Buna tuturor! În acest articol, voi discuta despre cum să implementați o aplicație pe care ați creat-o.

Procesul de implementare a aplicației poate părea complicat, iar acest lucru ar putea împiedica unii dezvoltatori să își implementeze aplicațiile după ce le-au dezvoltat.

Așadar, aici, vă voi duce printr-un proces fără probleme pentru a vă dezvolta aplicația, care poate fi apoi accesată oriunde în lume printr-un URL.

Cuprins

  • De ce trebuie să implementați aplicațiile frontend?
  • Ce este Netlify?
  • Ce puteți face cu Netlify
  • Cum să implementați site-ul dvs.
  • Resurse

De ce trebuie să implementați aplicațiile frontend?

Există numeroase avantaje în implementarea aplicațiilor dvs. Desigur, nu doriți ca frumoasa dvs. aplicație să stea pe localhost pentru totdeauna.

Implementarea aplicației dvs. face mai ușor să partajați proiectul, concertul sau lansarea cu potențiali investitori sau viitorii angajatori. Dacă pot vedea aceste proiecte, îi ajută să vă evalueze abilitățile. De asemenea, vă permite să vă arătați progresul către lume.

În acest articol, vom folosi uimitorul Netlify platformă pentru a implementa aplicația noastră.

Acest nume sună familiar, nu? Dar dacă nu l-ați folosit încă pentru a implementa o aplicație web, credeți-mă, știu ce simțiți.

Vă voi parcurge pașii pentru a vă implementa site-ul Netlify în mai puțin de 4 minute. Vom vedea și alte funcționalități care pot fi realizate cu Netlify din cutie.

Ce este Netlify?

Netlify este o platformă care permite dezvoltatorilor să automatizeze proiecte web moderne și este un loc în care vă puteți implementa aplicația fără să vă faceți griji cu privire la configurațiile frustrante.

De asemenea, puteți integra caracteristici interesante și funcționalități dinamice, cum ar fi funcții fără server și gestionarea formularelor pe Netlify. Sună bine, nu?

Funcții Netlify

Configurați versiunile

Netlify vă ajută să rulați comanda build de fiecare dată când introduceți o actualizare în depozitul dvs.

Există setări suplimentare pe care le puteți configura precum implementarea automată împreună cu alte setări utile de implementare.

Implementarea site-ului (Se implementează atomic)

Una dintre caracteristicile minunate pe care le are Netlify este implementarea site-ului. Se asigură că site-ul dvs. este implementat și întotdeauna consecvent.

De asemenea, puteți activa notificările de implementare, puteți rula un test în timp ce Netlify compară noua implementare cu cea existentă și apoi actualizați numai fișierele care au fost modificate.

Monitorizați site-urile (Analize Netlify)

Monitorizarea site-ului dvs. poate deveni dificilă dacă nu aveți o infrastructură adecvată.

Puteți monitoriza cu ușurință activitățile site-ului dvs. pe această platformă, unde puteți urmări fiecare jurnal de utilizare a construcției echipei.

Domenii și HTTPS (Înregistrați domenii noi)

În termeni simpli, un domeniu este adresa URL pe care oricine o introduce în browser pentru a vă vizita site-ul. Puteți atribui un domeniu personalizat dacă ați cumpărat deja unul sau securizați un domeniu de la Netlify.

Oricum, gestionarea sistemului de nume de domeniu este gestionată de Netlify. De asemenea, oferă HTTPS automat gratuit pe toate site-urile. Cool nu?

Rutare (Aflați mai multe despre rutare)

Rutare, redirecționări, proxy și așa mai departe devin mult mai ușoare atunci când site-ul dvs. este implementat pe Netlify.

Accesul vizitatorilor

Iată o altă caracteristică interesantă de care mă bucur: ori de câte ori trebuie să adăugați pe cineva în echipă, puteți configura controale de acces bazate pe roluri, care permit dezvoltatorului administrator / senior să preia controlul și să ofere acces persoanelor din echipă pentru a evita escaladările.

