Cum să identificați aplicații Android false în Play Store

Cum să identificați aplicații Android false în Play Store
⏱️ 4 min read

Unul dintre cele mai frecvente sfaturi pentru descărcarea aplicațiilor este să folosiți Magazinul oficial Android pentru a face acest lucru. Dacă accesați site-uri de aplicații terțe oarecum umbroase, există șansele ca acestea să se fi strecurat într-un cod al aplicației un virus sau malware.

Din păcate, dezvoltatorii rău intenționați își dau seama și de încrederea pe care o au utilizatorii în Play Store. Planul lor este de a pune un aspect foarte apropiat al aplicațiilor oficiale în Magazin Play, apoi să introducă coduri rău intenționate în el, care pot evita verificările de securitate ale Magazinului Play. Utilizatorii inocenți cred că descarcă o aplicație oficială ajung să înrăutățească ceva mult mai rău!

Dar cum identificați o aplicație care încearcă să suplinească una reală?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Nume ciudat al aplicației

În primul rând, asigurați-vă că aplicația are același nume cu cel al dvs. gândi primești. Una dintre cele mai reușite escrocherii de aplicații false a fost o aplicație numită „Actualizați WhatsApp Messenger”. Dacă vă alocați ceva timp să priviți această aplicație în vid, veți vedea cât de suspectă este. De ce este publicată o actualizare în magazinul de aplicații în acest mod, decât simpla actualizare a aplicației? Ideea este că oamenii nu vor acorda prea multă atenție numelui; vor vedea doar cuvântul „WhatsApp” și logo-ul oficial și îl vor pune la coadă pentru descărcare fără a verifica detaliile. Verificați întotdeauna dacă vedeți aplicația potrivită.

2. Numele ciudat al dezvoltatorului

La fel, dezvoltatorul poate fi diferit de cel pe care îl așteptați. Dacă puteți căuta online numele dezvoltatorului oficial, acest pas devine mai ușor. Dacă numele dezvoltatorului pentru aplicație nu se potrivește cu ceea ce este pe site-ul oficial, aveți o înșelătorie pe mâini. Acest lucru poate deveni foarte complicat; conform articolului WhatsApp de mai sus, numele dezvoltatorului va fi identic cu numele dezvoltatorului oficial, cu excepția faptului că un caracter „invizibil” în spațiul alb este adăugat la final pentru a-l face diferit. Totuși, aveți grijă cu numele dezvoltatorului și nu descărcați nimic cu un nume suspect.

3. Vezi ce spun oamenii

false-android-apps-dislike

Asigurați-vă că verificați recenziile unei aplicații potențial false. Cu toate acestea, nu vă așteptați la recenzii negative; o parte a deghizării unei aplicații false este de a primi recenzii false de cinci stele pentru a-i spori acreditările. În schimb, căutați ce spun recenziile negative. Dacă spun că aplicația este falsă și nu face așa cum se spune, ferește-te!

4. Verificați numărul de descărcări

Dacă descărcați un foarte aplicație populară, ar trebui să vedeți foarte ca urmare, numărul mare de descărcări. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, la momentul scrierii, aplicațiile Facebook și WhatsApp au un număr de descărcări de la unu la cinci miliarde de accesări fiecare. Dacă mergeți să descărcați o aplicație grea și vedeți că descărcările sunt în mii, zeci de mii sau chiar milioane, este o înșelătorie! Puteți verifica numărul de descărcări în următoarea zonă a informațiilor despre aplicație.

descărcări-aplicații-false-android

Cum se strecoară?

Acum, că știi cum arată o aplicație falsă, rămâne întrebarea; cum ajung aceste aplicații chiar și în magazinul de aplicații?

În ceea ce privește evitarea detectoarelor de malware ale Play Store, dezvoltatorii au găsit modalități prin care aplicațiile lor devin malware după fiind încărcat în Magazin Play. Acest lucru se face de obicei prin încărcarea unei aplicații fără malware cu capacitatea de a vorbi cu un server terță parte. Acest lucru în sine nu este malware, ceea ce permite aplicației să depășească securitatea. Odată ce este pe telefoanele oamenilor, aplicația vorbește cu serverul terță parte pentru a descărca malware-ul. Așa a avut FalseGuide impactul pe care l-a avut.

În ceea ce privește o aplicație evident falsă care intră în magazin în primul rând, acest lucru poate însemna doar că trebuie făcute mai multe pentru a controla încărcarea aplicațiilor false.

Găsirea falsurilor

Deoarece aplicațiile Android false sunt o modalitate eficientă de răspândire a programelor malware, este crucial să găsiți ouăle rele înainte de a descărca ceva. Acum știi cum să fii mai atent pe Play Store și cum să vezi o aplicație falsă.

Ați fost victima unei aplicații false sau a unei persoane pe care o cunoașteți? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x