Cum să împiedicați oprirea ecranului telefonului în timpul vizualizării

Cum să împiedicați oprirea ecranului telefonului în timpul vizualizării
⏱️ 6 min read

De obicei, afișajul telefonului se oprește automat dacă detectează că dispozitivul nu este utilizat. Timpul înainte ca telefonul să adoarmă poate fi setat în funcție de preferințele dumneavoastră. Dar ce se întâmplă dacă smartphone-ul tău ar putea spune când te uiți direct la el și oprești ecranul în timp ce te uiți în altă parte? Unele telefoane au o caracteristică care face posibilă realizarea exactă a acestui lucru. Aici vă arătăm cum puteți împiedica oprirea ecranului telefonului în timp ce îl vizionați.

Cum să-ți păstrezi ecranul Google Pixel atunci când îl privești

Dacă aveți un telefon Google Pixel 4 (sau o versiune ulterioară), puteți profita de ceva numit „Atenție la ecran”. După cum explică Google, opțiunea folosește camera frontală pentru a vedea dacă cineva se uită la ecran și împiedică oprirea acestuia. Funcționează cel mai bine atunci când ecranul este bine luminat, dar nu în lumina directă a soarelui. Pentru a porni dispozitivul dvs., urmați acești pași:

1. Deschideți Setări pe dispozitivul Pixel.

2. Accesați Afișare.

3. Apăsați pe Avansat pentru a afișa opțiuni suplimentare.

Păstrați afișajul activat când îl priviți Setări avansate Pixel

4. Găsiți opțiunea „Atenție ecran” și activați-o.

Păstrați afișajul activat când îl priviți Pixel Activați ecranul Atenție

Acum, ori de câte ori telefonul detectează că priviți spre ecran, cum ar fi atunci când citiți, de exemplu, acesta va menține afișajul aprins. Foarte util, nu?

Cum să vă păstrați ecranul Samsung Galaxy când îl priviți

Aceeași caracteristică este disponibilă pe dispozitivele Samsung Galaxy, dar sub un alt nume: „Smart Stay”. La fel ca pe Pixel, telefoanele Galaxy folosesc camera frontală pentru a detecta când cineva se uită la ecran. Iată cum puteți activa opțiunea.

1. Deschideți Setări pe dispozitivul dvs. Samsung.

2. Derulați în jos până găsiți secțiunea „Caracteristici avansate” și apăsați pe ea.

Păstrați afișajul activat când îl priviți Setări avansate Samsung

3. Accesați „Mișcări și gesturi”.

Păstrați afișajul atunci când îl priviți Mișcări și gesturi Samsung

4. Căutați opțiunea „Păstrați ecranul în timp ce vizualizați” și activați-o.

Păstrați afișajul activ când îl priviți Samsung Păstrați ecranul activ în timp ce vizualizați

Gata, ai terminat! Acum puteți reveni la utilizarea telefonului dvs. Samsung Galaxy fără să vă faceți griji că ecranul va rămâne pornit sau oprit prea curând.

Cum să-ți păstrezi ecranul iPhone atunci când îl privești

Pe iOS, aceeași caracteristică se numește „Atenție conștientă” și este disponibilă pentru cei cu iPhone X sau o versiune ulterioară. În mod implicit, ar trebui să fie activat, dar dacă nu este, puteți continua și găsiți-l urmând acest traseu:

1. Deschideți Setări pe dispozitivul dvs. iOS.

2. Accesați Accesibilitate.

Păstrați afișajul când îl priviți Accesibilitate iPhone

3. Atingeți „Face ID și atenție”.

Păstrați afișajul când îl priviți Iphone Face Id Attention

4. Activați „Funcțiile conștiente de atenție”.

Păstrați afișajul activat când îl priviți Caracteristicile conștiente ale atenției iPhone

Cu această funcție activată, iPhone-ul dvs. va verifica atenția înainte de a estompa afișajul. Dacă detectează că vă uitați la ecran, va extinde notificările atunci când este blocat sau va reduce volumul la unele alerte.

întrebări frecvente

1. Are telefonul meu această funcție de detectare a atenției?

Din păcate, nu toate telefoanele oferă această opțiune. În acest moment, doar unii proprietari de Pixel și Samsung, precum și utilizatorii iOS cu iPhone X și versiuni ulterioare, pot utiliza această caracteristică care detectează când se uită la ecran.

2. Ce pot folosi pentru a menține ecranul telefonului pornit?

Dacă nu aveți un model care acceptă această caracteristică, nu vă faceți griji. Puteți pur și simplu extinde perioada de expirare a ecranului pe dispozitivul dvs. În acest fel, vă veți asigura că dispozitivul dvs. nu se oprește nemodificat. Dezavantajul este că, dacă uitați că afișajul este pornit, este posibil să nu se oprească câteva minute (în funcție de configurația dvs.), ceea ce vă va afecta durata de viață a bateriei.

Pentru a vă menține ecranul pornit, pe Android accesați „Setări -> Afișare”, apoi căutați setarea „Timp de repaus / ecran” și configurați-l de acolo. Pe iOS, accesați „Setări -> Afișare și luminozitate -> Blocare automată” și extindeți perioada în funcție de dorințele dvs.

3. Cum pot să-l obțin pe al meu telefon pentru a rămâne aprins mai mult?

În timp ce pe Android puteți extinde perioada de expirare a ecranului până la 30 de minute (pe iOS până la 5 minute), puteți opta pentru mai mult de atât. În majoritatea scenariilor, acest lucru ar fi suficient, dar dacă doriți să păstrați ecranul telefonului la nesfârșit, indiferent dacă îl atingeți activ sau nu, puteți. Va trebui să instalați o aplicație terță parte, cum ar fi Cofeină și configurați-l pentru a împiedica telefonul să doarmă în orice circumstanțe.

Încheierea

Instrumentul de detectare a atenției este o caracteristică îngrijită care vă poate împiedica oprirea ecranului telefonului. Este inclus în pachetul Pixel printre alte caracteristici. Dacă sunteți curios, iată încă 7 funcții Pixel ascunse pe care trebuie să le cunoașteți și să le încercați. De asemenea, poate fi util să știți cum să programați modul întunecat pentru a activa la apusul soarelui pe Android.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...