Formulare (Formulare Netlify)

Când trebuie să colectați date de la utilizatori pe un site implementat pe Netlify, puteți face acest lucru folosind formularele Netlify. Acest lucru nu adaugă nici apeluri API sau JavaScript suplimentare pe site-ul dvs.

Construiți roboții pentru a gestiona trimiterea formularelor analizând fișierele HTML direct la momentul implementării. De asemenea, puteți configura receptorul, grupul și notificările.

Funcții (Implementați funcții fără server)

Funcțiile fără server pot fi denumite funcții programatice cu un singur scop, găzduite pe infrastructura gestionată.

Netlify vă permite să implementați funcții Lambda fără server, cu gestionarea gestionată direct în Netlify, în timp ce acestea sunt construite și implementate cu restul site-urilor dvs.

CLI-ul Netlify (Interfață linie de comandă Netlify)

S-ar putea să vă întrebați dacă toate activitățile sunt desfășurate numai pe interfața de utilizare Netlify – ei bine, nu, nu sunt.

Există o altă caracteristică excelentă care permite dezvoltatorilor să implementeze site-uri sau să facă anumite configurări chiar de la terminalul lor. Netlify CLI poate fi utilizat pentru a rula un server de dezvoltare local care poate fi partajat, inclusiv pluginuri.

API-ul Netlify (API Netlify)

API-ul Netlify poate fi utilizat pentru a gestiona implementarea de site-uri, injecții de script și multe altele. Utilizează JSON pentru serializare, care este conform standardului REST.

Conturi și facturare

Invata despre conducerea membrilor echipei și cum să transferați site-uri între echipe.

Sper că acum puteți vedea cât de puternic este Netlify. Sut a vedea uneori poate fi înșelător, așa că hai să încercăm singuri.

După cum puteți vedea din titlul acestui articol, vă voi arăta doar cum să implementați site-ul dvs. pe netlify.com. Dar pentru a explora alte funcționalități faceți clic aici pentru a citi mai multe, practică și explorează.

Cum să implementați un site pentru Netlify

Primul pas

Conectați-vă sau înscrieți-vă pe netlify.com dacă sunteți un utilizator nou. Este gratis 🙂

Pasul doi

După cum se arată mai jos, tot ce aveți nevoie este să selectați un site din Git făcând clic pe butonul cu numele „Site nou de la Git”.

Netlify

Pasul trei

Veți vedea interfața de mai jos unde puteți alege furnizorul Git unde este găzduit codul sursă al site-ului dvs.

Netlify

Pasul patru

Alegeți depozitul pe care doriți să îl conectați la site-ul dvs. pe Netlify.

Netlify

Pasul cinci

Aproape am ajuns 🙂

Această secțiune vă permite să obțineți mai mult control asupra modului în care Netlify construiește și implementează site-ul dvs. cu opțiunea de setări prezentată mai jos:

Netlify

Pasul șase

Așteptați, Netlify vă pregătește lucrurile. 🙂

Netlify

Pasul șapte

Netlify

Felicitări Site-ul dvs. este live!

Netlify

Faceți clic pe adresa URL generată cu extensia .netlify.com sub antetul care indică „Deploys for”.

În cele din urmă: puteți configura un domeniu nou sau îl puteți schimba pe unul generos făcând clic pe „…” care încorporează „Editați numele site-ului”, dar se va termina cu .netlify.com Faceți clic aici pentru a citi mai multe

Netlify

Sper că ați găsit util acest ghid 🙂

NOTĂ: extensia URL Netlify este acum netlify.app. Toate adresele URL netlify.com vor fi redirecționate acum către netlify.app.

Vă rog să nu uitați să verificați celelalte articole ale mele, îmi dă bucurie 🙂 și vibrațiile pentru a scrie mai multe lucruri.

Puteți ajunge și la mine Stare de nervozitate.