Cum să îmbunătățiți productivitatea cu aceste modificări simple ale mouse-ului în Windows

Cum să îmbunătățiți productivitatea cu aceste modificări simple ale mouse-ului în Windows
⏱️ 6 min read

Un dispozitiv de navigare, ca un mouse, este esențial pentru utilizarea computerului, dar în afară de obținerea unui mouse bun, știați că Windows vine cu o mulțime de opțiuni pentru a vă personaliza și îmbunătăți experiența mouse-ului? Fie că aveți un mouse pentru jocuri sau un mouse optic standard, realizarea unor modificări vă poate ajuta să deveniți mai productivi sau, cel puțin, să aveți o experiență mai confortabilă.

Această postare va împărtăși câteva modificări simple ale mouse-ului Windows 10 pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Personalizați proprietățile mouse-ului în Windows 10

Majoritatea setărilor mouse-ului sunt disponibile în secțiunea „Proprietăți mouse”. Pentru a-l accesa, apăsați tasta Victorie + R tastele pentru a deschide dialogul „Run”. Tip main.cpl și apăsați Enter. Proprietățile mouse-ului se vor deschide și veți vedea mai multe file de mai sus pentru a le configura.

Butoane

În fila Butoane ar trebui să ajustați mai întâi viteza de dublu clic la nevoile dvs. O viteză mai mică va asigura că clicurile dvs. duble nu vor fi ratate, iar o viteză mai mare va evita clicurile duble neintenționate. Personal, îl prefer mai lent, deoarece rareori fac clicuri duble neintenționate și, de asemenea, nu redenumesc fișierele cu un clic întârziat. Mutați glisorul și faceți dublu clic pe pictograma folderului de lângă această opțiune pentru a testa și a găsi locul perfect.

De asemenea, veți vedea opțiunea „ClickLock” aici. Această opțiune vă permite să glisați sau să evidențiați conținutul fără a fi nevoie să țineți apăsat clicul mouse-ului. Ar putea fi util dacă trebuie să evidențiați textul lung des, dar mi se pare destul de enervant, deoarece continuă să tragă conținut neintenționat. Încercați totuși, deoarece ar putea funcționa mai bine pentru dvs.

personalizați-mouse-windows-10-butoane

Indicatori

Trebuie să reglați schema cursorului mouse-ului. În timp ce majoritatea oamenilor preferă schema implicită, vă recomand să încercați schema „Windows inversat”. Acest lucru face ca indicatorul mouse-ului să fie dinamic în loc de o culoare alb-negru standard.

personalizați-mouse-ul-windows-10-indicatori

Practic, cursorul va adăuga culoare inversată pe fundalul pe care se deplasează. De exemplu, dacă fundalul este galben; cursorul va deveni albastru. Dacă fundalul este alb; cursorul se va înnegri. Toate acestea se întâmplă în timp real. Folosind schema inversată, nu am niciodată problema de a găsi cursorul mouse-ului.

Opțiuni pentru indicator

Există o grămadă de opțiuni de modificat aici. În secțiunea „Mișcare”, reglați viteza mișcării cursorului mouse-ului în timp ce glisați mouse-ul propriu-zis. Prefer o viteză mai mare și de obicei durează câteva ore de utilizare pentru a mă obișnui. Cu toate acestea, puteți încetini, de asemenea, dacă vă este greu să controlați cursorul mouse-ului. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că opțiunea „Îmbunătățiți precizia indicatorului” este activată, deoarece îmbunătățește dramatic acuratețea indicării mouse-ului.

personaliza-mouse-windows-10-mouse-speed

De asemenea, ar trebui să activați opțiunea din secțiunea „Ajustare la”, deoarece mută automat indicatorul la butonul implicit atunci când apare un dialog. Acest lucru vă va economisi acea jumătate până la o secundă întreagă pe care o pierdeți atingând butonul de dialog cu indicatorul sau atingând tastatura pentru a alege opțiunea potrivită.

personalizați-mouse-ul-windows-10-snap-to

Nu trebuie să modificați secțiunea „Vizibilitate” dacă utilizați schema Windows Inverted, deoarece oferă deja o vizibilitate excelentă. Dacă doriți mai multă vizibilitate, atunci activați traseul indicatorului și Ctrl căutarea cursorului ar trebui să vă ajute.

personalizare-mouse-windows-10-vizibilitate

Roată

Puteți regla viteza de derulare verticală și orizontală a roții mouse-ului. Valoarea implicită este de trei linii pe crestătură. Dacă doriți o derulare mai rapidă, atunci vă recomand cinci linii pe care le folosesc în prezent. Asigură derularea mai rapidă fără confuzie. Orice peste 5 ani ar putea crea confuzie. Încercați să nu activați opțiunea „Un ecran la un moment dat”, deoarece veți avea dificultăți în derularea unui conținut mai redus. În plus, puteți utiliza Bara de spațiu tasta pentru a sari un ecran pe rând, dacă este necesar.

personaliza-mouse-ul-windows-10-roti

Activați controlul mouse-ului cu tastatura

Windows vă permite să controlați cursorul mouse-ului cu tastatura, ceea ce este foarte util atunci când nu aveți acces la mouse. Un alt lucru pe care mulți oameni îl neglijează este că vă permite să mutați cursorul mouse-ului pixel cu pixel. Pentru mișcări cu bob fin, aceasta este o caracteristică perfectă. Ar putea fi multe utilizări ale acestui lucru, dar cred că designerii pot beneficia enorm de acest lucru. Dacă trebuie să desenați ceva cu precizie, atunci tastatura va oferi o precizie mult mai bună decât mouse-ul.

Pentru a-l activa în Windows 10, accesați „Setări” din meniul Start și faceți clic pe „Acces ușor”. Selectați „Mouse” din panoul din stânga și activați toate cele trei opțiuni din secțiunea „Taste mouse”. Alternativ, Alt + Stânga Shift + Blocarea numerelor comanda rapidă vă va permite să activați rapid această funcție.

personaliza-mouse-ul-windows-10-activate-mouse-tastele

Odată activat, puteți utiliza tastatura numerică pentru a controla cursorul și fiecare apăsare va muta cursorul doar cu un pixel. Ținând Schimb tasta în timp ce vă deplasați va oferi o precizie mai lentă, dar chiar mai bună.

Folosiți aplicații terțe pentru mouse

Există multe aplicații terțe care vă pot ajuta să vă personalizați comportamentul mouse-ului în diferite moduri:

  • ShareMouse: Controlați mai multe PC-uri folosind un singur mouse

  • Camera Mouse: Controlați cursorul mouse-ului folosind mișcările capului

  • Meniu Mouse Shake: Vă permite să afișați patru comenzi rapide personalizabile doar prin scuturarea mouse-ului

  • Control buton X-Mouse: Adaugă o grămadă de modalități suplimentare de a controla Windows folosind mouse-ul și vă permite să creați profiluri de setări dedicate pentru diferite aplicații
  • MouseWrangler: Vă permite să creați gesturi de mouse pentru a executa sarcini simple

Concluzie

Windows vine cu o mulțime de opțiuni pentru a vă personaliza utilizarea mouse-ului. Ar trebui să încercați aceste modificări pentru a vedea cum vă pot face mai productivi.

Dacă aveți sfaturi care să îmbunătățească experiența mouse-ului, împărtășiți cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x