Cum să împiedicați Google să vă urmărească locația

Cum să împiedicați Google să vă urmărească locația

Pe dispozitivele Android există o setare „Locație” în care o puteți activa / dezactiva pentru a permite sau a împiedica aplicațiile să vă acceseze locația. Există multe aplicații cărora le place să vă folosească locația pentru a vă trimite „oferte din apropiere”, iar cel mai simplu și cel mai bun mod de a o bloca este să împiedicați accesul la locația dvs. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă aplicațiile vă urmăresc în continuare locația, chiar și atunci când ați setat-o ​​în mod explicit să nu o facă?

Google este principalul vinovat aici. A fost a descoperit recent că Google a înregistrat locația dvs. (pe mobil) chiar și atunci când ați setat Locația la „Dezactivat”. Chiar și cu „Istoricul locațiilor” întrerupt, unele aplicații Google, cum ar fi Google Maps, încă stochează automat date despre locație marcate cu oră, fără să întrebe.

Iată ce s-a descoperit:

Google stochează un instantaneu al locului în care vă aflați atunci când deschideți doar aplicația Maps. Actualizările meteo zilnice automate pe telefoanele Android indică aproximativ locul în care vă aflați. Și unele căutări care nu au nimic de-a face cu locația, cum ar fi „cookie-urile cu ciocolată” sau „kiturile științifice pentru copii”, vă indică latitudinea și longitudinea precise – corecte până la piciorul pătrat – și salvați-le în contul dvs. Google.

Oricât de utilă poate fi setarea Locație, atunci când o dezactivăm, este asemănătoare cu a spune „nu vrem să fim urmăriți”. Chiar și pe Pagina de asistență Google se afirmă că:

Cu Istoricul locațiilor dezactivat, locurile în care mergeți nu mai sunt stocate. Când dezactivați Istoricul locațiilor pentru Contul dvs. Google, acesta este dezactivat pentru toate dispozitivele asociate acelui Cont Google.

Aparent, Google a decis că datele despre locație sunt prea prețioase și trebuie doar să le acceseze indiferent de preferințele dvs. Nu uitați că GPS-ul nu este singura modalitate de a vă afla locația.

Împiedicați Google să vă urmărească locația

Aparent, oprirea setării „Locație” nu este suficientă în acest caz, deși este important să o aveți „dezactivată” pentru a împiedica alte aplicații să vă folosească locația.

Când folosiți Google, puteți dezactiva complet urmărirea locației dezactivând „Istoricul locațiilor” și Opțiunile „Activitate pe web și aplicații” din contul dvs. Google. Urmați instrucțiunile de mai jos:

Pe desktop

1. Deschideți browserul și accesați-vă Activitatea Google pagină.

2. Conectați-vă cu contul dvs. Google.

3. În bara laterală din stânga, faceți clic pe „Comenzi de activitate”.

google-activity-controls

4. Ar trebui să vedeți secțiunea „Activitate pe web și aplicații” și ar trebui activată în mod implicit. Comutați „Activitatea de pe web și din aplicații” la „Dezactivat”.

google-web-app-activity-off

5. În fereastra pop-up, faceți clic pe „Pauză”.

google-web-app-activity-prompt

6. Derulați pagina în jos și asigurați-vă că „Istoricul locațiilor” este setat și la „Întrerupt”.

google-activity-location-history

Rețineți că, după dezactivarea „Activității de pe web și aplicații”, unele dintre aplicațiile dvs. Google, cum ar fi Asistentul Google și Google Home, nu vor funcționa conform intenției. Dacă mai aveți nevoie de ele pentru a vă trimite actualizări privind traficul și vremea, nu dezactivați opțiunea „Activitate pe web și aplicații”.

Pe Android

1. Pe dispozitivul dvs. Android accesați „Setări -> Google”.

setări-android-google

2. Atingeți „Cont Google”.

setări-android-cont-google

3. Derulați la dreapta până la secțiunea „Date și personalizare”.

Android-settings-google-data-personalization

4. În secțiunea „Controale de activitate”, asigurați-vă că setările „Activitate pe web și aplicații” și „Istoricul locațiilor” sunt dezactivate.

Alternativ, dacă nu găsiți opțiunea Google în Setările telefonului dvs., urmați pașii de mai jos:

1. Pe dispozitivul dvs. Android deschideți aplicația Google.

2. Apăsați pe pictograma meniu din partea de jos. (Ar trebui să fie primul din dreapta.)

android-google-app

3. Atingeți „Setări -> Conturi și confidențialitate -> controale de activitate Google”.

4. Atingeți „Activitatea de pe web și din aplicații” și dezactivați-o.

android-google-activity-controls

Asta e.

Concluzie

Cu tot ceea ce faceți online, Google vă ține evidența (chiar și atunci când nu sunteți pe site-ul Google). În timp ce companiile, în numele comodității, înregistrează fiecare pas pe care îl faceți (literalmente), limitarea acestor companii la ceea ce pot și nu pot accesa este soluția imediată pentru a ne revendica confidențialitatea.

Spuneți-ne ce părere aveți despre Google care vă urmărește locația la spate. Vei renunța la „comoditatea” oferită de Google și vei dezactiva complet urmărirea locației?

Credit de imagine: Google Maps pentru mobil 2.0 a fost lansat de mirtmirt / Shutterstock

Scroll to Top