Cum să împiedicați VLC să-și redimensioneze fereastra pentru a se potrivi cu rezoluția video

Cum să împiedicați VLC să-și redimensioneze fereastra pentru a se potrivi cu rezoluția video
⏱️ 4 min read

Dacă ați folosit vreodată VLC pentru a reda videoclipuri, este posibil să fi observat că de fiecare dată când selectați un videoclip cu o rezoluție diferită a ecranului, dimensiunea ferestrei VLC își schimbă dimensiunile în funcție de rezoluția noului fișier redat. Un fișier cu rezoluție mică ar fi redat într-o fereastră mică, iar următorul fișier de înaltă rezoluție pe care îl redați extinde fereastra până când blochează orice altceva din vizualizare.

Poate fi destul de enervant să schimbi în mod constant dimensiunile ferestrei playerului VLC atunci când redați mai multe fișiere unul după altul cu rezoluții diferite ale ecranului. Iată cum să oprești acest lucru.

Blocați funcția de redimensionare

Deschideți aplicația VLC player. Nu trebuie să redați niciun fișier special pentru ca următorii pași să funcționeze.

Mergeți în partea de sus a ferestrei VLC, unde sunt disponibile o serie de opțiuni pentru a personaliza setările playerului VLC. Faceți clic pe opțiunea Instrumente pentru a o selecta.

Un nou meniu derulant va apărea sub opțiune. Derulați în jos prin meniu și atingeți secțiunea Preferințe. Alternativ, puteți utiliza fișierul Ctrl + P comandă rapidă pentru a accesa această secțiune.

Va apărea o nouă fereastră care conține o serie de opțiuni care controlează modul în care interacționați cu programul, de la interfață la tastele rapide. Veți căuta sub secțiunea Interfață a paginii, unde veți găsi segmentul „Privește și simți”.

În acest segment al paginii există o opțiune intitulată „Redimensionarea interfeței la dimensiunea video”. Aceasta este opțiunea care face ca VLC să-și schimbe dimensiunea de fiecare dată când deschideți un videoclip nou. Debifați caseta de lângă opțiune pentru a împiedica această caracteristică să intre în vigoare în viitor.

Acum tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe Salvare și reporniți VLC pentru ca modificările să aibă efect.

O metodă alternativă

Dacă din anumite motive metoda de mai sus nu funcționează, există un sens giratoriu pentru a obține același rezultat.

1. Apăsați Victorie + R. În fereastra care apare, tastați

în câmpul gol și apăsați Enter.

Rulat ca administrator

Veți fi direcționat în folderul VLC care conține câteva fișiere referitoare la program, inclusiv un fișier intitulat VLRC. Deschideți fișierul VLRC folosind programul Notepad.

Notă: înainte de a utiliza această metodă, faceți o copie a fișierului original VLRC în cazul în care faceți o greșeală în timp ce modificați fișierul și trebuie să înlocuiți fișierul deteriorat cu cel original.

Fișier Vlrc

Aici veți vedea o listă lungă de linii de cod scrise pe pagină. Accesați opțiunea Editare din partea de sus, selectați Găsiți din meniul derulant care apare și căutați „Redimensionarea interfeței la dimensiunea video nativă”.

Resise Window In Vlc Player

Căutați opțiunea Redimensionare interfață la dimensiunea video nativă atunci când este evidențiată din rezultatele căutării și schimbați valoarea la sfârșitul liniei din 1 la 0.

Apăsați pe fila Fișier și selectați opțiunea Salvare sau pur și simplu apăsați Ctrl + S.

Ce realizează funcția Redimensionare

Rețineți că VLC redimensionează în funcție de rezoluțiile diferite ale fișierului pentru a vă arăta cea mai bună imagine posibilă din fișierul video. Dacă mențineți fereastra VLC la o dimensiune constantă prin dezactivarea opțiunii de redimensionare, aceasta va însemna că calitatea imaginilor videoclipului va avea de suferit dacă dimensiunea ferestrei este prea mare pentru un fișier cu rezoluție mică sau prea mică pentru un fișier mare fișier de rezoluție.

Concluzie

În timp ce dimensiunile în schimbare ale ferestrei VLC sunt menite să optimizeze vizualizarea unui anumit fișier video în funcție de rezoluția sa, poate deveni destul de enervant să fie nevoie să se ocupe în mod constant de o fereastră VLC în schimbare, care merge de la mică la acoperirea întregului ecran. Din fericire, pașii menționați mai sus oferă o modalitate simplă de a dezactiva această caracteristică.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x