Cum să îmbunătățiți securitatea în browserul Google Chrome

Cum să îmbunătățiți securitatea în browserul Google Chrome

Vorbim multe despre securitate pe Routech.ro. Indiferent dacă asigurați FireFox sau utilizați un browser dedicat confidențialității, înțelegem importanța securității în lumea noastră digitală conectată. Dacă sunteți utilizator al Google Chrome, este posibil să neglijați securitatea browserului.

Browserul web este principalul mod în care majoritatea utilizatorilor interacționează cu Internetul și este probabil cel mai mare vector de atac care poate fi utilizat de viruși, programe malware și terțe părți rău intenționate. Este important să aveți o securitate adecvată a browserului, acum mai mult ca niciodată, mai ales dacă gestionați lucruri precum conturile PayPal și detaliile bancare.

Din fericire pentru dvs., există câteva modalități de a crește securitatea browserului Chrome. De ce altfel am fi aici dacă nu ar exista?

Extensii de confidențialitate (ușor)

Principalul mod de a face Google Chrome să aibă o securitate mai bună este instalarea de extensii care vă îmbunătățesc confidențialitatea și securitatea pe Internet. Cel mai ușor ar fi HTTPS oriunde pe care îl puteți recunoaște din articolul meu anterior de securitate FireFox. Acest articol merită menționat, de asemenea, deoarece multe dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a vă asigura instalarea FireFox se pot face și pe Chrome.

Extensiile din acel articol includ:

  • Deconectat – O extensie care vă permite să blocați site-urile care vă urmăresc pe web. În plus față de confidențialitate, acest lucru vă accelerează semnificativ conexiunea la Internet.
  • uBlock Origin – Un adblocker care este mai bun decât AdBlock Plus. De ce mai ai nevoie?
  • Web of Trust – Evaluează site-urile web pe baza feedback-ului comunității la nivel mondial Site-urile web Fishy vor fi semnalate pe Web of Trust, astfel încât să țineți cont de evaluările Web of Trust este o modalitate simplă și ușoară de a vă asigura că navigați în siguranță, indiferent unde mergeți.

Iată încă câteva, pentru bună măsură.

  • Profil securizat. – Instalarea dvs. Chrome stochează în mod implicit tot felul de date de utilizator, inclusiv o listă imensă de parole care pot fi accesate de oricine cunoaște parola computerului dvs. Pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție parolelor dvs. stocate, utilizați această extensie.
  • Card de credit Nanny. – Nu fiecare site va trata informațiile despre cardul dvs. de credit în mod corespunzător. Cardul de credit Nanny vă va spune dacă un site face ceva ce nu ar trebui să facă cu informațiile dvs. sigure de plată.

Utilizarea unui serviciu VPN (avansat)

criptare-privat-internet-acces

Iată ceea ce mulți oameni consideră a fi o opțiune nucleară. Doriți securitate completă a browserului? Folosiți un VPN! Un VPN, sau o rețea privată virtuală, criptează și direcționează toate datele dvs. prin servere externe și sigure, astfel încât nimeni – nu ISP-ul dvs., nu NSA – să știe ce faceți cu conexiunea la Internet.

Cele mai bune VPN-uri sunt plătite și pot fi aplicate pe întregul computer – acestea includ Acces la internet privat și NordVPN.

Cu toate acestea, există soluții gratuite de browser VPN. Privind printre opțiunile Chrome disponibile, cele două cele mai apreciate și utilizate sunt Hola VPN gratuit nelimitat și DotVPN. VPN-ul gratuit nelimitat este excelent pentru ocolirea blocurilor de conținut, dar utilizarea acestuia ca client real VPN complet poate fi dezastruoasă. Între timp, DotVPN este minunat când funcționează, dar uneori nu funcționează, conform recenziilor.

Inițiativa Google end-to-end (dificilă)

criptează chrome de la un capăt la altul

Scandalul securității NSA a fost și este o mare problemă, în special pentru marile companii de tehnologie care s-au dovedit a fi vulnerabile în timpul acelui incident. În ciuda reputației Google ca agent de publicitate, companiei Google îi pasă de fapt destul de mult de securitatea și confidențialitatea datelor sale de utilizator. De aceea, în ultima vreme, se lucrează la securizarea internetului. Ei împing pentru criptare adecvată pe toate site-urile web folosind standardul HTTPS. Google nu este singur; o mulțime de companii de tehnologie și web sunt de partea gigantului de căutare aici.

Pentru a sprijini acest lucru, Google dezvoltă o extensie end-to-end concepută pentru a cripta tot traficul web realizat prin browserul său Chrome. În momentul scrierii (februarie 2016), acest proiect nu a fost încă finalizat și are probabil multe erori. O versiune alfa a extensiei este pe github, și va fi în dezvoltare pentru o vreme.

În general, ceea ce faceți cu browserul dvs. depinde de dvs. Folosind opțiunile pe care vi le-am oferit mai sus, totuși, ar trebui să constatați că datele dvs. de navigare sunt mai sigure ca niciodată! Asigurați-vă că stați departe de site-urile suspecte și aveți grijă de securitate și întreținere pe restul computerului.

Scroll to Top