Cum să împărțiți și să despărțiți tastatura pe un iPad

Como Dividir e Desconectar Seu Teclado em um iPad
⏱️ 5 min read

Deși mulți vor prefera să folosească o tastatură externă pentru a tasta forma lungă pe iPad, tastatura de pe ecran este una fără egal. Dacă trageți o tastatură iPad pe această tabletă incredibil de versatilă, puteți crea o modalitate excelentă de a trimite un e-mail rapid sau iMessage. Dacă doriți cu adevărat să profitați la maximum de tastatura iPad, Apple are un truc pentru a ajuta la maximizarea spațiului pe ecran. Capacitatea de a împărți tastatura iPad este o modalitate excelentă de a ușura tastarea pe ecran, mai ales dacă o țineți din lateral. Să aruncăm o privire la modul în care puteți împărți și dezarhiva rapid tastatura iPad pentru tastarea rapidă.

De ce să alegeți Split

În scurt timp ne-am obișnuit rapid cu smartphone-uri și tablete mai mari și cu tastarea pe ambele. Chiar și așa, ecranul iPad, care poate măsura până la 12,9 inci, nu este cu adevărat accesibil pentru tastarea cu o singură mână. Pe un ecran cu dimensiunea respectivă sau chiar pe iPad-ul entry level la 10,2 inci, tastarea cu ambele mâini poate fi dificilă. În timp ce țineți iPad-ul la ambele capete, sunteți forțat să vă întindeți cu degetele mari pentru a atinge tastele din mijlocul tastaturii.

Din fericire, introducerea de către Apple a tastaturii divizate face incredibil de ușor să tastați rapid mesajele cu degetele mari. Împărțirea tastelor în mijloc poate face tastarea semnificativ mai accesibilă pentru persoanele de toate dimensiunile mâinilor. Mai mult decât atât, împărțirea tastaturii vă poate oferi mai multe proprietăți imobiliare pe ecran pentru a efectua sarcini. Fie că este vorba de desen, scris sau divertisment, tastatura divizată permite un ecran mai vizibil.

Cel mai mare dezavantaj al divizării tastelor este probabil că sunteți forțat să tastați cu degetele mari, ceea ce nu este nici cel mai confortabil, nici cel mai natural mod de a tasta. Va dura ceva timp pentru a vă obișnui, dar odată ce ați făcut-o, devine rapid a doua natură și vă va crește semnificativ utilizarea iPad-ului.

Împărțirea tastaturii

Împărțirea tastaturii nu ar putea fi mai ușoară. Acestea fiind spuse, este important să rețineți că această opțiune nu este disponibilă pe modelele recente iPad Pro. În schimb, există o opțiune de tastatură plutitoare care va fi acoperită mai târziu.

Cum să împărțiți tastele iPad

1. Introduceți orice câmp de text, astfel încât să apară tastatura.

2. Uită-te în partea dreaptă jos a ecranului și localizează pictograma tastaturii. Țineți apăsat până când apare un meniu de opțiuni.

3. Glisați degetul până când apare opțiunea „Split”.

Este atât de ușor.

Combinarea unei tastaturi divizate

Fuzionarea tastaturii laolaltă ca una este la fel de ușoară ca împărțirea acesteia în două părți.

Cum să împărțiți fuziunea tastaturii iPad

1. Introduceți orice câmp de introducere a textului.

2. Localizați pictograma tastaturii din partea dreaptă jos a ecranului și țineți-o apăsată.

3. Glisați degetul în sus până la butonul „Merge”.

Atât este nevoie!

Mutarea tastaturii divizate

Mutarea tastaturii divizate este la fel de ușoară ca și configurarea acesteia.

Cum să împărțiți tastatura iPad în mișcare 1

1. Activați tastatura divizată urmând pașii descriși mai sus.

2. Apăsați ușor și țineți apăsat butonul tastaturii, apoi trageți tastatura în sus sau în jos pe ecran.

3. Pentru a-l muta înapoi în partea de jos a ecranului, apăsați ușor și țineți-l și glisați-l înapoi în jos.

Tastatură plutitoare

În special pe modelele iPad Pro, activarea tastaturii divizate nu este practică. În schimb, Apple oferă o „tastatură plutitoare”, care este o variantă în miniatură a tastaturii full-size. Cu dimensiunea mai apropiată de cea a unei tastaturi iPhone, puteți să o mutați oriunde pe ecran și să tastați rapid mesaje sau intrări de câmp text. Unul dintre avantajele utilizării tastaturii plutitoare este că păstrează capacitatea de a glisa degetele peste litere pentru a introduce text.

Cum să împărțiți tastatura Ipad Floater

1. Pentru a activa tastatura plutitoare, localizați pictograma tastaturii din partea dreaptă jos.

2. Țineți apăsat pe pictograma tastaturii până când apare opțiunea „Flotantă”. Selectați-l trăgând degetul în sus.

3. Aveți acum tastatura plutitoare, care poate fi deplasată pe ecran apăsând degetul pe bara mică de dedesubt și trăgându-l.

4. Pentru a termina tastatura plutitoare, ciupiți-o în afară pe tastatură sau trageți-o înapoi în partea de jos a ecranului iPad-ului pentru a reveni la dimensiunea completă.

Gânduri finale

Apple s-a gândit cu adevărat la experiența utilizatorului atunci când vine vorba de utilizarea tastaturii de pe iPad. Că este atât intuitiv, cât și ușor de găsit o modalitate de a face să funcționeze pentru dvs. este un bonus. Cum preferați să utilizați tastatura iPad pe ecran?

Legate de:

  • Cum să activați modul întunecat pe iPhone și iPad
  • Cum să schimbați browserul web implicit pe iPhone și iPad
  • Cum să alegeți între iPad Pro și MacBook Air

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x