă de muncă.

Pasul 7: Plătiți-l înainte

În marea schemă a lucrurilor, acesta este cel mai important pas. Când alții îți cer ajutor în carieră în viitor, amintește-ți de oamenii care te-au ajutat. A da sfaturi. Fii mentor. Mergeți dincolo și dincolo de ei. Apoi, mai departe în viitor, oamenii pe care i-ați ajutat vor face același lucru și pentru alții și așa mai departe.

Dacă aveți ocazia, vă rugăm să răspundeți în secțiunea de comentarii a acestui articol pentru a-mi spune cum ați putut să vă conectați la rețea pentru a găsi un loc de muncă. În cele din urmă, aș dori să public o versiune actualizată a acestui articol care să includă și informații de la alții.

Și mai presus de orice: nu renunțați niciodată la speranță. Respingerea se va întâmpla. Nu vă permiteți să vă descurajați. Noroc!